Ύπνος: Τι συμβαίνει όταν κοιμάστε;

0 Comment

sleepmin

Ο ύπνος είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά στη ζωή μας! Μπορεί οι περισσότεροι να μη δίνουμε πολύ σημασία στις ώρες που θα αφιερώσουμε στον ύπνο μας, καθώς οι υποχρεώσεις στο πρόγραμμά μας ολοένα και στριμώχνονται, όμως στην πραγματικότητα η ποιότητα του ύπνου και το χρονικό διάστημα που κοιμόμαστε παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας.

Γιατί είναι τόσο σημαντικός;

Ο ύπνος είναι μια απαραίτητη διαδικασία στην καθημερινότητά μας. Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7-9 ώρες ύπνου στη διάρκεια της μέρας, ώστε να ξεκουραστούν καλά. Όταν κοιμόμαστε σημαντικές φυσικές και νοητικές διεργασίες λαμβάνουν χώρα. Ένας καλός ύπνος μας προσφέρει:

  • Καλή εγκεφαλική λειτουργία
  • Συναισθηματική ευεξία
  • Προετοιμασία για την επόμενη μέρα
  • Ασφάλεια

Όσο εμείς κοιμόμαστε ο εγκέφαλός μας δουλεύει. Επεξεργάζεται τα όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια της μέρας και τα αποθηκεύει στη μνήμη μας. Επιπλέον, ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλές διεργασίες, όπως η ρύθμιση του μεταβολισμού μας, της θερμοκρασίας του σώματος, των επιπέδων γλυκόζης και της όρεξής μας.

COOL NIGHT INFOGRAPHIC 102018

 

Τι θα συμβεί αν δεν έχουμε καλό ύπνο;

Όταν δεν κοιμόμαστε σωστά τα εξής μπορεί να συμβούν:

  • Δυσκολία απομνημόνευσης και συγκέντρωσης
  • Αίσθημα κούρασης και υπνηλία
  • Τάση για τσιμπολόγημα και ακανόνιστα γεύματα
  • Αλλαγές στη διάθεση

 

Εάν το πρόβλημα γίνει χρόνιο, τότε οι επιπτώσεις μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές όπως λήθαργος κατά τη διάρκεια της ημέρας, άγχος και κατάθλιψη, προβλήματα υγείας όπως παχυσαρκία, διαβήτης και καρδιαγγειακά προβλήματα, μειωμένη λίμπιντο κά. Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει ότι κάποιος “κοιμήθηκε στο τιμόνι”, με αποτέλεσμα η έλλειψη ύπνου να οδηγεί συχνά σε ατυχήματα.

Μελατονίνη: τι είναι και ποιος ο ρόλος της;

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσιολογικά στο σώμα μας και ρυθμίζει το βιολογικό μας ρολόι. Συχνά όμως τα επίπεδά της διαταράσσονται, με αποτέλεσμα να διαταράσσεται και ο ύπνος μας. Για το λόγο αυτό πολλές φόρμουλες για αϋπνία και διαταραχές ύπνου περιέχουν την μελατονίνη ως βασικό συστατικό .

Το Cool Night της Power Health περιέχει εκτός από μελατονίνη, χαμομήλι και λυκίσκο που ηρεμούν και μειώνουν το άγχος, μαγνήσιο για χαλάρωση των μυών και βιταμίνες Β που προστατεύουν το νευρικό σύστημα.

Αλλάξτε λοιπόν κάποιες κακές σας συνήθειες και δώστε στον ύπνο σας προτεραιότητα! Θα σας ανταμείψει με πολλή ενέργεια, καλή διάθεση και υγεία!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο