Υγιές μυοσκελετικό συστημα με Kinisis Progen

0 Comment

   Οι παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος αποτελούν από τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν πολύ κόσμο και ιδιαίτερα αθλητές ή άτομα μεγάλης ηλικίας.

Τι είναι το μυοσκελετικό σύστημα

   Το μυοσκελετικό σύστημα αποτελείται από μύες, οστά, αρθρώσεις, τένοντες και συνδέσμους και ο φυσιολογικός του ρόλος είναι η κίνηση και σταθεροποίηση του σώματος. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, κληρονομικότητα, ελλιπής άσκηση και ενδυνάμωση, ατυχήματα καθώς και αυτοάνοσες παθήσεις που οδηγούν σε εκφύλιση του μυοσκελετικού συστήματος, έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων που μειώνουν την ποιότητα ζωής και υγεία του ατόμου. Ανάμεσα στις πιο συχνές παθήσεις που απασχολούν μεγάλη μερίδα πληθυσμού ειναι:

  • Οστεαρθρίτιδα
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα
  • Σαρκοπενία
  • Χονδροπάθεια
  • Ρίξη μηνίσκου
  • Θλάσεις μυών

Υγεία αρθρώσεων

   Οι αρθρώσεις αποτελούνται από κόκκαλα ανάμεσα στα οποία υπάρχει ο χόνδρος (συνδετικός ιστός) και το αρθρικό υγρό τα οποία μειώνουν τις τριβές και βελτιστοποιούν την κίνηση των αρθρώσεων.

   Συγκεκριμένα ο χόνδρος αποτελεί ένα μαλακό υμένα ο οποίος καλύπτει τα οστά που συμμετέχουν σε αρθρώσεις και έχει την ιδιότητα να συμπιέζεται μειώνοντας τους κραδασμούς και επιτρέποντας την ομαλή κίνηση και κινητικότητα των αρθρώσεων. Αποτελείται από κολλαγόνο, νερό, χονδροκύτταρα, ελαστίνη και πρωτεογλυκάνες. Γύρω από τους χόνδρους υπάρχει το αρθρικό υγρό το οποίο αποτελείται από υαλουρονικό οξύ, κολλαγενάσες, πρωτεϊνάσες και λουμπρικίνη. Μειωμένη παραγωγή αρθρικού υγρού ή βλάβη στους χόνδρους οδηγεί οδηγεί σε δυσκολία στην κίνηση λόγω τριβών και πόνο λόγω φλεγμονής.

Αρθρώσεις και μυϊκό σύστημα

   Ωστόσο, η υγεία των αρθρώσεων αποτελεί συνάρτηση όχι μόνο δυνατών οστών και υγιών χόνδρων αλλά και ενός δυνατού μυϊκού συστήματος το οποίο στηρίζει τις αρθώσεις και το βάρος του σώματος. Στα άτομα που λόγω ατυχήματος έχουν αναγκαστεί σε ακινητοποίηση για ένα ορισμένο διάστημα, ή ακόμη και άτομα μεγάλης ηλικίας όπου δεν κινούνται/αθλούνται, παρατηρείται σαρκοπενία. Η σαρκοπενία αποτελεί την μείωση της μύϊκής μάζας και δύναμης και οδηγεί σε μειωμένη λειτουργικότητα και κίνηση, ενώ συνδέεται και αυξημένες πιθανότητες για κατάγματα και πτώσεις.

   Τα άτομα που λόγω τρόπου ζωής (βαριά εργασία), συστηματικής άθλησης και καταπόνησης των αρθρώσεων, γηραιά άτομα καθώς και άτομα με κληρονομικότητα εμφάνισης μυοσκελετικών παθήσεων (π.χ. οστεοαρθρίτιδα) χρειάζεται να φροντίζουν για την υγεία του μυοσκελετικού τους συστήματος, παρέχοντάς του καθημερινά όλα τα απαραίτητα συστατικά.

Kinisis Progen

   Το Kinisis Progen είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής το οποίο περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ενίσχυση των χόνδρων, των τενόντων και των αρθρώσεων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει συνολικά το μυοσκελετικό σύστημα.

   Περιέχει ένα σύμπλοκο υαλουρονικού οξέος και θειικής χονδροϊτίνης (σύμπλεγμα HC15), βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου, ουρσολικό οξύ και βιταμίνη C.
To σύμπλοκο HC15 τροφοδοτεί με υαλουρονικό οξύ τις αρθώσεις εμπλουτίζοντας το αρθρικό τους υγρό, με τρόπο όπου επιτυγχάνεται η μέγιστη απορρόφηση του. Η θειϊκή χονδροϊτίνη ενισχύει την παραγωγή χόνδρου από τις αρθώσεις ενώ βοηθά στην παραγωγή υαλουρονικού οξέος από τον οργανισμό, αναστέλλοντας τη δράση ενζύμων που οδηγούν σε εκφύλιση των χόνδρων.

   Τα βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου στα χονδροκύτταρα, με αποτέλεσμα να ενισχύουν τους χόνδρους και τη λειτουργία των αρθρώσεων, αυξάνοντας το πάχος και την ελαστικότητα των χόνδρων.

   Η βιταμίνη C αποτελεί μια αντιοξειδωτική βιταμίνη με αντιφγλεγμονώδεις δράσεις, η οποία συμμετέχει στης φυσιολογική παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό ενώ παράλληλα ενισχύει την υγεία των οστών.

   Τέλος το ουρσολικό οξύ, το οποίο ανευρίσκεται σε φρούτα και μυρωδικά (μήλα, μούρα, δαμάσκηνα, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι), έχει βρεθεί ότι αποτρέπει τη μυϊκή ατροφία, ενισχύοντας τη μυϊκή μάζα και δύναμη.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε το Kinisis Progen για να ενδυναμώσετε το μυοσκελετικό σας σύστημα και να ενισχύσετε την υγεία των αρθρώσεων και των χόνδρων.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο