Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι για όλους μας μια περίοδος χαλάρωσης και αναζωογόνησης, που ωστόσο απαιτεί ενισχυμένη προστασία και περιποίηση της επιδερμίδας μας, επιπλέον φροντίδα της υγείας και προπαντός, σωστή διατροφή.

Συνοψίσαμε κάποιες σημαντικές συμβουλές και προτάσεις ώστε να απολύσετε τις διακοπές σας απρόσκοπτα.

Συμβουλές για το ταξίδι

Ένα από τα συμπτώματα που μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι η ναυτία. Τα φυτικά αντιεμετικά όπως το τζίντζερ είναι η καλύτερη λύση για πρόληψη και γρήγορη ανακούφιση της ναυτίας.

Η ταξιδιωτική διάρροια και η γαστρεντερίτιδα είναι συχνές καταστάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τα προβιοτικά και οι ηλεκτρολύτες μπορούν να αποκαταστήσουν γρήγορα την εντερική ισορροπία και να προλάβουν την αφυδάτωση.

Επίσης οι μετακινήσεις συχνά συνοδεύονται από δυσκοιλιότητα, μια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπιστεί με σωστή διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και άφθονα υγρά. Σε αυτή την περίπτωση, τα επιβοηθητικά βότανα όπως η σένα, η κασκάρα αλλά και  ο λιναρόσπορος, μπορούν να αποδειχθούν θαυματουργά.

Διατροφή

Η σωστή και η ισορροπημένη διατροφή δεν θα πρέπει να παραβλέπεται κατά τη διάρκεια των διακοπών. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια είναι τρόφιμα ιδιαίτερα εύπεπτα και αποδίδουν θρεπτικά συστατικά και νερό στον οργανισμό μας. Πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές στην ποσότητα όπως επίσης και η επιλογή τροφίμων με υψηλό περιεχόμενο σε θερμίδες ή λίπος. Επίσης λόγω της υψηλής θερμοκρασίας είναι σημαντική η κατανάλωση άφθονων υγρών και κυρίως νερού εμφιαλωμένου ή φιλτραρισμένου. Η λήψη ενός πολυβιταμινούχου σκεύασματος είναι ωφέλιμη και μπορεί να καλύψει τυχόν ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης πολλές είναι οι λύσεις από το φαρμακείο της φύσης για αντιμετώπιση της δυσπεψίας, όπως τα ένζυμα και η μαστίχα Χίου.

Προστασία από τον ήλιο

Η ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μας κάνει να νοιώθουμε ευεξία και ενέργεια, ωστόσο η απροστάτευτη και παρατεταμένη έκθεση σε αυτήν, κρύβει πολλούς κινδύνους. Για να απολαύουμε τα οφέλη του ήλιου είναι σημαντικό να ενισχύσουμε το δέρμα μας, τόσο εσωτερικά  μέσω της διατροφής και ειδικών συμπληρωμάτων (προστασία από τον ήλιο) όσο και εξωτερικά με τη χρήση υψηλής αντιηλιακής προστασίας. Επίσης ένα γαλάκτωμα για μετά τον ήλιο μπορεί να διατηρήσει την υγρασία της επιδερμίδας αλλά και το μαύρισμα για περισσότερο. Μια κρέμα με πανθενόλη μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα υπερέκθεσης στον ήλιο αλλά και από τυχόν ηλιακά εγκάυματα και ερεθισμούς.

Το νεσεσέρ ομορφιάς των διακοπών

Φυσικά εκτός από την προστασία της υγείας μας δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και την ομορφιά. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος, η φροντίδα των μαλλιών πριν (αντιηλιακά μαλλίων) και μετά τον ήλιο και τη θάλασσα (μάσκες κλπ…) και η περιποίηση των άκρων είναι απαραίτητα για μια τέλεια εμφάνιση στις διακοπές.

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές..

 

Ομάδα Vita4you.gr