Ναυτία-Αντιεμετικά

Ο εμετός και η ναυτία δεν αποτελούν παθήσεις, αλλά σημεία και συμπτώματα τα οποία μπορεί να προκληθούν από πληθώρα ασθενειών. Ως ναυτία ορίζεται η τάση για εμετό και το αυξημένο αίσθημα δυσφορίας που υπάρχει στο στομάχι. Ο εμετός είναι η ακούσια σύσπαση του στομάχου, με αποτέλεσμα τη βίαια έξοδο του στομαχικού περιεχομένου από το στόμα. Αίτια Τις περισσότερες φορές η ναυτία και ο...
Περισσότερα

16 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Ginger Root Extract 60 veg. caps
-10%
Higher Nature Ginger Digestive Support 60 caps
-30%
A.Vogel Gin Gins Boost 31 gr
-15%
Agan Travel-Med Motion Sickness 10 chewing gums
-30%
Power Health Travel Joy 10 caps
-25%
Specchiasol Ferzym Travel 10 sachets x 1.5 gr
-40%
Health Aid Ginger root 560 mg 60 tabs
-30%
Terra Nova Ginger 350 mg 50 veg caps
-35%
Solgar Ginger 100 veg.caps
-50%
Now Ginger Root Extract 250 mg 90 Vcaps
-35%
Lamberts Ginger 120 mg 60 caps
-28%
Himalaya Shunthi 60 caps
-30%
Nature's Plus Ginger 250 mg 60 veg.caps
-28%
Arkocaps Ginger 45caps
-30%
Healthia Ginger 60 caps
-20%
InoPlus Natural Herb Candies Ginger Orange 70 gr

16 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ο εμετός και η ναυτία δεν αποτελούν παθήσεις, αλλά σημεία και συμπτώματα τα οποία μπορεί να προκληθούν από πληθώρα ασθενειών. Ως ναυτία ορίζεται η τάση για εμετό και το αυξημένο αίσθημα δυσφορίας που υπάρχει στο στομάχι. Ο εμετός είναι η ακούσια σύσπαση του στομάχου, με αποτέλεσμα τη βίαια έξοδο του στομαχικού περιεχομένου από το στόμα.

Αίτια

Τις περισσότερες φορές η ναυτία και ο εμετός οφείλονται σε ιογενείς μολύνσεις, όπως γαστρεντερίτιδα, τροφική δηλητηρίαση, ταξιδιωτική ναυτία, πρωινή αδιαθεσία τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, βήχα, άγχος, υπερβολική κατανάλωση φαγητού, έλκος, καρκίνο, γαστροπάρεση κ.α.. Επιπλέον πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ναυτία ή εμετό.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Ηλεκτρολύτες (Electrolytes). Χορηγούνται σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων εμετών με ή χωρίς διάρροια για την αποκατάσταση των χαμένων ηλεκτρολυτών και την αποφυγή της αφυδάτωσης. Κατάλληλοι σε περίοδο εγκυμοσύνης.
  • Τζίντζερ (Ginger). Ρίζωμα το οποίο χρησιμοποιείται σε συμπληρώματα, αφεψήματα και τσάγια. Χάρη στα φυτοχημικά του συστατικά έχει αντιεμετική δράση. Χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μετεωρισμού και της ναυτίας στην εγκυμοσύνη, στη χημειοθεραπεία και στη θάλασσα.
  • Χαμομήλι (Chamomile). Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών διαταραχών. Μειώνει του σπασμούς του στομάχου, μειώνει το μετεωρισμό ενώ συμβάλλει στη μεταφορά του εντερικού περιεχομένου στο έντερο.
  • Βιταμίνη Β6. Υδατοδιαλυτή βιταμίνη που συμμετέχει στη πέψη των τροφών. Βοηθά στην ανακούφιση της δυσπεψίας και βοηθά στη μείωση της ναυτίας.

Αρωματοθεραπεία

  • Αιθέρια έλαια (Λεμονιού, Peppermint). Διαθέτουν αντιεμετική και αντισπασμωδική δράση. Μειώνουν το ερεθισμό και τους σπασμούς του στομάχου, επιδρώντας στους υποδοχείς σεροτονίνης.