Ναυτία-Αντιεμετικά

Ο εμετός και η ναυτία δεν αποτελούν παθήσεις, αλλά συμπτώματα τα οποία μπορεί να προκληθούν από πληθώρα καταστάσεων. Ως ναυτία ορίζεται η τάση για εμετό και το αυξημένο αίσθημα δυσφορίας που υπάρχει στο στομάχι. Ο εμετός είναι η ακούσια σύσπαση του στομάχου, με αποτέλεσμα τη βίαια έξοδο του στομαχικού περιεχομένου από το στόμα. Αίτια Τις περισσότερες φορές η ναυτία και ο εμετός οφείλονται...
Περισσότερα

16 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-20%
InoPlus Natural Herb Candies Ginger Orange 70 gr
-30%
A. Vogel Gin Gins Boost 31 gr
-30%
Power Health Travel Joy 10 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Solgar Ginger 100 veg.caps
-15%
Agan Travel-Med Motion Sickness 10 chewing gums
-28%
Arkopharma Arkocaps Τζιντζερ - Ginger 45 caps
-30%
Nature's Plus Ginger 250 mg 60 veg.caps
-35%
Lamberts Ginger 120 mg 60 caps
-45%
Now Ginger Root Extract 250 mg 90 Vcaps
-35%
Solgar Ginger Root Extract 60 veg. caps
-40%
Health Aid Ginger root 560 mg 60 tabs
-30%
Healthia Ginger 60 caps
-25%
Specchiasol Ferzym Travel 10 sachets x 1.5 gr
-25%
Himalaya Shunthi 60 caps
-30%
Terra Nova Ginger 350 mg 50 veg caps
-10%
Higher Nature Ginger Digestive Support 60 caps

16 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ο εμετός και η ναυτία δεν αποτελούν παθήσεις, αλλά συμπτώματα τα οποία μπορεί να προκληθούν από πληθώρα καταστάσεων. Ως ναυτία ορίζεται η τάση για εμετό και το αυξημένο αίσθημα δυσφορίας που υπάρχει στο στομάχι. Ο εμετός είναι η ακούσια σύσπαση του στομάχου, με αποτέλεσμα τη βίαια έξοδο του στομαχικού περιεχομένου από το στόμα.

Αίτια

Τις περισσότερες φορές η ναυτία και ο εμετός οφείλονται σε ιογενείς μολύνσεις, όπως γαστρεντερίτιδα, τροφική δηλητηρίαση, ταξιδιωτική ναυτία, πρωινή αδιαθεσία τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης, βήχα, άγχος, υπερβολική κατανάλωση φαγητού ή αλκοόλ, έλκος, καρκίνο, γαστροπάρεση κ.α.. Επιπλέον πολλά φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ναυτία ή εμετό.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της ναυτίας είναι συμπτωματική. Η κατανάλωση μικρών γευμάτων και υδατανθρακούχων σνακ, η αποφυγή τροφίμων με πολλά λιπαρά ή μπαχαρικά, μπορούν να μειώσουν τη διάταση στο στομάχι. Επίσης πολλές φορές συστήνεται η λήψη δραμαμίνης. 

Συμπληρώματα διατροφής

  • Ηλεκτρολύτες (Electrolytes). Χορηγούνται σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων εμετών με για την αποκατάσταση των χαμένων ηλεκτρολυτών και την αποφυγή της αφυδάτωσης. Κατάλληλοι σε περίοδο εγκυμοσύνης.
  • Τζίντζερ (Ginger). Ρίζωμα το οποίο χρησιμοποιείται σε συμπληρώματα, αφεψήματα και τσάγια. Χάρη στα φυτοχημικά του συστατικά έχει αντιεμετική δράση. Χρησιμοποιείται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του μετεωρισμού και της ναυτίας στην εγκυμοσύνη, και στη ταξιδιωτική ναυτία.
  • Χαμομήλι (Chamomile), Μελισσόχορτο, Μέντα. Χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των γαστρεντερικών διαταραχών. Μειώνει του σπασμούς του στομάχου, μειώνει το μετεωρισμό ενώ συμβάλλει στην ομαλή μεταφορά του εντερικού περιεχομένου στο έντερο.
  • Βιταμίνη Β6. Υδατοδιαλυτή βιταμίνη που συμμετέχει στη πέψη των τροφών. Βοηθά στην ανακούφιση της δυσπεψίας και βοηθά στη μείωση της ναυτίας.