Πρησμένα μάτια και σακούλες, δείτε πως μπορείτε να απαλλαγείτε

0 Comment

eyebags

 Οι σακούλες και το πρήξιμο γύρω από την περιοχή των ματιών αποτελεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά τόσο γυναίκες όσο και άντρες.

   Η επιδερμίδα των ματιών αποτελεί μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές δέρματος. Όταν είμαστε νέοι, το δέρμα έχει την δυνατότητα να ανανεώνει τα κύτταρά του με αποτέλεσμα ακόμη και μετά από ξενύχτι το βλέμμα να δείχνει λαμπερό και η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών σφριγηλή και ενυδατωμένη. Με την πάροδο του χρόνου και το γήρας, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και τα σημάδια κούρασης γίνονται πιο εμφανή.

Τι είναι οι σακούλες γύρω από τα μάτια

   Οι σακούλες και το πρήξιμο που παρατηρείται γύρω από τα μάτια οφείλεται στην κακή αιματική και λεμφική κυκλοφορία. Το αίμα μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στην επιδερμίδα ενώ η λέμφος είναι υπεύθυνη για την αποβολή των άχρηστων στοιχείων του μεταβολισμού κυττάρων. Όταν η κακή αιματική κυκλοφορία συνυπάρχει με κακή λειτουργία της λέμφου, τότε παρατηρείται συσσώρευση υγρών και τοξινών στην περιοχή των ματιών. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται πρηξίματα και σακούλες κάτω από τα μάτια.

   Επιπλέον πολλές φορές όταν υπάρχει αυξημένη συσσώρευση λίπους, η οποία συνοδεύεται από χαλάρωση και απώλεια ελαστικότητα της επιδερμίδας κάτω από τα βλέφαρα, τότε παρατηρείται μια έντονη μετατόπιση του δέρματος προς τα κάτω, γεγονός που τονίζει το περίγραμμα των ματιών και εμφανίζονται σακούλες.

   Πολλές φορές, σακούλες κάτω από τα μάτια παρατηρούνται τις πρωινές ώρες όπου δεν υπάρχει καλή κυκλοφορία του αίματος κατά την νύχτα ή ακόμη και σε ορισμένες παθήσεις λόγω αύξησης της κατακράτησης υγρών και της εναπόθεσης λίπους.

Αίτια

Υπάρχουν άτομα που παρά τον τρόπο ζωής τους δεν εμφανίζουν ποτέ σακούλες κάτω από τα μάτια. Τα πιο κοινά αίτια είναι:

  • κληρονομικότητα
  • κακή διατροφή
  • έλλειψη ή κακή ποιότητα ύπνου
  • υπερκατανάλωση αλκοόλ
  • άγχος

Αντιμετώπιση

   Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση ακόμη και στο κομμάτι των σακούλων κάτω από τα μάτια. Καλός και επαρκής ύπνος, σωστή διατροφή και αποφυγή ατασθαλιών αποτελούν παράγοντες που βοηθούν στον περιορισμό των σακούλων κάτω από τα μάτια. Εάν ωστόσο έχουν ήδη εμφανιστεί τότε η χρήση εξειδικευμένων προϊόντων περιποίησης ματιών, όπως κρέμες, pads και serum ματιών, που ενισχύουν την τοπική μικροκυκλοφορία και τη σωστή αποτοξινωτική δράση της λέμφου, βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της όψης των ματιών.

   Ένα κόλπο που θα βοηθήσει περαιτέρω στην δράση της κρέμας είναι το ελαφρύ χτύπημα των δαχτύλων κατά την εφαρμογή της κρέμας. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται τόνωση της μικροκυκλοφορίας και η κρέμα απορροφάται καλύτερα.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα περιποίησης ματιών για την αντιμετώπιση των σακούλων κάτω από τα μάτια.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο