Βιταμίνη Ε για το πρόσωπο!

0 Comment

face

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να έχουμε να έχουμε συνδέσει τις βιταμίνες με το φαγητό και τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία μας, όμως πλέον θα τις βρούμε και μέσα στα καλλυντικά μας! Από αυτές που ξεχωρίζουν είναι η Βιταμίνη Ε και αν ρίξετε μια ματιά στα συστατικά των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιείτε είναι πολύ πιθανό να την δείτε να φιγουράρει ανάμεσά τους, συνήθως με την ονομασία τοκοφερόλη!

Βιταμίνη Ε: οφέλη

Η βιταμίνη Ε αναφέρεται σε ένα σύνολο από οχτώ διαφορετικές ενώσεις όλες εκ των οποίων είναι λιποδιαλυτά αντιοξειδωτικά, διαλύονται δηλαδή παρουσία λίπους. Ο ρόλος των αντιοξειδωτικών είναι να προστατεύουν τα κύτταρά μας από τις ελεύθερες ρίζες και όπως θα ‘χετε καταλάβει το δέρμα μας είναι ίσως το πιο εκτεθειμένο σημείο μας σ’ αυτές. Αν σκεφτεί κανείς την καθημερινή μας έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηλιακή ακτινοβολία, θα καταλάβει γρήγορα που οφείλεται η πρόωρη γήρανση του δέρματος! Η Βιταμίνη Ε λοιπόν, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό βοηθάει στην αντιγήρανση!

Η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης Ε μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλά δερματικά προβλήματα και στην κυτταρική ανανέωση, χρησιμεύοντας έτσι σε δερματικές αλλοιώσεις, ουλές και ελαφρά εγκαύματα. Επιπλέον, ενισχύει το δερματικό φραγμό και ανακουφίζει το δέρμα χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές τις ιδιότητες.

Βιταμίνη Ε: πού υπάρχει;

Τη βιταμίνη Ε συνήθως τη συναντάμε σε φυτικά έλαια όπως το σιτέλαιο, το αραβοσιτέλαιο και το σογιέλαιο, αλλά και σε σπόρους π.χ. ηλιόσπορους και ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, φουντούκια και φιστίκια. Τη συναντάμε επίσης στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και σε εμπλουτισμένες τροφές που πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Η κατανάλωση αυτών των τροφών θα μας προσφέρει τα αντιοξειδωτικά οφέλη της βιταμίνης Ε, όμως σίγουρα η εξωτερική της χρήση θα έχει πιο άμεση επίδραση στο δέρμα μας!

Πώς χρησιμοποιούμε τη βιταμίνη Ε στο πρόσωπο;

Η βιταμίνη Ε υπάρχει σαν βασικό συστατικό σε πληθώρα προϊόντων περιποίησης, όπως κρέμες αντιγήρανσης, serum και booster, αλλά πολύ συχνά θα βρείτε και αμπούλες με βιταμίνη Ε για το πρόσωπο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα προτιμήσουν μαλακές κάψουλες βιταμίνης Ε, οι οποίες σπάνε εύκολα με μια καθαρή καρφίτσα ή ένα καθαρό ψαλίδι και εφαρμόζουν το έλαιό της απευθείας στο πρόσωπο με απαλές κινήσεις. Μάλιστα αυτή η τεχνική προτείνεται μετά από έκθεση στον ήλιο, καθώς σύμφωνα με τον Δρ. John R. Trevithick του University of Western Ontario η εφαρμογή της μέσα στις επόμενες οχτώ ώρες βοηθάει να προληφθούν οι ρυτίδες που οφείλονται στις φλεγμονές και στις βλάβες από τον ήλιο!

Καθότι λιποδιαλυτή, το ιδανικό είναι η βιταμίνη Ε να διαλύεται πρώτα σε κάποιο έλαιο. Για το πρόσωπο προτιμήστε κάποιο ξηρό λάδι που δεν θα αφήσει αίσθηση λιπαρότητας, ούτε θα φράξει τους πόρους.

Βιταμίνη Α και Ε για το πρόσωπο

Συχνά θα δείτε αυτές τις δυο βιταμίνες μαζί στα διάφορα καλλυντικά. Αποτελούν ένα δυνατό αντιοξειδωτικό συνδυασμό γι’ αυτό και επιλέγονται πολλοί συχνά σε κρέμες αντιγήρανσης. Συνήθως θα τις βρείτε σε καλλυντικά για φροντίδα νυχτός καθώς η βιταμίνη Α, γνωστή και ως ρετινόλη εφαρμόζεται βράδυ.

Αντενδείξεις

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αλλεργική αντίδραση στην βιταμίνη Ε, παρατηρώντας κάποιο ερεθισμό ή φαγούρα μετά την εφαρμογή της στο δέρμα. Συνήθως δεν συστήνεται σε άτομα με υπερευαισθησία , πολύ λιπαρό ή ακνεϊκό δέρμα. Ωστόσο, η πιθανότητα κάποιος να αντιδράσει αρνητικά είναι λιγότερο από 1%.

Προτιμήστε λοιπόν τη Βιταμίνη Ε για τις μοναδικές αντιοξειδωτικές τις ιδιότητες και δείτε το πρόσωπό σας να ανανεώνεται!

Στο Vita4you.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα για αντιγήρανση!

 

Βιβλιογραφία

http://bit.ly/2od1eho

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο