Πανάδες: Πρόληψη και αντιμετώπιση

0 Comment

   summer

  Οι πανάδες ή αλλιώς μελάσματα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο ιδιαίτερα στις γυναίκες. Υπολογίζεται ότι περίπου 45-50 εκ. άνθρωποι στον κόσμο έχουν πανάδες, εκ των οποίων το 90% είναι γυναίκες! Οι περιοχές που εμφανίζονται κυρίως είναι τα ζυγωματικά, το μέτωπο, το άνω χείλος και το πηγούνι.

Πανάδες – Αίτια

  • Έκθεση στον ήλιο. Μια από τις σημαντικότερες αιτίες εμφάνισης των πανάδων είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Γι’ αυτό άλλωστε κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Ορμόνες. Πολύ συχνά οι πανάδες κάνουν την εμφάνισή τους όταν ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα. Η εγκυμοσύνη, τα αντισυλληπτικά χάπια, οι θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα είναι μερικές κλασσικές περιπτώσεις όπου παρατηρείται η δημιουργία πανάδων.

Πανάδες – Πρόληψη

  Εάν παρατηρήσετε τις πρώτες μικρές κηλίδες να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους σημαίνει ότι είναι ώρα να λάβετε τα μέτρα σας! Η χρήση αντηλιακού θεωρείται απαραίτητη ειδικά τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Πλέον, υπάρχουν πολλά αντηλιακά για πανάδες, που προστατεύουν το πρόσωπο ώστε αυτές να μην εμφανιστούν. Επιλέξτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 SPF και φυσικά φίλτρα όπως οξείδιο του ψευδαργύρου και διοξείδιο του τιτανίου. Επίσης, κυκλοφορούν στο εμπόριο και αρκετές κρέμες Antispot, που χαρίζουν ενυδάτωση ενώ παράλληλα ενισχύουν το δέρμα που έχει τάση για πανάδες. Αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και προστατέψτε το πρόσωπό σας με γυαλιά ηλίου, καπέλο και αντηλιακό.

Πανάδες – Αντιμετώπιση

  Ο δερματολόγος είναι σίγουρα ο πιο ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης πανάδων. Κάποιες από τις θεραπείες που υπάρχουν είναι η κρυοθεραπεία ή αλλιώς θεραπεία με υγρό άζωτο, ο αποχρωματισμός και η εφαρμογή laser. Είναι δε πολύ συχνή η χρήση αλοιφής με υδροκινόνη.

  Σε περίπτωση που είστε έγκυος ή θηλάζουσα συστήνεται η αναμονή πριν προχωρήσετε σε θεραπεία, καθώς πολλές αλοιφές ή φάρμακα ενδεχομένως να κρύβουν κινδύνους. Σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνεται η κάλυψη των προβληματικών περιοχών με καλλυντικά.

  Γενικότερα, η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είναι γρήγορη διαδικασία. Οι πανάδες όπως σχηματίζονται αργά, έτσι και εξαφανίζονται αργά. Χρειάζεται υπομονή και επιλογή της κατάλληλης θεραπείας. Προκειμένου να προλάβετε την εμφάνισή τους, αλλά και να διορθώσετε τις ήδη υπάρχουσες κηλίδες βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα εδώ!

Σχετικά αντηλιακά:

Apivita αντηλιακή προσώπου για πανάδες

Korres αντηλιακές κρέμες κατά των πανάδων

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο