Ενίσχυση και διατήρηση μαυρίσματος με φυσικό τρόπο

0 Comment

   Ένα μαυρισμένο σώμα είναι κάτι αξιοζήλευτο τώρα του καλοκαιρινούς μήνες. Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε όμως ένα φυσικό, ομοιόμορφο μαύρισμα χωρίς να επιβαρύνουμε την επιδερμίδας μας;

Ξεκινήστε ηλιοθεραπεία, αφήστε το solarium

   Ο φυσικός τρόπος μαυρίσματος, αποτελεί την καλύτερη λύση για ένα μαυρισμένο και λαμπερό δέρμα. Με σωστή προστασία το δέρμα παράγει φυσιολογικά μελανίνη για να προστατευτεί από τις ακτινοβολίες του ήλιου. Το Solarium επιβαρύνει πολύ περισσότερο με ακτινοβολίες UVA την επιδερμίδα σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρότι τόσο το solarium, όσο και οι αυτομαυριστικές κρέμες, χαρίζουν γρήγορα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, η απόχρωση της επιδερμίδας δεν είναι όπως εάν υπήρχε φυσικό μαύρισμα από τον ήλιο, δίνοντας μια κίτρινη-καφέ απόχρωση στην επιδερμίδα, έναντι μιας χρυσαφένιας επιδερμίδας.

Απόφυγετε την έντονη απολέπιση

   Εάν και η απολέπιση αποτελεί βασικό βήμα στην εβδομαδιαία περιποίηση της επιδερμίδας, εάν θέλετε να διατηρήσετε παραπάνω το μαύρισμα σας, αποφύγετε να την κάνετε συχνά ή επιλέξτε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν. Ο λόγος είναι ότι με την απολέπιση αφαιρούνται τα επιφανειακά κύτταρα που περιέχουν τη μελανίνη και είναι υπεύθυνα για το χρυσαφένιο σας χρώμα με αποτέλεσμα το μαύρισμα να υποχωρεί γρηγορότερα ή σε περίπτωση που υπάρχει ξεφλούδισμα της επιδερμίδας, να δημιουργούνται κατά τόπους δυσχρωμίες. Προτιμήστε ένα τζέλ ή αφρό καθαρισμού.

Ενυδάτωση πριν, ενυδάτωση και μετά

   Για να χαρίσει ένα μαυρισμένο σώμα, πάνω απ’ όλα πρέπει να είναι σφριγηλό και ενυδατωμένο. Επιλέξτε ένα απλό ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος το οποίο θα το εφαρμόζετε από το βράδυ στην επιδερμίδας σας. Έτσι το δέρμα σας θα αφυδατώνεται λιγότερο και θα διατηρεί την απαραίτητη υγρασία, καθ’ όλη την έκθεση στον ήλιο. Πολύ σημαντική είναι και η ενυδάτωση του δέρματος ακριβώς μετά την έκθεση στον ήλιο, όπου αναπληρώνονται τα επίπεδα υγρασίας των κυττάρων, το δέρμα ανακουφίζεται ενώ υποβοηθάται η παραγωγή μελανίνης και η ενίσχυση του μαυρίσματος χάρη στη σύνθεση διαφόρων after sun προϊόντων.

Ενίσχυση της διατροφής με συμπληρώματα που…μαυρίζουν

   Δεν είναι τυχαίο που στο εμπόριο υπάρχουν πολλά συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν και βοηθούν στη διατήρηση του μαυρίσματος. Οι φόρμουλες περιέχουν καροτενοειδή με κύριο εκπρόσωπο τη β-καροτίνη, αντιοξειδωτικά, ενυδατικά και αντιγηραντικά λάδια καθώς και αμινοξέα τα οποία συμμετέχουν και ενισχύουν το μαύρισμα της επιδερμίδας, προσφέρουν αντιγηραντική προστασία ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και προσφέρουν ελαστικότητα στο δέρμα.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία προϊόντων φροντίδας μετά τον ήλιο, προϊόντα που ενισχύουν το μαύρισμα καθώς και συμπληρώματα διατροφής  που ενισχύουν και διατηρούν το χρυσαφένιο χρώμα της επιδερμίδας σας.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο