Μυστικά για φυσική λάμψη και μαύρισμα χωρίς ήλιο

0 Comment

tan

Το καλοκαίρι μπήκε, τα καλοκαιρινά ρούχα βγήκαν από τις ντουλάπες και είστε ένα βήμα πριν ξεχυθείτε στην παραλία; Η επιδερμίδα σας όμως, άσπρη ακόμα από το χειμώνα και αναζητάτε το ιδανικό αυτομαυριστικό προϊόν που θα δώσει στο δέρμα σας μια φυσική χρυσή όψη μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Το μαύρισμα αναδεικνύει την ομορφιά κάθε σώματος, καθώς κρύβει τις ατέλειες, ξεχωριάζει τις ραγάδες και τα σημάδια, ενώ μειώνει τη λιπαρότητα, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο ελκυστικό. Δείτε λοιπόν βασικά μυστικά για να επιτύχετε φυσικό μαύρισμα self-tanning!

 

Πλεονεκτήματα αυτομαυριστικών προϊόντων

Εάν και ο ήλιος κάνει καλό στην υγεία και στη διάθεση, είναι πλέον γνωστή η αρνητική του επίδραση στην υγεία του δέρματος, καθώς αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και πλέον δεν χρειάζεται να κάνετε ούτε solarium ούτε να περνάτε ατελείωτες ώρες στον ήλιο για να αποκτήσετε το μαύρισμα που θα αναδείξει το σώμα σας. Μέσα σε λίγες ώρες, μπορείτε να διώξετε το λευκό χρώμα της επιδερμίδα σας με ασφάλεια.

 

Πως δρουν τα self tan προϊόντα

Η κύρια δραστική ένωση των περισσότερων αυτομαυριστικών καλλυντικών είναι το DHA (dihdroxyacetone ή διυδροξυακετόνη), ουσία η οποία έχει λάβει έγκριση από τον FDA και αποτελεί την “υγιεινή” εναλλακτική λύση μαυρίσματος, χωρίς έκθεση στον ήλιο. Αποτελεί μια ουσία η οποία προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα και δρα στα επιφανειακά κύτταρα του δέρματος. Το DHA αντιδρά με τις πρωτεΐνες οδηγώντας σε αλλαγή του χρώματος.

Κάθε προϊόν ανάλογα της σύστασής του σε DHA και στα υπόλοιπα συστατικά, οδηγεί σε διαφορετική απόχρωση δέρματος. Η δράση του είναι άμεση, καθώς μέσα σε λίγες μόνο ώρες το δέρμα αρχίζει και αποκτά μια χρυσαφένια όψη. Το αποτέλεσμα είναι προσωρινό καθώς δεν διαρκεί πάνω από 5-10 ημέρες, ανάλογα με το ρυθμό που ανανεώνει τα κύτταρά του κάθε οργανισμός.

 

Tips για γρήγορο, ομοιόμορφο μαύρισμα

  • Πριν την εφαρμογή του self tan πρέπει να έχετε κάνει αποτρίχωση και απολέπιση του δέρματος, τουλάχιστον 24 πριν ώστε να έχουν υποχωρήσει τυχόν δερματικοί ερεθισμοί.
  • Ενυδατώστε καλά το δέρμα σας για να μπορέσει να απορροφήσει καλύτερα το προϊόν. Φροντίστε να διώξετε τυχόν λιπαρότητα του δέρματος ή περίσσεια της ενυδατικής.
  • Εάν δεν χρησιμοποιήσετε αυτομαυριστικό σε μορφή σπρέι, τότε χρησιμοποιήστε γάντια για να αποφύγετε τυχόν χρωματισμό των χεριών και να επιτύχετε πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  • Δώστε έμφαση σε κρυφά σημεία του σώματος όπως αυχένα, αυτιά και ενδιάμεσα στα δάχτυλα.
  • Αποφύγετε το μπάνιο για τις επόμενες 10 ώρες, καθώς θα μειωθεί η δραστικότητα του προϊόντος.
  • Προτιμήστε το βράδυ, ώστε να εκμεταλλευτείτε τη διάρκεια της νύχτας.
  • Φορέστε για τις πρώτες ώρες φαρδιά σκουρόχρωμα ρούχα που έρχονται πολύ λίγο σε επαφή με το δέρμα.
  • Σε περίπτωση που θέλετε να το αφαιρέσετε κάντε ένα ζεστό μπάνιο και πολύ καλή απολέπιση σώματος.

 

Ειδικές προφυλάξεις

Τα αυτομαυριστικά προϊόντα δεν παρέχουν αντιηλιακή προστασία, παρόλο που το δέρμα είναι μαυρισμένο. Για το λόγο αυτό συστήνεται να χρησιμοποιούνται περιστασιακά και να πάντα να εφαρμόζονται με αντιηλιακό προϊόν, καθώς προκαλούν μόνο χρωματισμό και όχι φυσικό μαύρισμα της επιδερμίδας με αύξηση της παραγωγής μελανίνης.

Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη γκάμα προϊόντων για μαύρισμα χωρίς ήλιο.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο