Ο προπονητής Νίκος Δημητριάδης μας μιλάει για Μαραθώνιο!

1 Comment

marathon

Βρήκαμε το Νίκο Δημητριάδη, επικεφαλή εργομετρικού κέντρου & προπονητή με έμφαση στην αντοχή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και μας μίλησε για τον Μαραθώνιο και τη σωστή προετοιμασία γι’ αυτόν!

1. Πόσο καιρό διαρκεί η προετοιμασία σου για τον μαραθώνιο;
Μια σωστή προετοιμασία για έναν τόσο απαιτητικό αγώνα διαρκεί έξι μήνες. Καταλληλότερος για την κατάρτισή της είναι ένας προπονητής με επιστημονικό υπόβαθρο και επαγγελματική εμπειρία, ώστε να την προσαρμόσει στις απαιτήσεις και την καθημερινότητα του αθλούμενου.

2. Πόσες ώρες προπόνησης περιλαμβάνει η καθημερινότητά σου;
Προπονούμαι 4-5 φορές την εβδομάδα. Κάθε προπόνηση διαρκεί το λιγότερο μια ώρα, ενώ μια φορά την εβδομάδα (συνήθως το Σάββατο ή την Κυριακή) η προπόνηση έχει μεγαλύτερη διάρκεια και μπορεί να αγγίξει τις 3 ώρες συνεχόμενου τρεξίματος.

3. Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσωπικό κίνητρο;
Η καλή υγεία, η ανεβασμένη διάθεση, η προσωπική βελτίωση και η συμμετοχή στη δρομική κοινότητα.

4. Τι υποστήριξη χρειάζεται ένας μαραθωνοδρόμος (ψυχολογικά, διατροφικά, προπονητικά);
Ένας μαραθωνοδρόμος χρειάζεται όλων των ειδών την υποστήριξη για να ανταπεξέλθει στο απαιτητικό πρόγραμμα μιας προετοιμασίας μαραθωνίου. Καλύτερη λύση είναι να απευθυνθεί σε επαγγελματίες της άσκησης και της διατροφής για να λάβει ασφαλή καθοδήγηση προς την επίτευξη των προσωπικών του στόχων.

5. Ποιο είναι το συναίσθημα που σου κατακλύζει μετά από όλη αυτή τη διαδρομή (μηνών και όχι μόνο στον ίδιο τον Μαραθώνιο);
Ικανοποίηση, χαρά, συγκίνηση και ευχαρίστηση. Και όχι απαραιτήτως με αυτή τη σειρά.

47 

Βραβεία

24

Χρόνια Εμπειρίας

474 

Αθλητές – Ασκούμενοι

6. Η κατάκτηση ενός στόχου σημαίνει “πάμε για τον επόμενο”;
Καμιά φορά ναι. Άλλες πάλι σημαίνει, πάμε για αλλού – ίσως σε κάποιο άλλο αγώνισμα. Γενικότερα, όμως, μου αρέσει να πηγαίνω στον επόμενο στόχο, όποιος και αν είναι αυτός.

7. Έχετε τρέξει σε άλλους μαραθώνιους ανά τον κόσμο;
Ναι, έχω τρέξει και στο Παρίσι και στη Βιέννη και στο Αμβούργο. Ωραίοι αγώνες. Ο δικός μας μαραθώνιος, ο Αυθεντικός της Αθήνας, σας διαβεβαιώ ότι είναι από τους πιο καλά οργανωμένους αγώνες που έχω τρέξει.

8. Μία εμπειρία που θυμάστε χαρακτηριστικά ως μαραθωνοδρόμος;
Κάθε τερματισμός είναι μια ξεχωριστή στιγμή. Όπως και κάθε αφετηρία. Το μόνο που θυμάμαι, επειδή σε κάθε αγώνα που συμμετείχα είχα ταυτόχρονα και πολλούς αθλητές μου να τρέχουν, είναι η αγωνία μου για εκείνους που ήταν μεγαλύτερη από εκείνη για τη δική μου προσπάθεια.

dimitriadis

9. Ποια προϊόντα της Terranova Nutrition Greece σάς στηρίζουν και με ποιο τρόπο;
Από την πρώτη στιγμή που δοκίμασα τα προϊόντα της TerranovaNutrition, μου έκανε εντύπωση πόσο αποτελεσματικά είναι. Η ποιότητα αγγίζει την τελειότητα, εγώ ο ίδιος αλλά και οι αθλητές μου τα χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Αγαπημένα είναι:

1 Σχόλια
  • Avatar

    ΒΑΒΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ

    Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο!
    Πιστεύω ότι αυτά πρέπει να τα μάθουν όλοι οι προπονητές και να τα πούνε στα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό

Αφήστε Σχόλιο