Ανακούφιση πρώτης οδοντοφϋίας

0 Comment

 Ποιος γονιός δε θυμάται την περίοδο που το μωράκι του άρχισε να βγάζει δόντια; Αποτελεί μία ιδιαίτερη και σημαντική στιγμή καθώς το μωράκι μπαίνει στη διαδικασία να βγάλει τα πρώτα νεογιλά δόντια, ωστόσο είναι αρκετά επίπονη και συνήθως συνοδεύεται από αρκετό κλάμα.

   Τα πρώτα νεογιλά δόντια αρχίζουν να βγαίνουν μεταξύ 5ου και 7ου μήνα, το χρονικό διάστημα, δηλαδή, όπου υπάρχει η ένταξη στερεών τροφών στη διατροφή του παιδιού. Η πρώτη οδοντοφϋία χαρακτηρίζεται από

  • έντονη σιελόρροια
  • φλεγμονή των ούλων

   Πολλές φορές λόγω του ότι παράγεται πολύ σάλιο και το μωρό μπορεί να παρουσιάσει παροξυσμικό βήχα, ο οποίος όμως είναι μηχανικής αιτιολογίας. Το παιδί κατά την περίοδο που βγάζει δόντια είναι πιο επιρρεπές σε λοιμώξεις ενώ χαρακτηρίζεται από έντονο άγχος, λόγω πόνου και ενόχλησης.

Τρόποι αντιμετώπισης

Gel πρώτης οδοντοφυΐας

Αποτελούν gel με ανακουφιστική, αναλγητική και τοπικά αντιφεγμονώδη δράση. Μειώνουν τον πόνο και τη δυσφορία, καθώς μουδιάζουν την περιοχή. Επιπλέον περιέχουν ουσίες που μειώνουν την παραγωγή σάλιου, ενώ χάρη στην αντιφλεγμονώδη δράση τους μειώνουν τη διόγκωση των ούλων, που οφείλεται στη φλεγμονή. Προσφέρουν ανακούφιση, η οποία όμως είναι πρόσκαιρη και είναι απόλυτα ασφαλή ακόμη και σε περίπτωση κατάποσης.

Κρίκοι οδοντοφυΐας

Τα μωρά συνηθίζουν να βάζουν τα δάκτυλά τους και διάφορα πράγματα στο στόμα στην προσπάθεια να ανακουφιστούν από τον πόνο. Καθώς όμως όλα τα παραπάνω έχουν πολλά μικρόβια, θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε ειδικούς κρίκους ή παιχνίδια οδοντοφυΐας. Οι κρίκοι διαφοροποιούνται ανάλογα με τα δοντάκια που βγαίνουν. Πολλοί περιέχουν ημίρευστα υλικά τα οποία όταν ψύχονται ανακουφίζουν τη στοματική φλεγμονή.

   Το Vita4you διαθέτει προϊόντα για την ανακούφιση της πρώτης οδοντοφυΐας.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο