10 οφέλη του sex για την υγεία

0 Comment

   Η σεξουαλική επαφή εκτός από την ευχαρίστηση και τα αμέτρητα ψυχολογικά οφέλη είναι και πολύ ευεργετική για την υγεία. Πως όμως το sex μπορεί να μας κάνει πιο υγιείς;

1. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα άτομα που έχουν τακτικές σεξουαλικές επαφές έχουν αυξημένα αντισώματα και λευκά αιμοσφαίρια, και αμύνονται καλύτερα κατά της γρίπης και του κρυολογήματος.

2. Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, και ιδιαίτερα της συστολικής. Το σεξ ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να δράσει προληπτικά στην υπέρταση.

3. Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση. Κατά τη σεξουαλική επαφή δαπανάμε περίπου 5 θερμίδες το λεπτό, περίπου τις διπλάσιες από ότι όταν βλέπουμε τηλεόραση καθισμένοι στο καναπέ. Επιπλέον το σεξ προκαλεί αύξηση του καρδιακού παλμού και τόνωση πολλών μυϊκών ομάδων στο σώμα, και έτσι θεωρείται μια μορφή ήπιας άσκησης.

4. Βελτιώνει την όψη του δέρματος. Το σεξ τονώνει τη κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο ιδρώτας που εκκρίνεται καθαρίζει τους δερματικούς πόρους αφήνοντας την επιδερμίδα λαμπερή και υγιή.

5. Μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα και οστεπόρωση. Κατά τη διάρκεια της σεξουλικής επαφής αυξάνεται ο καρδιακός παλμός και παράλληλα διατηρούνται σε ισορροπία τα επίπεδα τεστοστερόνης και οιστρογόνων, που δρουν προστατευτικά για τα οστά και τη καρδιά.

6. Δρα σαν φυσικό παυσίπονο, καθώς κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνονται ορμόνες που δρουν κατά του πόνου. Τα άτομα με συχνές σεξουαλικές επαφές δρουν κατά του πονοκέφαλου, των αρθριτικών και των πόνων στη μέση.

7. Προστατεύει τον προστάτη. Σύμφωνα με μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Medical Association οι άνδρες που έχουν τουλάχιστον 20 επαφές το μήνα διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

8. Βελτιώνει τον ύπνο. Μετά τον οργασμό εκκρίνεται η ορμόνη προλακτίνη, η οποία προκαλεί χαλάρωση και διευκολύνει την έλευση του ύπνου.

9. Δρα κατά του στρες και της κατάθλιψης. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής εκκρίνονται ορμόνες που προκαλούν ευφορία και καλή διάθεση, οι οποίες μειώνουν το άγχος.

10. Προσφέρει μακροζωϊα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν συχνούς οργασμούς μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Η ενεργή σεξουαλική ζωή όχι μόνο προστατεύει τον οργανισμό, αλλά επιπλέον όσο πιο καλή και έντονη είναι τόσο περισσότερα χρόνια ζωής χαρίζει.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο