Αντρική Λίμπιντο: Πώς θα αυξηθεί με φυσικό τρόπο!

0 Comment

  75

Η αντρική λίμπιντο είναι ένα θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερους άντρες. Η πίεση της καθημερινότητας, το άγχος και ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στη σεξουαλική τους ζωή. Η μειωμένη ερωτική διάθεση και η στυτική δυσλειτουργία είναι σημάδια ότι το σώμα χρειάζεται την προσοχή μας. Ο υγιεινός τρόπος ζωή, η γυμναστική και η θετική στάση απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πρωταρχικοί παράγοντες στους οποίους πρέπει να δώσουμε έμφαση. Ταυτόχρονα, στη φύση υπάρχουν βότανα και στοιχεία, τα οποία εάν καταναλωθούν μπορούν να δώσουν στο σώμα την ώθηση που χρειάζεται! Κάποια από αυτά είναι:

Maca: Ίσως από τα αρχαιότερα αφροδισιακά. Το Maca έρχεται από το μακρινό Περού και τη Βολιβία, όπου χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ενέργεια και αύξηση της σεξουαλικής διάθεσης. Πρόκειται για μια ρίζα που ανήκει στην κατηγορία των βοτάνων και καταναλώνεται από όλους σε εκείνες τις περιοχές. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, φυτικές στερόλες, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και ασβέστιο. Αν και οι έρευνες που έχουν γίνει είναι λίγες προς το παρόν, ωστόσο το maca φαίνεται να έχει θετική επίδραση στη γονιμότητα και ιδιαίτερα στη λίμπιντο. Πλέον χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο τον κόσμο είτε ως συστατικό σε συνταγές, είτε σε μορφή σκόνης που αναμειγνύεται εύκολα με ροφήματα, είτε ως διατροφικό συμπλήρωμα.

Ψευδάργυρος: Όταν το θέμα έρχεται γύρω από τη λίμπιντο, το μυαλό μας πάει σε τροφές όπως τα στρείδια, τα μύδια και λοιπά αφροδισιακά. Aυτό που ενδεχομένως να μην ξέρουμε, είναι ότι αυτές οι τροφές είναι οι Νο1 διατροφικές πηγές ψευδαργύρου! Ο ψευδάργυρος αποτελεί λοιπόν ένα από τα βασικότερα στοιχεία που το σώμα μας έχει ανάγκη για αυξημένη ερωτική διάθεση και καλύτερες αποδόσεις. Ειδικά στους άντρες, βελτιώνει την παραγωγή του σπέρματος και τα επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ διατηρεί υγιή τον προστάτη.

L- αργινίνη: Πρόκειται για ένα αμινοξύ που βελτιώνει την παραγωγή και την κινητικότητα του σπέρματος, καθώς και την αντρική γονιμότητα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καλή αιμάτωση των γεννητικών οργάνων. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για τη σύνθεση μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο όταν αυξάνεται στο αίμα, τα τοιχώματα των αγγείων χαλαρώνουν. Ως αποτέλεσμα, Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος και αυτό έχει θετικό αντίκτυπο στη στυτική λειτουργία. Πλέον, η L-αργινίνη αποτελεί συστατικό σε πολλά σκευάσματα για αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη συνολική υγεία  του οργανισμού.

Epimedium: Γνωστό στα αγγλικά ως Horn Goat Weed, το Epimedium ανήκει στα βότανα που φημίζονται για τη επίδρασή τους στην αντρική σεξουαλική επιθυμία και libido. Οι ιδιότητές του εντοπίστηκαν όταν παρατηρήθηκε αλλαγή στην συμπεριφορά των ζώων που το βοσκούσαν. Η δράση του οφείλεται στην ουσία ικαριίνη που περιέχει, η οποία σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Mario Dell’ Agli από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, δεν έχει τις δυσάρεστες παρενέργειες των φαρμάκων! Πιο συγκεκριμένα, δεσμεύει το ένζυμο SHGB, το οποίο αυξάνεται στους άντρες μετά τα 45 και εμποδίζει τη στύση, επειδή ανταγωνίζεται την τεστοστερόνη. Αντίθετα, η ικαριίνη του Epimedium χαλαρώνει τους μύες και διευκολύνει τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα κυρίως του άντρα. Πλέον, χρησιμοποιείται ως βασική ουσία σε πολλά συμπληρώματα για αύξηση της libido! Στην κινέζικη ιατρική, όπου είναι γνωστό ως Yin Yang Huo – δηλαδή το βότανο που εξισορροπεί το Yin και το Yang – χορηγείται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Στους άντρες, εκτός από τη στύση, βοηθάει και στην αύξηση της ερωτικής ικανοποίησης και των σπερματοζωαρίων, ενώ στις γυναίκες καταπολεμά την κόπωση, αλλά και την υπέρταση.

Muira Puama: Είναι ένα δέντρο που το συναντάμε στις περιοχές γύρω από τον Αμαζόνιο, γνωστό στους γηγενείς και ως «ξύλο της γονιμότητας». Πολύ γνωστό για τις αφροδισιακές του ιδιότητες στους άντρες, καθώς αυξάνει την ερωτική διάθεση, υποστηρίζει την υγιή στύση και τη γονιμότητα. Τονώνει τον οργανισμό και ενισχύει την αντοχή. Επιπλέον, φαίνεται να βοηθάει στην κατάθλιψη, που μπορεί να προέρχεται εξαιτίας της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, αλλά και στη μείωση του stress. Ωστόσο, το βότανο αυτό δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από όσους έχουν υπέρταση ή καρδιαγγειακά νοσήματα.

Damiana: είναι ένας θάμνος που παράγει κίτρινα λουλούδια και τον συναντάμε σε όλη τη Νότιο Αμερική. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες παρατηρήθηκαν από τους ντόπιους εδώ και αιώνες και έτσι χρησιμοποιούσαν τα φύλλα και τους στήμονες του ως τονωτικό της σεξουαλικότητας, αντικαταθλιπτικό, αλλά και αντισηπτικό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Buenos Aires βρήκαν ότι μπορεί να βελτιώσει τη στυτική δυσλειτουργία στους άντρες, καθώς χαλαρώνουν τα τοιχώματα στα αγγεία και το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα.

Κάποια από τα παραπάνω είναι συστατικά σε φυτικά σκευάσματα ή συμπληρώματα διατροφής για αύξηση της λίμπιντο. Πρόκειται για μερικές καλές επιλογές, φυτικής προέλευσης και χωρίς τις παρενέργειες των αντίστοιχων φαρμακευτικών σκευασμάτων, και μπορούν να βοηθήσουν, ώστε να αυξηθεί η ερωτική επιθυμία και η απόδοση. Πάνω από όλα όμως, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συνολική υγεία του σώματος και η θετική ψυχολογία είναι τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει κανείς να δώσει έμφαση, για να δει τη σεξουαλική του ζωή να αλλάζει!

 

Βρείτε στο Vita4you.gr μεγάλη ποικιλία σε σκευάσματα για αύξηση της λίμπιντο!

 

Βιβλιογραφία

https://www.medicalnewstoday.com/articles/318174.php

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο