Φροντίστε το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω!

0 Comment

woman

“Το δέρμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα προστατευτικό περίβλημα του σώματος. Είναι η επιφάνεια επαφής μας με τον εξωτερικό κόσμο. Μέσα από αυτό αγγίζουμε και μας αγγίζουν. Είναι η προβολή μας στον κόσμο των μορφών. Είναι η εικόνα που δημιουργούμε” ~ David Hoffman.

  Το δέρμα είναι όργανο, όπως είναι η καρδιά, οι πεύμνονες κτλ. Μας προστατεύει από την εισβολή μικροοργανισμών, από την ηλιακή ακτινοβολία, από χημικές ουσίες. Φιλοξενεί εκατομμύρια φιλικών μικροοργανισμών που μας προστατεύουν από τις μικροβιακές επιθέσεις. Η διατήρηση και η ανάπτυξη αυτών των φιλικών βακτηρίων είναι πολύ σημαντική. Τα αντιβιοτικά, τα αντισηπτικά, τα αποσμητικά και η χρήση body milk με χημικά και συντηρητικά μπορεί να διαταράξουν αυτή την ισορροπία,ενώ αντίθετα η χρήση προβιοτικών μας βοηθάει πολύ!

  Το δέρμα μέσω του ιδρώτα αποβάλλει νερό και τοξίνες, ενώ παράλληλα παίζει ρυθμιστικό ρόλο και μας προστατεύει από την υπερβολική απώλεια νερού. Μέσω αυτού του μηχανισμού (ιδρώτας – αποβολή νερού) ρυθμίζεται και ελέγχεται η θερμοκρασία του σώματος.

  Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στο έμβρυο χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό για τη δημιουργία τόσο του δέρματος όσο και του νευρικού ιστού. Μπορούμε τώρα να αντιληφθούμε γιατί ψυχολογικά και νευρολογικά προβλήματα εκδηλώνονται και σε δερματικό επίπεδο. Το δέρμα έχει άπειρες νευρικές απολήξεις και μέσω αυτών έχουμε την αίσθηση του πόνου, του θερμού και του ψυχρού. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι για την προστασία μας.

  Σε κάποιες περιπτώσεις τα προβλήματα του δέρματος οφείλονται σε κακή διατροφή ή stress, άλλες φορές σε ορμονική ανισορροπία. Συνήθως όμως, για να πετύχουμε καλό θεραπευτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να εστιάσουμε και στους τρεις αυτούς παράγοντες: διατροφή, ψυχολογία και ρύθμιση ορμονών. Μερικές πιθανές αιτίες δερματοπαθειών είναι:

 1. Συγκινησιακή ένταση
 2. Κακή διατροφή
 3. Δυσκοιλιότητα και άθροιση τοξινών
 4. Πολυκυστικές ωοθήκες και γενικό ομονικό πρόβλημα
 5. Τροφικές δυσανεξίες
 6. Έλλεψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων
 7. Μπλοκαρισμένη ενέργεια

Οι δερματοπάθειες είναι συνήθως η εξωτερίκευση βαθύτερων εσωτερικών προβλημάτων και καταστάσεων. Οι σημαντικότερες είναι:

 • Ακμή
 • Ψωρίαση
 • Έκζεμα
 • Έρπης
 • Μυρμηγκιές
 • Δοθιήνες
 • Μολυσματικό κήριο (Πυοφύτης)
 • Τριχοφυτία

Γενικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των δερματοπαθειών

 1. Βγάζουμε από τη διατροφή μας ή τουλάχιστον περιορίζουμε σημαντικά αλάτι, γαλακτοκομικά, καφέ, ζάχαρη, λευκό αλεύρι, κρέας, ψάρι και επεξεργασμένα τρόφιμα.
 2. Λύνουμε το πρόβημα της δυσκοιλιότητας με αλόη, ψύλλιο (psyllium) και άλλα φυσικά προϊόντα. Καλό είναι μια φορά το χρόνο να κάνουμε υδροκαθαρισμό παχέως εντέρου.
 3. Δυο φορές το χρόνο κάνουμε αποτοξίνωση ήπατος και χολής με γαϊδουράγκαθο, ταραξάκο ή αγκινάρα (σε μορφή βάμματος ή διατροφικού συμπληρώματος).
 4. Κάνουμε τριήμερες νηστίες με φυσικούς χυμούς ή χυμούς σιταρόχορτου και κριθαρόχορτου.
 5. Παίρνουμε συμπληρώματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
 6. Κάνουμε ιαματικά λουτρά (άλατα θειικού μαγνησίου).
 7. Γυμναζόμαστε, κάνουμε ασκήσεις χαλάρωσης και δραστηριότητες που μας ευχαριστούν!

Βρείτε στο Vita4you.gr μεγάλη ποικιλία προϊόντων για αποτοξίνωση!

 

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο