Άλατα μπάνιου για ανανέωση και φροντίδα της επιδερμίδας σας

0 Comment

  bath

 Τα άλατα μπάνιου είναι γνωστά από την αρχαιότητα, καθώς χρησιμοποιούνταν στα λουτρά για καλλυντικούς και θεραπευτικούς σκοπούς. Τα άλατα μπάνιου που κυκλοφορούν στο εμπόριο μιμούνται τις ιδιότητες των φυσικών ιαματικών λουτρών προσφέροντας πολλά οφέλη τόσο στην επιδερμίδα, όσο και σε όλο τον οργανισμό.

Τι είναι τα άλατα μπάνιου

   Αποτελούν υδατοδιαλυτές ανόργανες ουσίες στερεάς μορφής που προστίθενται στο νερό για καθαριότητα, διασκέδαση, θεραπεία δερματικών παθήσεων και καλλυντικούς σκοπούς. Συνήθως χρησιμοποιούνται για ποδόλουτρο, πεντικιούρ ή για ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

   Ανάλογα τη σύσταση του άλατος, οι ιδιότητες τους διαφοροποιούνται, προσδίδοντάς τους άλλες δράσεις. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι ανανεώνουν την επιδερμίδα μεταφέροντας ηλεκτρολύτες και πολλά ιχνοστοιχεία. Τα πιο κοινά χρησιμοποιούμενα άλατα είναι:

Θειικό μαγνήσιο (Epsom άλατα)

   Τα άλατα Epsom ρυθμίζουν τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών στο σώμα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία μυών, νεύρων και ενζύμων . Συμβάλλουν στη μείωση φλεγμονών, στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, μειώνουν το πρήξιμο, χαλαρώνουν τους μυες ενώ παράλληλα αποτελούν ένα εξαιρετικό μαλακτικό του δέρματος. Συστήνεται σε μυϊκούς πόνους, οιδήματα και μελανιές (μώλωπες).

Χλωριούχο μαγνήσιο (Magnesium chloride)

   Το μαγνήσιο αποτελεί ένα από τα βασικότερα μέταλλα του οργανισμού. Συμβάλλει στην καλή νευρική και μυϊκή λειτουργία, ανακουφίζοντας από μυϊκούς πόνους, κράμπες και κούραση. Η εξωτερική του λήψη βοηθάει στην θεραπεία και ανακούφιση της ψωρίασης καθώς και διαφόρων δερματικών παθήσεων.

Όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα)

   Η σόδα βοηθάει στην καθαριότητα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα προσφέρει αντιμυκητιακές ιδιότητες. Βελτιώνει την υφή του δέρματος, αφήνοντάς το ιδιαίτερα μαλακό.

Θαλάσσια άλατα από τη Νεκρά Θάλασσα

   Πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, χλώριο και νάτριο. Βοηθούν στην εξισορρόπηση της επιδερμίδας, διαθέτουν μυοχαλαρωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες και ενώ επίσης βοηθούν στην επούλωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Γλυκερίνη

   Προστίθεται ως μαλακτικό και λιπαντικό μέσο, προσφέροντας ενυδάτωση στην επιδερμίδα.

   Στα άλατα μπάνιου προστίθενται επιπλέον έλαια που αναλόγως της προέλευσής τους χαρίζουν αντίστοιχες ιδιότητες (αμυγδαλέλαιο, βαλσαμέλαιο, λάδι καλέντουλας), αιθέρια έλαια, αφριστικοί και αναβράζοντες παράγοντες. Επιπλέον για λόγους καλαισθησίας προστίθενται αρώματα και χρωστικές. Καλό θα ήταν να αποφεύγοντα άλατα μπάνιου που περιέχουν απλό επιτραπέζιο αλάτι ή αλλιώς χλωριούχο νάτριο.

   Τα άλατα μπάνιου αποτελούν την ιδανική επιλογή ανανέωσης. Ξεκουράζουν από την ένταση της καθημερινότητας, διεγείροντας τις αισθήσεις σας. Διαλέξτε το άλας που σας καλύπτει και απολάυστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

   Στο Vita4you μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε άλατα μπάνιου, για όλους τους σκοπούς.

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο