Σέννα

Η senna ή cassia angustifolia ανήκει στα βότανα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Στα ελληνικά είναι γνωστή ως σέννα ή σιναμική. Περιέχει γλυκοσίδες που προάγουν την κινητικότητα του παχέος εντέρου. Δρα συνεργίστικα με το Buckthorn, το ψίλλιο και την αλόη βέρα. Σε περιπτώσεις που συνυπάρχουν εντερικά αέρια και κοιλιακές κράμπες καλό είναι να συνδυάζεται με ανισόλη, ginger, χαμομήλι,...
Περισσότερα

4 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Superfoods Super Lax Senna 30 caps
-45%
Now Senna Leaves 470 mg 100 caps
-20%
NutraLead Φυσικό Υπακτικό με Βιταμίνη C 10 eff tabs
-30%
Now Real Tea Senna Caffeine free 24 Bags

4 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η senna ή cassia angustifolia ανήκει στα βότανα που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Στα ελληνικά είναι γνωστή ως σέννα ή σιναμική. Περιέχει γλυκοσίδες που προάγουν την κινητικότητα του παχέος εντέρου. Δρα συνεργίστικα με το Buckthorn, το ψίλλιο και την αλόη βέρα.

Σε περιπτώσεις που συνυπάρχουν εντερικά αέρια και κοιλιακές κράμπες καλό είναι να συνδυάζεται με ανισόλη, ginger, χαμομήλι, μάραθο και μέντα. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τη senna.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις :

Να μην συνδυάζεται με γλυκόριζα. Επίσης, να μην λαμβάνεται από άτομα με διαταραχές ηλεκτρολυτών, αφυδάτωση ή νεφρικά νοσήματα, καθώς και από ασθενείς που παίρνουν αντιαρρυθμικά, αντιυπερτασικά ή διουρητικά φάρμακα. Να αποφεύγεται η συμπληρωματική λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό καθώς μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στη μήτρα.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.