Λιναρόσπορος

   Το λινέλαιο παράγεται από τους σπόρους του λιναριού. Είναι πλούσιο στο ωμέγα 3 λιπαρό οξύ: α-λινολενικό οξύ. Το λιπαρό αυτό οξύ είναι σημαντικό για την καλή καρδιαγγειακή υγεία, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Εκτός από τα ω-3 λιπαρά οξέα, το λινέλαιο περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικές ουσίες γνωστές ως λιγνάνες. Οι λιγνάνες έχουν οιστρογονική δράση...
Περισσότερα

1 είδος

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
A. Vogel Linoforce 70 gr

1 είδος

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

   Το λινέλαιο παράγεται από τους σπόρους του λιναριού. Είναι πλούσιο στο ωμέγα 3 λιπαρό οξύ: α-λινολενικό οξύ. Το λιπαρό αυτό οξύ είναι σημαντικό για την καλή καρδιαγγειακή υγεία, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Εκτός από τα ω-3 λιπαρά οξέα, το λινέλαιο περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικές ουσίες γνωστές ως λιγνάνες. Οι λιγνάνες έχουν οιστρογονική δράση και δρουν προστατευτικά κατά της οστεοπόρωσης και του καρκίνου του μαστού.

  Το λινέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων στο προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο/ PMS και στο ευερέθιστο έντερο. Επίσης, καταπραΰνει τους δερματικούς ερεθισμούς και τις φλεγμονές των αρθρώσεων, και είναι γαστροπροστατευτικό. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία. Η θεραπευτική δοσολογία είναι 1 κουταλιά της σούπας ωμό έλαιο ή 500-1000 mg λινελαίου σε κάψουλα. Η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις :

  Να λαμβάνεται με ιατρική παρακολούθηση από παιδιά, εγκύους, θηλάζουσες και άτομα με νεφρικές παθήσεις, καθώς και από ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτικά ή ασπιρίνη. Το λινέλαιο θα πρέπει να λαμβάνεται με τουλάχιστον 2 ώρες διαφορά από άλλα συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα.

  Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.