Κράνμπερι

Κράνμπερι

Το Κράνμπερι (Vaccinium macrocarpon) αποτελεί ένα βότανο γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και προληπτικές του ιδιότητες σε περιπτώσεις λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Δείτε παρακάτω αναλυτικότερα τις δράσεις και τα οφέλη του βοτάνου Κράνμπερι. ... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κάντε μια ερώτηση
Δε βρέθηκαν προϊόντα

Πληροφορίες - Κράνμπερι

Τι είναι το Cranberry; 

To Cranberry (κράνμπερι) είναι ένας καρπός που ανήκει στην οικογένεια Vaccinium όπως και τα blueberry και bilberry. Είναι πλούσιο σε προανθοκυανιδίνες, ανθοκυανίνες (αντιοξειδωτικά), οργανικά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.   

Θα το συναντήσετε σε συμπληρώματα διατροφής στις εξής μορφές:

  • ταμπλέτες
  • κάψουλες
  • φακελάκια (σκόνη)
  • υγρή μορφή (χυμός)
  • μασώμενα δισκία

 

Ιδιότητες και οφέλη   

To κράνμπερι είναι γνωστό για την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση και φυσικά για την ιδιότητά του να προλαμβάνει λοιμώξεις του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, οι προανθοκυανιδίνες (PACs) που εμπεριέχονται στο cranberry, δημιουργούν ένα όξινο περιβάλλον και αποτρέπουν την προσκόλληση των παθογόνων μικροοργανισμών στο επιθήλιο της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας.   

Γενικότερα, συστήνεται σε άτομα που υποφέρουν από υποτροπιάζουσα ουρολοίμωξη.   

 

Δοσολογία

Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία για το κράνμπερι. Ωστόσο, μελέτες αποδεικνύουν ότι το όφελος από τη λήψη του κράνμπερι, παρέχεται όταν η συγκέντρωση σε προανθοκυανιδίνες ανέρχεται στα 36 mg και άνω/δισκίο την ημέρα

Η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με κράνμπερι, συστήνεται να γίνεται για περίπου 2 μήνες (ως πρόληψη), ή σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.  

 

Προφυλάξεις κατά τη χρήση, αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες

Το Cranberry δεν θα πρέπει να αντικαθιστά την ιατρική αγωγή για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού, καθώς αποτελεί μια συμπληρωματική θεραπεία. Ακόμη, οι ειδικοί συστήνουν να μην λαμβάνεται παράλληλα με αντιθρομβωτικά.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγεται από άτομα με χρόνια γαστρίτιδα, νεφρική νόσο/ νεφρολιθίαση.

Η ασφάλεια της συμπληρωματικής λήψης του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό δεν έχει μελετηθεί και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.

 

Αποποίηση ευθύνης

Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Το Vita4you καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την ακρίβεια και την επιστημονική εγκυρότητα των πληροφοριών που παρέχονται στον ιστότοπο. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε απόκλιση ή έχετε κάποια απορία σχετικά με το περιεχόμενο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ερωτήσεις
  1. Ντίκος 9 Φεβ 2024

    Ερώτηση

    Για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να λαμβάνεται
    με ασφάλεια;
    Ευχαριστώ!

    1. Παναγιώτης Νεύρας 10 Φεβ 2024

      Καλημέρα σας. Μπορεί να ληφθεί με ασφάλεια για διάστημα 3 συνεχόμενων μηνών ή και παραπάνω κατόπιν σύστασης του ιατρού. Σε κάθε περίπτωση, η διάρκεια λήψης εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.


  2. Βασιλική 7 Φεβ 2024

    Ερώτηση

    Γεια σας. Ο πατέρας μου παίρνει αντιπηκτικά. Κάνει να πάρει κρανμπερι; σας ευχαριστώ!

    1. Παναγιώτης Νεύρας 8 Φεβ 2024

      Καλημέρα σας. Θα μπορούσε να ληφθεί. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντένδειξη. Είμαστε στη διάθεσή σας.


  3. Αργυρώ 29 Αυγ 2023

    Ερώτηση

    Όταν παίρνεις κάψουλες κρανμπερι μπορεί να βγει κόκκινο χρώμα στην κένωση??? Ευχαριστώ

    1. Παναγιώτης Νεύρας 30 Αυγ 2023

      Καλησπέρα σας. Είναι πιθανό λόγω των χρωστικών του σκευάσματος να παρατηρηθεί χρώση των κοπράνων. Δεν αποτελεί ένα επικίνδυνο φαινόμενο. Φυσικά, εάν συνυπάρχουν επιπλέον συμπτώματα, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.


  4. Irini 29 Αυγ 2023

    Ερώτηση

    Κάνει για μωρά 10 μηνών

    1. Παναγιώτης Νεύρας 29 Αυγ 2023

      Καλησπέρα σας. Το κράνμπερι δεν διαθέτει ένδειξη για χρήση σε τόσο νεαρές ηλικίες. Σε κάθε περίπτωση, εάν η κατάσταση το απαιτεί σας συστήνουμε να λάβετε τη γνώμη του παιδιάτρου πριν προβείτε σε οποιαδήποτε χορήγηση. Είμαστε στη διάθεσή σας.


Περισσότερες ερωτήσεις
  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες