Αγκινάρα

  Η αγκινάρα ή artichoke είναι ένα λαχανικό που συναντάται στη Μεσόγειο και ανήκει στην οικογένεια Asteraceae. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και μαγνήσιο. Τα φύλλα της περιέχουν την ουσία κυναρίνη, που βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης. Είναι ηπατοπροστατευτική και βοηθάει στην αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του «hangover»,...
Περισσότερα

7 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-15%
Metapharm Vitosyn Cynarsyn 60caps
-30%
Health Aid Artichoke 8350 mg standardised 60 tabs
-28%
Arkocaps Artichoke - Αγκινάρα 45caps
-35%
Lamberts Ibisene (Artichoke 8000 mg) 180 tabs
Βαθμολογία:
80%
-35%
Solgar Artichoke Leaf Extract 60 veg caps
-45%
Now Artichoke Extract 450 mg 90 Vcaps
-25%
A. Vogel  Artichoke Cynara 50 ml

7 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
  Η αγκινάρα ή artichoke είναι ένα λαχανικό που συναντάται στη Μεσόγειο και ανήκει στην οικογένεια Asteraceae. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C και μαγνήσιο. Τα φύλλα της περιέχουν την ουσία κυναρίνη, που βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης. Είναι ηπατοπροστατευτική και βοηθάει στην αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό, στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του «hangover», αλλά και σε περιπτώσεις χολολιθίασης.

 Για την αγκινάρα δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 150-500 mg.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

  Άτομα με ιστορικό χολόστασης, με ηπατική ή νεφρική νόσο πρέπει να αποφεύγουν τη συμπληρωματική λήψη της. Να μην χρησιμοποιείται κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

  Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.