Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη): Μεταβολισμός των πρωτεϊνών

Η βιταμίνη B6 ή αλλιώς πυριδοξίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο σιτάρι, στα φρούτα, στα καρότα, στο κρέας, στα όσπρια, στα λιπαρά ψάρια, στο σπανάκι στο κοτόπουλο και στον αρακά. Είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των αμινοξέων και την πέψη, καθώς συμβάλει στην παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Επίσης, η B6 συμβάλλει στη σωματική και ψυχική υγεία, στο σχηματισμό...
Περισσότερα

7 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Vitamin B-6 50 mg 100 tabs
-35%
Solgar Vitamin B-6 100 mg 100 tabs
-30%
Nature's Plus Vitamin B6 100 mg 90 tabs
-35%
Lamberts Vitamin Β6 (Pyridoxine) 50 mg 100 tabs
-40%
Health Aid Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 100 mg 90 tabs
-35%
Quest Vitamin B6 50 mg 60 tabs
-50%
Now B-6 100 mg 100 caps

7 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η βιταμίνη B6 ή αλλιώς πυριδοξίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο σιτάρι, στα φρούτα, στα καρότα, στο κρέας, στα όσπρια, στα λιπαρά ψάρια, στο σπανάκι στο κοτόπουλο και στον αρακά. Είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό των αμινοξέων και την πέψη, καθώς συμβάλει στην παραγωγή υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι. Επίσης, η B6 συμβάλλει στη σωματική και ψυχική υγεία, στο σχηματισμό των αντισωμάτων, στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Βοηθάει ακόμη στο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα, στη ναυτία που προκαλείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και το προεμμηνορυσιακό σύνδρομο/ PMS. Η έλλειψή της  προκαλεί αδυναμία, διάρροια, σπασμούς, γωνιώδη στοματίτιδα και ίλιγγο. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 1.3 mg. H θεραπευτική δοσολογία είναι τα 2-5 mg, ενώ προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη με βιταμίνες του συμπλέγματος Β/ B Complex και βιταμίνης C.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

H λήψη αντιβιοτικών, αντιυπερτασικών, φαρμάκων κατά των λοιμώξεων, οιστρογόνων, αντισυλληπτικών, αντιφλεγμονωδών και βρογχοδιασταλτικών φαρμάκων αυξάνουν τις ανάγκες σε B6. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τη δράση της. Αποφύγετε τη λήψη B6 εάν λαμβάνετε ντοπαμινεργικά φάρμακα. Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/ γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.