Ινοσιτόλη -Προστασία του ήπατος

   Η ινοσιτόλη είναι ένα ισομερές της γλυκόζης που υπάρχει στα κύτταρα του οργανισμού και ειδικότερα σε εκείνα του εγκεφάλου και της καρδιάς. Αναφέρεται επίσης και σαν μυο-ινοσιτόλη ή σαν IP6. Βοηθάει τον μεταβολισμό των λιπών στο ήπαρ και είναι βασικό συστατικό για τη νευροδιαβίβαση και την υγεία των μυών.Είναι συστατικό πολλών τροφίμων όπως φασόλια, πεπόνι, εσπεριδοειδή, ξηροί καρποί και...
Περισσότερα

8 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Inositol 500mg 50 veg.caps
-13%
ITF Inofert 30 Sachets
Βαθμολογία:
100%
-5%
ITF Inofert Combi 20 caps
-45%
Doctor's Formulas Inositol Formula 60 tabs
-50%
Now Inositol 500 mg Myo-Inositol form 100 caps
Βαθμολογία:
100%
-35%
Lamberts Myo-Inositol Powder 200 gr
-5%
ITF Inofert Plus 30 caps
-30%
Genecom Terra Inositol 30 sachets x 6 gr
Βαθμολογία:
80%

8 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

   Η ινοσιτόλη είναι ένα ισομερές της γλυκόζης που υπάρχει στα κύτταρα του οργανισμού και ειδικότερα σε εκείνα του εγκεφάλου και της καρδιάς. Αναφέρεται επίσης και σαν μυο-ινοσιτόλη ή σαν IP6. Βοηθάει τον μεταβολισμό των λιπών στο ήπαρ και είναι βασικό συστατικό για τη νευροδιαβίβαση και την υγεία των μυών.Είναι συστατικό πολλών τροφίμων όπως φασόλια, πεπόνι, εσπεριδοειδή, ξηροί καρποί και σπόροι.

   Οι τροφές αυτές περιέχουν το συστατικό φυτικό οξύ το οποίο μετατρέπεται στο στομάχι σε ινοσιτόλη. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία για την ινοσιτόλη. Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 250-500 mg και προτείνεται να συνδυάζεται με χολίνη. Η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει διάρροια και εντερικά αέρια.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις :

   Να μην λαμβάνεται από ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτικά σκευάσματα με λίθιο. Η λήψη της μπορεί να μειώσει την απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και του ψευδαργύρου. Δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με την ασφάλεια της συμπληρωματικής λήψης της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.

   Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/ γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.