Μαγνήσιο για την υγεία των μυών

  Το μαγνήσιο ή αλλιώς magnesium είναι ένα απαραίτητο μέταλλο. Μετά το ασβέστιο είναι το δεύτερο μέταλλο με την υψηλότερη περιεκτικότητα στο σώμα. Είναι ένας απαραίτητος μεταβολικός συμπαράγοντας, ενώ συμμετέχει στη σύνθεση του RNA, στην νευροδιαβίβαση και στον μεταβολισμό του ασβεστίου. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι τα δημητριακά πρωινού, το ψωμί ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι, τα όσπρια, οι ξηροί...
Περισσότερα

56 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-25%
Viogenesis Epsom Salt Magnesium Sulphate 500 gr
-30%
DioCare Magnesium & Vitamin B6 orange flavor 24 eff tabs
Βαθμολογία:
100%
-45%
Doctor's Formulas Magnesium Formula 60 caps
-40%
Nature's Bounty Μαγνήσιο 250 mg 100 tabs
-30%
F Ective Magnesium 300 mg B6 5 mg 30 tabs
-50%
Genecom Terra Mag + D 60 tabs
Βαθμολογία:
100%
-50%
Menarini Sustenium Μαγνήσιο και Κάλιο 14 sachets
Βαθμολογία:
100%
-30%
Salus Floradix Magnesium 250 ml
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium citrate 400 mg 90 vcaps
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium powder orange flavour 522 gr
-30%
Nature's Plus Animal Parade Mag Kidz chewables cherry flavour 90 animal tabs
-30%
Nature's Plus Animal Parade Mag Kidz powder cherry flavour 144 gr
-15%
EthicSport Magnesio Liquido 25 ml
-30%
DioCare Diomag B6 30 tabs
-30%
Power Health Vitasip Kids Μαγνήσιο & Β6 Κεράσι 7 καλαμάκια
-25%
Medicore Liposomal Magnesium + Optinerve mint flavour 150 ml

56 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

  Το μαγνήσιο ή αλλιώς magnesium είναι ένα απαραίτητο μέταλλο. Μετά το ασβέστιο είναι το δεύτερο μέταλλο με την υψηλότερη περιεκτικότητα στο σώμα. Είναι ένας απαραίτητος μεταβολικός συμπαράγοντας, ενώ συμμετέχει στη σύνθεση του RNA, στην νευροδιαβίβαση και στον μεταβολισμό του ασβεστίου. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι τα δημητριακά πρωινού, το ψωμί ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα γαλακτοκομικά.

  Η έλλειψη του προκαλεί υποκαλιαιμία, μυϊκές κράμπες, τετανία, λήθαργο, ανορεξία, ναυτία, κοιλιακό πόνο και καρδιακή αρρυθμία. Βελτιώνει την υπέρταση, μειώνει τα συμπτώματα της ημικρανίας και του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου π.χ. κράμπες, ενώ προλαμβάνει την οστεοπόρωση.

   Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 320 mg για τις γυναίκες και τα 420 mg για τους άνδρες. Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 500-1000 mg. Δόση μεγαλύτερη από 3 γραμμάρια ημερησίως δρα καθαρτικά και θα πρέπει να αποφεύγεται.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

   Το μαγνήσιο θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με ιατρική συνταγή σε περιπτώσεις νεφρικής ή καρδιαγγειακής νόσου. Η βιοδιαθεσιμότητα του αυξάνεται με ταυτόχρονη πρόσληψη βιταμίνης D, ενώ μειώνεται με την πρόσληψη φυτικών ινών. Το αλκοόλ, τα διουρητικά και τα αντιβιοτικά αυξάνουν την αποβολή του από τον οργανισμό. Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

   Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.