tilefono
Τηλεφωνικές Παραγγελίες & Εξυπηρέτηση:  2310.444.422
contact us

dwrean-metaforika

Το καλάθι μου
cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Υπάρχουν 0 προϊόντα στο καλάθι

-15%
Metapharm Merosyn Aminovit 100 grMetapharm Merosyn Aminovit 100 gr

Metapharm Merosyn Aminovit 100 gr

Αξιολόγηση : Αξιολογήστε εσείς, πρώτοι το προϊόν
Εταιρεία : Metapharm
Κωδικός : ΜΕΤ1027
Διαθεσιμότητα : 24h.gif
62.31
73.31

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

   Το Merosyn Aminovit της Metapharm αποτελεί ένα συνδυασμό των παρακάτω αμινοξέων, βιταμινών, βιταμινοειδών και ιχνοστοιχείων βοηθά στη διαχείριση προβλημάτων και δυσλειτουργιών στο καρδιαγγειακό σύστημα, π.χ. αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια, αθηροσκλήρωση κ.ά. Ενδείκνυται για χρήση από αθλητές, άτομα με διατροφικές ελλείψεις ή κακή διατροφή, νεαρά άτομα με stress και ταχυκαρδίες ή αίσθημα προκάρδιων παλμών και παιδιά με ανορεξία ή διαταραχές ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα τα συστατικά του AMINOVIT είναι τα εξής:

L- Αργινίνη: βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα. Έχει ιδιότητες αντι-αθηρωματικές χάρη στις οποίες εμποδίζει την υπερ-οξείδωση των λιπών, ενώ παράλληλα μειώνει τις τιμές της LDL χοληστερίνης. Η L-Αργινίνη είναι ένα βασικό αμινοξύ, το οποίο βρίσκεται στις περισσότερες πρωτεΐνες. Το ίδιο το σώμα είναι σε θέση να συνθέσει Αργινίνη. Τα χαμηλά επίπεδα Αργινίνης στο σώμα συμβάλλουν στην στένωση των αιμοφόρων αγγείων γύρω από τις αρτηριακές αποθέσεις και έτσι παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος. Η λήψη Αργινίνης είναι σε θέση να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος. Εκτός αυτού, η Αργινίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. L- Taurin: Η L-Ταυρίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση της μεταφοράς μετάλλων, όπως Κάλιο, Νάτριο, Ασβέστιο, Μαγνήσιο από και προς τα καρδιαγγειακά κύτταρα. Έχει αντιυπερτασική δράση, βοηθά στην ομαλοποίηση του ρυθμού της καρδιάς και της συστολής της, μειώνει την χοληστερίνη κ.ά.

L- Lysin: είναι ένα ουσιαστικό βασικό αμινοξύ, σημαντικό για την ανάπτυξη των carboxylases (ενζύμων). Σχηματίζει το σημείο συνδέσεως μεταξύ της Βιοτίνης και της πρωτεΐνης. Επειδή η L-Λυσίνη είναι ένα σημαντικό συστατικό συνδετικού ιστού των αιμοφόρων αγγείων, είναι σημαντική για την καλή δομή των αιμοφόρων αγγείων. Η L-Λυσίνη, δρα άμεσα ως παράγοντας μείωσης των λιπαρών οξέων, ενώ παράλληλα ενδυναμώνει την απόδοση της καρδιάς.

L-Cystein: είναι μια σημαντική πηγή δεσμευμένου θείου. Είναι ένα μη απαραίτητο αμινοξύ. Είναι σημαντικό μαζί με το Παντοθενικό οξύ (Vit Β5) για τον σχηματισμό των λιπαρών οξέων από τα οποία αποτελούνται τα τοιχώματα των κυττάρων και ειδικά η μυελίνη στα νεύρα. Ινοσιτόλη: Είναι βιταμινοειδές του συμπλέγματος βιταμινών Β. Εμποδίζει την σκλήρυνση των τοιχωμάτων των αρτηριών και μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού. Μαζί με την Νιασίνη μπορεί να μειώσει την LDL χοληστερίνη και να αυξήσει την HDL.

Η Ινοσιτόλη είναι μέρος των φωσφολιπιδίων (της κυτταρικής μεμβράνης) και είναι απαραίτητη για τη μετάδοση σημάτων στο κύτταρο.

Συνένζυμο Q10: Πολύ σημαντικό στη δέσμευση ελευθέρων ριζών, με κεντρικό ρόλο στην ανταλλαγή ενέργειας. Το Q10 βελτιώνει την απόδοση της καρδιάς και έτσι ρυθμίζει την υψηλή πίεση. Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες, προλαμβάνει την διαδικασία γήρανσης και προσφέρει πολύ ισχυρή προστασία από τα καρδιακά νοσήματα. Το Co Q10 είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, καθώς ενεργεί ως αντιοξειδωτικό μέσα στα μιτοχόνδρια εκκαθαρίζοντας τις υπεροξιδικές ρίζες που δημιουργούνται. Επίσης βοηθά στην πρόληψη των βλαβών των κυττάρων από την υπεροξείδωση των λιπιδίων, από τις επιθέσεις δηλαδή των ελευθέρων ριζών στις κυτταρικές μεμβράνες.

Σίδηρος: Αιματολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα φυσιολογικά επίπεδα Σιδήρου στο αίμα σε άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω, είναι σημαντικός παράγοντας διατήρησης της καρδιαγγειακής υγείας. Τα ευρήματα έχουν δείξει ότι τα φυσιολογικά επίπεδα Σιδήρου στο αίμα συμβάλλουν διαχρονικά στην μείωση εμφράγματος του μυοκαρδίου και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

Ψευδάργυρος: Εμπλέκεται στον σχηματισμό του γενετικού υλικού και στην ανάπτυξη των κυττάρων. Ο Ψευδάργυρος είναι επίσης υπεύθυνος για τον μεταβολισμό της πρωτεΐνης, του λίπους και της ζάχαρης. Η δραστικότητα πολλών ορμονών, ενζύμων και πολλών άλλων σε όλο το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξαρτάται από τον Ψευδάργυρο.

Χαλκός: Ο Χαλκός συμβάλλει στη φυσιολογική μεταφορά σιδήρου στο σώμα. Η ανεπάρκεια Χαλκού στη διατροφή συνδέεται με τις κοιλιακές αρρυθμίες της καρδιάς. Μολυβδαίνιο: Το Μολυβδαίνιο συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό του Θείου. Είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες σε πολλά κυτταρικά συστήματα ενζύμων, ιδιαίτερα για τον μεταβολισμό Σίδηρου και Θείου.

Σελήνιο: Το Σελήνιο και η Βιταμίνη Ε συνεργάζονται ως αντιοξειδωτικά και συνεπώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών. Το Σελήνιο συμβάλλει επίσης στην φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς. Το Σελήνιο δεν είναι μόνο ένα αυτοδύναμο αντιοξειδωτικό, αλλά επιπλέον συμμετέχει ενεργά, ως δομικό στοιχείο στο σχηματισμό της Γλουταθειόνης Περοξειδάσης, ενός από τα σημαντικότερα ένζυμα του σώματός μας, που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και ιδιαίτερα αυτές που επιτίθενται στα λιπαρά μόρια και τα οξειδώνουν.

Χρώμιο: Το Χρώμιο είναι ευεργετικό για την καρδιά, καθώς μειώνει την HDL χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια συμβάλλοντας στην αποφυγή προβλημάτων καρδιακής λειτουργίας. Βιταμίνη Β1: Η Βιταμίνη Β1 μεταλλάσσεται σε θειαμίνη, η οποία είναι πολύ σημαντική για τα ένζυμα που εξαρτώνται από την θειαμίνη. Η έλλειψη βιταμίνης Β1 οδηγεί σε καρδιακά και κυκλοφορικά προβλήματα, με συμπτώματα ταχυκαρδίας, διαταραχές στους παλμούς, στενώσεις των αγγείων της καρδιάς έως καρδιακή ανεπάρκεια. Στο 33% των περιπτώσεων καρδιακής ανεπάρκειας υπάρχει έλλειψη θειαμίνης στον οργανισμό. Επίσης η έλλειψη επιδεινώνεται όταν γίνεται λήψη διουρητικών φαρμάκων (furosemid).

Βιταμίνη Β2: Η Βιταμίνη Β2 συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αστάθειας της καρδιάς, της κόπωσης και των νευρικών διαταραχών. Η Βιταμίνη Β2 έχει μία κεντρική λειτουργία στην αλυσίδα οξυγόνωσης των κυττάρων και στη διαθεσιμότητα της ενέργειας.

Βιταμίνη Β6: Μαζί με το Φολικό οξύ προσφέρει προφύλαξη και θεραπεία στην αρτηριοσκλήρυνση, που προέρχεται από τον υψηλό δείκτη ομοκυστεΐνης. Η ομοκυστεΐνη δημιουργείται όταν η μεθειονίνη μεταφέρεται από την μεθυλική ομάδα. Η ομοκυστεΐνη μπορεί να δημιουργήσει μια απευθείας τοξική βλάβη των τοιχωμάτων των αγγείων και μέσα από διαφορετικό δρόμο να οδηγήσει στην αύξηση της τάσης για θρόμβωση. Η ομοκυστεΐνη αποβάλλεται με σωστές ανταλλαγές του Θείου. Αυτή η βιοχημική αντίδραση εξαρτάται αποκλειστικά από την ύπαρξη Βιταμίνης Β6.

Βιταμίνη Β12: Η Βιταμίνη Β12 λαμβάνει μέρος στη μεταφορά των μεθυλικών ομάδων για την σύνθεση της μεθειονίνης από την ομοκυστεΐνη. Η έλλειψη της Βιταμίνης Β12 οδηγεί στην έλλειψη φολικού οξέως και κατά συνέπεια στην αύξηση της ομοκυστεΐνης.

Βιταμίνη C: Μεταξύ των άλλων είναι σπουδαία για να μεταφέρει το Φολικό οξύ στην ενεργό μορφή του (τετρα-υδρο-φολικό οξύ) και επίσης εμποδίζει την οξείδωσή του. Η Βιταμίνη C έχει θετική δράση στο καρδιακό και κυκλοφορικό σύστημα. Έχει δράση κυρίως στο μεταβολισμό των λιπιδίων, στον τόνο των αγγείων, στην πίεση καθώς και στα αιμοφόρα αγγεία του συνδετικού ιστού. Η Βιταμίνη C ως αντιοξειδωτικό μειώνει την υπεροξείδωση των λιπαρών οξέων που προέρχονται από ελεύθερες ρίζες, την LDL χοληστερίνη και έτσι μειώνει τη δημιουργία πλακών στα αιμοφόρα αγγεία.

Βιταμίνη Ε: Προστατεύει την χοληστερόλη από την οξείδωση, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται ξανθωματικές βλάβες οι οποίες διαβρώνουν τα κύτταρα.

Νιασίνη: Είναι υδατοδιαλυτό αντιοξειδωτικό. Ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος επειδή μαζί με το Χρώμιο επηρεάζει τον δείκτη γλυκόζης (GTF). Αυτές οι δύο ουσίες μαζί με την ινσουλίνη ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος. Η Νιασίνη μειώνει επίσης τις τιμές γενικής χοληστερίνης και αυξάνει τις τιμές ολικής HDL. Εκτός αυτού έχει μια δράση να διανοίγει τα αγγεία και να ομαλοποιεί την πίεση.

Φολικό οξύ: Το Φολικό οξύ μειώνει τα επίπεδα αμινοξέος ομυκυστεΐνη και μαζί τις πιθανότητες της καρδιαγγειακής πάθησης. Τα στοιχεία είναι πολύ πειστικά και δείχνουν ότι η μείωση της ομοκυστεΐνης με τη χορήγηση φολικού οξέως μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων κατά περίπου 10-20%. Επίσης είναι απαραίτητο για την βιοχημική μείωση της χοληστερίνης.

Βιοτίνη: Είναι απαραίτητη για τη σύνθεση, αποβολή και δημιουργία τόσο των λιπαρών ουσιών όσο και των στεροειδών. Η Βιοτίνη παίζει κεντρικό ρόλο στο μεταβολισμό των υδατανθράκων. Δραστηριοποιεί τη γλυκοκινάση (ένζυμο για τον μεταβολισμό των σακχάρων). Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον διαβήτη όπου η συγκέντρωση της γλυκοκινάσης στο ήπαρ είναι πολύ μικρή. Βελτιώνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης στο διαβήτη.

Β-καροτίνη: Δρα αντιοξειδωτικά. Δεσμεύει τις ελεύθερες ρίζες και τις εξουδετερώνει. Μειώνει την οξείδωση της LDL χοληστερίνης και τον κίνδυνο της αρτηριοσκλήρυνσης. Vit. A, Παντοθενικό οξύ: Χρήσιμα συνένζυμα που μέσω της συμμετοχής σε ενζυματικές αντιδράσεις βελτιώνουν τις μεταβολικές διεργασίες, βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ των σακχάρων και των λιπών και αποτρέπουν επιπλοκές σε σακχαρώδη διαβήτη.

 

Συστατικά ανά 5γρ.

Συστατικά Περιεκτικότητα
L-Lysin 500 mg
L-Cystein 80 mg
L-Taurin 250 mg
L-Arginin 56 mg
Inositol 100 mg
Magnesium 180 mg
Zinc 10 mg
Copper 400 mcg
Manganese 640 mcg
Iron 1 mg
Molybdenum 60 mcg
Selenium 50 mcg
Chromium 50 mcg
Niacin 50 mg
Pantothenic acid 18 mg
Rutin 15 mg
Beta-Carotene 2 mg
Coenzyme Q10 15 mg
Vitamin A 600 mcg
Vitamin B1 5 mg
Vitamin B2 5 mg
Vitamin B6 5 mg
Vitamin B12 9 mcg
Vitamin C 220 mg
Vitamin D3 5 mcg
Vitamin E  50 mg
Folic acid 800 mcg
Biotin 150 mcg

 

Οδηγίες χρήσης

1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σε 100 ml υγρού (νερό, χυμό, γιαούρτι ή άλλο) μετά από ένα γεύμα. Δεν πρέπει να υπερβαίνεται η συνιστώμενη ημερήσια δόση.

ΠΛΗΡΩΜΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Τα προϊόντα αποστέλλονται με την εταιρεία ταχυμεταφορών-courier Γενική Ταχυδρομική την ίδια ή την επόμενη μέρα. Το κόστος μεταφοράς είναι 2€. Για αγορές μεγαλύτερες από 39€ τα μεταφορικά έξοδα είναι δωρεάν. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με τραπεζική κατάθεση/έμβασμα (Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου), με πιστωτική κάρτα (VISA/MASTERCARD), με PayPal ή κατά τη παραλαβή από το κατάστημα (Γεννηματά 54Α, Καλαμαριά) χωρίς επιπλέον έξοδα. Σε περίπτωση που επιλέξετε να πληρώσετε με αντικαταβολή, η χρέωση είναι 1,90€.

Επιστροφές προϊόντων γίνονται δεκτές εντός 15 ημερών από την στιγμή της παραλαβής και εφόσον τα προϊόντα βρίσκονται σε καλή κατάσταση χωρίς να έχει αποσφραγιστεί η συσκευασία τους, με επιστροφή του αντίστοιχου παραστατικού.

ΣΧΟΛΙΑ

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια για το προϊόν.
Πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να καταχωρήσετε σχόλιο σας.
Σύνδεση
Υποστήριξη Vita4you
Αφήστε το μήνυμα σας και θα σας απαντήσουμε το ταχύτερο δυνατό.
Είσαι ο/η *
Παρακαλώ γράψε το όνομα σου
Παρακαλώ γράψε το e-mail σου