Φυτοστερόλες

Οι φυτοστερόλες ή αλλιώς Phytosterols είναι συστατικά πολλών φυτικών τροφίμων και έχουν δομή παρόμοια με τη χοληστερόλη. Οι πλουσιότερες πηγές τους είναι το σουσάμι, τα φυστίκια, ο ηλιόσπορος, τα καρύδια και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Η απορρόφηση τους από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι μικρή και κυμαίνεται μεταξύ 5-10%.  Υπάρχουν περισσότερες από 100 φυτοστερόλες, αλλά οι πιο συχνές στη φύση είναι...
Περισσότερα

6 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-25% Moducare Modullon 90 caps
Βαθμολογία:
100%
Moducare Modullon 90 caps
-33% Lamberts Prostex 90 caps
Βαθμολογία:
80%
Lamberts Prostex 90 caps
-32% Solgar Phytosterol Complex 1000 mg 100 softgels
Βαθμολογία:
80%
Solgar Phytosterol Complex 1000 mg 100 softgels
-25% Moducare Kids 60 chewable tabs grape
Moducare Kids 60 chewable tabs grape
-33% Lamberts Plant Sterols 800 mg 60 tabs
Lamberts Plant Sterols 800 mg 60 tabs
-25% Moducare Retard 30 waxtabs
Moducare Retard 30 waxtabs

6 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Φυτοστερόλες

Οι φυτοστερόλες ή αλλιώς Phytosterols είναι συστατικά πολλών φυτικών τροφίμων και έχουν δομή παρόμοια με τη χοληστερόλη. Οι πλουσιότερες πηγές τους είναι το σουσάμι, τα φυστίκια, ο ηλιόσπορος, τα καρύδια και τα δημητριακά ολικής άλεσης. Η απορρόφηση τους από τον ανθρώπινο οργανισμό είναι μικρή και κυμαίνεται μεταξύ 5-10%.  Υπάρχουν περισσότερες από 100 φυτοστερόλες, αλλά οι πιο συχνές στη φύση είναι οι πολυακόρεστες σιτοστερόλη, καμπεστερόλη και στιγμαστερόλη και οι κορεσμένες σιτοστανόλη και καμπεστανόλη. Ο ρόλος τους είναι να σταθεροποιούν τα φωσφολιπίδια στις κυτταρικές μεμβράνες των φυτών. Η βασική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό είναι η μείωση της ολικής και της «κακής» LDL χοληστερόλης. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Πρέπει να αποφεύγεται η λήψη τους από άτομα που πάσχουν από τη γενετική νόσο Φυτοστερολαιμία, όπως επίσης και από τα παιδιά. Άτομα που λαμβάνουν στατίνες θα πρέπει να αποφεύγουν τη λήψη χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Να μην συνδυάζεται η λήψη λιποδιαλυτών θρεπτικών συστατικών (λυκοπένιο, β-καροτίνη) και βιταμινών (A, D, E, K) με τις φυτοστερόλες, καθώς μειώνουν σημαντικά την απορρόφησή τους. Δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με την συμπληρωματική λήψη τους κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγονται.

Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.