Νυχιών Υγεία

Τα νύχια αποτελούν κερατοειδής δομές που εντοπίζονται στα άκρα του σώματος, στα χέρια και στα πόδια. Η βασική δομική πρωτεΐνη των νυχιών είναι η κερατίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανθεκτικότητα και σκληρότητα των νυχιών. Αίτια Παράγοντες που ταλαιπωρούν και αλλοιώνουν την υγιή εικόνα των νυχιών είναι η κακή διατροφή, η κακή περιποίηση νυχιών, το συνεχές βάψιμο, η χρήση χημικών προϊόντων...
Περισσότερα

7 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Biotin 1000 μg 50 veg caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Solgar Biotin 300 μg 100 veg.caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Lamberts Biotin 500 mcg 90 caps
Βαθμολογία:
3% of 5
-50%
Now Biotin 10 mg (10000 mcg) Extra Strength 120 Vcaps
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Health Aid Biotin 800 μg 30 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Vitabiotics Perfectil Plus Nails 60 tabs
-10%
Biomineral Unghie 30 caps

7 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Νυχιών Υγεία

Τα νύχια αποτελούν κερατοειδής δομές που εντοπίζονται στα άκρα του σώματος, στα χέρια και στα πόδια. Η βασική δομική πρωτεΐνη των νυχιών είναι η κερατίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανθεκτικότητα και σκληρότητα των νυχιών.

Αίτια

Παράγοντες που ταλαιπωρούν και αλλοιώνουν την υγιή εικόνα των νυχιών είναι η κακή διατροφή, η κακή περιποίηση νυχιών, το συνεχές βάψιμο, η χρήση χημικών προϊόντων καθώς και δερματικές παθήσεις όπως ονυχομυκητιάσεις και βακτηριακές λοιμώξεις. Συμπτώματα που υποδηλώνουν πρόβλημα είναι η αυξημένη ευθραυστότητα, το ξεφλούδισμα, το σπάσιμο, η εμφάνιση κηλίδων καθώς και δομικές μεταβολές της κερατίνης των νυχιών.

Συμπληρώματα διατροφής

Περιέχουν κερατίνη, βιταμίνες (βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως βιοτίνη, βιταμίνη C κ.α.), αμινοξέα ( L-μεθειονίνη και L-κυστίνη) και ιχνοστοιχεία (πυρίτιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, ασβέστιο κ.α.), τα οποία ενισχύουν τη δομή των νυχιών και συμβάλλουν στη υγιή ανάπτυξή τους. Μειώνουν την ευθραυστότητά τους και βελτιώνουν την εικόνα των ιστών στη βάση των νυχιών.

Τοπικές θεραπείες

Περιέχουν αντιμικροβιακούς παράγοντες (όπως π.χ. tea tree oil) και εξειδικεύονται για την αντιμετώπιση ονυχομυκητιάσεων και λοιμώξεων. Διατίθενται σε διάφορες μορφές (στυλό, πινέλο, gel) και εφαρμόζονται τοπικά ως αγωγή.

Θεραπείες ενδυνάμωσης και θρέψης

Κρέμες, gel και βερνίκια τα οποία ενισχύουν την κερατίνη των νυχιών τοπικά και βοηθούν στο αποχρωματισμό λεκέδων, στην ενυδάτωση και μείωση των παρανυχίδων, ενώ χαρίζουν ελαστικότητα και λάμψη σε νύχια και δέρμα.