Ματιών Υγεία - Όραση

Τα μάτια αποτελούν το αισθητήριο όργανο της όρασης, τα οποία μέσω του φωτός λαμβάνουν οπτικά ερεθίσματα. Η όραση απαιτεί μια στενή συνεργασία μεταξύ ματιών και εγκεφάλου, καθώς ο δεύτερος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων και την αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου. Αίτια Με το γήρας υπάρχει μια φυσιολογική έκπτωση της όρασης. Εάν και η κληρονομικότητα και η ηλικία διαδραματίζουν πολύ...
Περισσότερα

54 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Dry Vitamin A 5000 IU 100 tabs
Βαθμολογία:
100%
-20%
P'titboo παιδικά Γυαλιά Ηλίου Άσπρο/Γαλάζιο 4-6 ετών
-25%
P'titboo παιδικά Γυαλιά Ηλίου Μαύρο/Κόκκινο 4-6 ετών
-25%
Viogenesis Ocularis Plus 120 caps
-16%
Nutrof Total 30 caps
-30%
Terra Nova Bilberry Lutein & Astaxanthin Complex Eye Support 50 veg.caps
-35%
Solgar Multiplus Vision Essentials 90 tabs
-20%
Intermed Optofresh Forte 60 tabs
-25%
Royal Green Astaxanthin 60 caps
-20%
Alcon Systane Vitamin 60 softgels
Βαθμολογία:
100%
-30%
Health Aid EyeVit plus 30 caps
-5%
Allvita eyes 30 caps
-20%
P'titboo παιδικά Γυαλιά Ηλίου Floral 4-6 ετών
-25%
P'titboo παιδικά Γυαλιά Ηλίου Φούξια πουά 4-6 ετών
-25%
P'titboo παιδικά Γυαλιά Ηλίου Μαυρο πουά 6-12 ετών
-25%
Viogenesis Trockene Augen 60 caps

54 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Τα μάτια αποτελούν το αισθητήριο όργανο της όρασης, τα οποία μέσω του φωτός λαμβάνουν οπτικά ερεθίσματα. Η όραση απαιτεί μια στενή συνεργασία μεταξύ ματιών και εγκεφάλου, καθώς ο δεύτερος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων και την αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου.

Αίτια

Με το γήρας υπάρχει μια φυσιολογική έκπτωση της όρασης. Εάν και η κληρονομικότητα και η ηλικία διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών, παράγοντες όπως ο διαβήτης, το κάπνισμα και η κακή διατροφή, μπορούν να επηρεάσουν επίσης την εμφάνιση ορισμένων παθήσεων. Οι πιο κοινές παθήσεις των ματιών είναι γλαύκωμα, καταρράκτης, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας καθώς και φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως βλεφαρίτιδα, χαλάζιο, κριθαράκι κ.α.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιοξειδωτική δράση (Ασταξανθίνη, Β-καροτίνη, Βιταμίνη Α, Λουτεΐνη, Σελήνη, Βιταμίνη Ε, Ψευδάργυρος). Ιχνοστοιχεία τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρες, προλαμβάνουν τις οξειδωτικές βλάβες και συμβάλλουν στην πρόληψη εμφάνισης εκφυλιστικών παθήσεων των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Προστατεύουν τα νεύρα και τα αγγεία των ματιών, βελτιώνουν τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και προστατεύουν τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Βελτίωση μικροκυκλοφορίας (Bilberry, Ωμέγα 3 και 6). Ιχνοστοιχεία με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες, μειώνουν τις εκφυλιστικές αλλοιώσεις λόγω γήρατος και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία στα τριχοειδή. Επιπλέον βοηθούν στη μείωση της κόπωσης των ματιών ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της πίεσης του ματιού, προλαμβάνοντας την εμφάνιση γλαυκώματος και αμφιβληστροειδοπάθειας.