Ματιών Υγεία - Όραση

Τα μάτια αποτελούν το αισθητήριο όργανο της όρασης, τα οποία μέσω του φωτός λαμβάνουν οπτικά ερεθίσματα. Η όραση απαιτεί μια στενή συνεργασία μεταξύ ματιών και εγκεφάλου, καθώς ο δεύτερος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων και την αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου. Αίτια Με το γήρας υπάρχει μια φυσιολογική έκπτωση της όρασης. Εάν και η κληρονομικότητα και η ηλικία διαδραματίζουν πολύ...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 51

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-17% Ocuvite Lutein Forte 30 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-25% Royal Green Astaxanthin 60 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-5% Allvita eyes 90 caps
-43% Health Aid Bilberry Extract 275 mg standardised 30 tabs
-35% Nature's Plus Ultra Lutein with Zeaxanthin 60 Softgels
Βαθμολογία:
5% of 5
-50% Now Ocu Support w/Lutein 60 caps
-50% Now Natural Beta Carotene 25000 IU 90 softgels
-35% Quest Beta Carotene 15mg 30 tabs
-43% Health Aid Vitamin A 5000 IU 100 caps
-5% Allvita eyes 30 caps
-50% Now Vitamin A & D (10000 IU/400 IU) 100 softgels
Βαθμολογία:
5% of 5
-38% Solgar Dry Vitamin A 5000 IU 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lanes Visionade 30 veg.caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Nature's Plus Vitamin A 10000 IU water dispersible  90 tabs
-38% Solgar Bilberry Ginkgo Eyebright Complex 60 veg.caps
-35% Lamberts Eyewise Omega 3 60 caps

ΠροΪόντα 1-16 από 51

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Ματιών Υγεία - Όραση

Τα μάτια αποτελούν το αισθητήριο όργανο της όρασης, τα οποία μέσω του φωτός λαμβάνουν οπτικά ερεθίσματα. Η όραση απαιτεί μια στενή συνεργασία μεταξύ ματιών και εγκεφάλου, καθώς ο δεύτερος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων και την αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου.

Αίτια

Με το γήρας υπάρχει μια φυσιολογική έκπτωση της όρασης. Εάν και η κληρονομικότητα και η ηλικία διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών, παράγοντες όπως ο διαβήτης, το κάπνισμα και η κακή διατροφή, μπορούν να επηρεάσουν επίσης την εμφάνιση ορισμένων παθήσεων. Οι πιο κοινές παθήσεις των ματιών είναι το γλαύκωμα, ο καταρράκτης, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας καθώς και οι φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η βλεφαρίτιδα, το χαλάζιο, το κριθαράκι κ.α.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιοξειδωτική δράση (Ασταξανθίνη, ζεαξανθίνη, Β-καροτίνη, Βιταμίνη Α, Λουτεΐνη, Σελήνιο, Βιταμίνη Ε, Ψευδάργυρος). Ιχνοστοιχεία τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρες, προλαμβάνουν τις οξειδωτικές βλάβες και συμβάλλουν στην πρόληψη εμφάνισης εκφυλιστικών παθήσεων των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Προστατεύουν τα νεύρα και τα αγγεία των ματιών, βελτιώνουν τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και προστατεύουν τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Βελτίωση μικροκυκλοφορίας (Bilberry, Ωμέγα 3 και 6). Ιχνοστοιχεία με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες, μειώνουν τις εκφυλιστικές αλλοιώσεις λόγω γήρατος και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία στα τριχοειδή. Επιπλέον βοηθούν στη μείωση της κόπωσης των ματιών ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της πίεσης του ματιού, προλαμβάνοντας την εμφάνιση γλαυκώματος και αμφιβληστροειδοπάθειας.