Ματιών Υγεία - Όραση

Τα μάτια αποτελούν το αισθητήριο όργανο της όρασης, τα οποία μέσω του φωτός λαμβάνουν οπτικά ερεθίσματα. Η όραση απαιτεί μια στενή συνεργασία μεταξύ ματιών και εγκεφάλου, καθώς ο δεύτερος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων και την αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου. Αίτια Με το γήρας υπάρχει μια φυσιολογική έκπτωση της όρασης. Εάν και η κληρονομικότητα και η ηλικία διαδραματίζουν πολύ...
Περισσότερα

54 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Dry Vitamin A 5000 IU 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Solgar Astaxanthin 5 mg  30 softgels
-35%
Solgar Bilberry Ginkgo Eyebright Complex 60 veg.caps
-35%
Solgar Vision Guard Plus 60  veg.caps
-35%
Solgar Beta-Carotene 7 mg 60 softgels
Βαθμολογία:
3% of 5
-35%
Solgar Lutein Carotenoid Complex  30 veg.caps
-35%
Solgar Lutein Lycopene Carotene Complex 30 veg.caps
-35%
Solgar Eyebright 100 veg.caps
-35%
Solgar Bilberry Berry Extract with Blueberry 60 veg.caps
-30%
Nature's Plus Natural Beta Carotene 25000 IU 90 softgels
-30%
Nature's Plus Vitamin A 10000 IU water dispersible  90 tabs
-30%
Nature's Plus Vitamins A & D3 10000IU/400 IU  90 softgels
-15%
Metapharm D-Vital Madiavit 30 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Health aid Vitamin A 5000 IU 100 caps
-40%
Health Aid Bilberry Extract 275 mg standardised 30 tabs
-30%
Nature's Plus Ultra Lutein with Zeaxanthin 60 Softgels
Βαθμολογία:
5% of 5

54 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Τα μάτια αποτελούν το αισθητήριο όργανο της όρασης, τα οποία μέσω του φωτός λαμβάνουν οπτικά ερεθίσματα. Η όραση απαιτεί μια στενή συνεργασία μεταξύ ματιών και εγκεφάλου, καθώς ο δεύτερος είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των οπτικών ερεθισμάτων και την αντίληψη του περιβάλλοντος χώρου.

Αίτια

Με το γήρας υπάρχει μια φυσιολογική έκπτωση της όρασης. Εάν και η κληρονομικότητα και η ηλικία διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών, παράγοντες όπως ο διαβήτης, το κάπνισμα και η κακή διατροφή, μπορούν να επηρεάσουν επίσης την εμφάνιση ορισμένων παθήσεων. Οι πιο κοινές παθήσεις των ματιών είναι γλαύκωμα, καταρράκτης, εκφύλισης της ωχράς κηλίδας καθώς και φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως βλεφαρίτιδα, χαλάζιο, κριθαράκι κ.α.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιοξειδωτική δράση (Ασταξανθίνη, Β-καροτίνη, Βιταμίνη Α, Λουτεΐνη, Σελήνη, Βιταμίνη Ε, Ψευδάργυρος). Ιχνοστοιχεία τα οποία μειώνουν το οξειδωτικό στρες, προλαμβάνουν τις οξειδωτικές βλάβες και συμβάλλουν στην πρόληψη εμφάνισης εκφυλιστικών παθήσεων των ματιών, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Προστατεύουν τα νεύρα και τα αγγεία των ματιών, βελτιώνουν τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και προστατεύουν τα μάτια από την υπεριώδη ακτινοβολία.
  • Βελτίωση μικροκυκλοφορίας (Bilberry, Ωμέγα 3 και 6). Ιχνοστοιχεία με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Προστατεύουν τις κυτταρικές μεμβράνες, μειώνουν τις εκφυλιστικές αλλοιώσεις λόγω γήρατος και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία στα τριχοειδή. Επιπλέον βοηθούν στη μείωση της κόπωσης των ματιών ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση της πίεσης του ματιού, προλαμβάνοντας την εμφάνιση γλαυκώματος και αμφιβληστροειδοπάθειας.