Βρογχίτιδα

Δε βρέθηκαν προϊόντα

Πληροφορίες - Βρογχίτιδα

Ως βρογχίτιδα χαρακτηρίζεται η φλεγμονή των αεραγωγών (βρόγχων), οι οποίοι μεταφέρουν αέρα από και προς τους πνεύμονες (βρογχική δίοδος). Υπάρχουν δύο τύποι βρογχίτιδας, η οξεία και η χρόνια και διαφοροποιούνται με βάση τη διάρκεια αλλά και το αίτιο που τις προκάλεσε. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των τύπων βρογχίτιδας είναι η παραγωγή βλέννας και ο παραγωγικός βήχας.

Αίτια

Η οξεία βρογχίτιδα οφείλεται σε κάποια ιογενή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ή σε απλό κρυολόγημα. Η οξεία βρογχίτιδα διαρκεί έως και 10 ημέρες, εάν και ο βήχας μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες για να υποχωρήσει. Η χρόνια βρογχίτιδα αποτελεί μια σοβαρή κατάσταση η οποία οφείλεται συνήθως στο χρόνιο κάπνισμα ή στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD). Επιπλέον από τον έντονο βήχα και την παραγωγή βλέννας, άλλα συμπτώματα που υποδεικνύουν βρογχίτιδα είναι η δύσπνοια, η κόπωση, το αίσθημα βάρους στο στήθος και ο πυρετός.

Διατροφή & Τρόπος ζωής

Όσον αφορά τον τρόπο ζωής, συστήνεται άμεση διακοπή του καπνίσματος, διατήρηση της σωστής υγρασίας στο χώρο, άφθονη λήψη υγρών καθώς και αποφυγή της έκθεσης σε σκόνη ή ρύπους.

Βότανα όπως ο κισσός, ο γλυκάνισος, ο μάραθος και το θυμάρι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση του παραγωγικού βήχα, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), και την Επιτροπή Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης (HMPC).

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες