Βήχας - Πονόλαιμος

Ο βήχας και ο πονόλαιμος δεν αποτελούν πάθηση αλλά σημεία και συμπτώματα που υποδεικνύουν είτε μικροβιακή μόλυνση ή την ύπαρξη κάποιας ερεθιστικής ουσίας. Ο βήχας είναι ένας φυσικός μηχανισμός του αναπνευστικού συστήματος όπου βοηθά στην αποβολή οποιασδήποτε ουσίας, αντικειμένου ή έκκρισης που παρεμποδίζει τις αναπνευστικές οδούς. Διακρίνεται σε ξηρό ή παραγωγικό, ανάλογα με το εάν υπάρχει παραγωγή βλέννας.  Αίτια Ο ξηρός βήχας...
Περισσότερα

111 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Power Health Toral spray 20ml
-15%
Metapharm dp Krautersaft syrup 250 ml
-25%
Himalaya Koflet 10 Lozenges
-25%
Himalaya Diakof Syrup 100 ml
-45%
Health Aid Zincovit C (Vitamin C, Zinc, Propolis) 60 tabs
Βαθμολογία:
80%
-55%
Korres Αρωματικό σιρόπι με μέλι μάραθο γλυκάνισο και θυμάρι Νάξου 200 ml
Βαθμολογία:
100%
-50%
Aboca Salvigol Spray 30 ml
-30%
Aboca Salvigol 30 tabs
-40%
Aboca GrinTuss Adult syrup 180 gr
Βαθμολογία:
100%
-35%
Aboca GrinTuss Pediatric 180 gr
Βαθμολογία:
100%
-30%
A. Vogel Bronchosan 50 ml
-30%
A. Vogel Drosinula syrup 200 ml
-30%
A. Vogel Echinacea Throat Spray 30 ml
-30%
A. Vogel Santasapina Syrup χωρίς αλκοόλ 200 ml
-35%
Apivita Propolis Βιολογικό σιρόπι για το λαιμό πρόπολη & θυμάρι 150 ml
Βαθμολογία:
100%
-35%
Apivita Propolis Kids Βιολογικό σιρόπι για το λαιμό μέλι & θυμάρι 150 ml

111 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ο βήχας και ο πονόλαιμος δεν αποτελούν πάθηση αλλά σημεία και συμπτώματα που υποδεικνύουν είτε μικροβιακή μόλυνση ή την ύπαρξη κάποιας ερεθιστικής ουσίας. Ο βήχας είναι ένας φυσικός μηχανισμός του αναπνευστικού συστήματος όπου βοηθά στην αποβολή οποιασδήποτε ουσίας, αντικειμένου ή έκκρισης που παρεμποδίζει τις αναπνευστικές οδούς. Διακρίνεται σε ξηρό ή παραγωγικό, ανάλογα με το εάν υπάρχει παραγωγή βλέννας. 

Αίτια

Ο ξηρός βήχας προκαλείται συνήθως από ερεθισμό και φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος λόγω μικροβίων ή κάποιας ερεθιστικής ουσίας (σκόνη, καπνός κ.α.), ενώ ο παραγωγικός βήχας είναι αποτέλεσμα κάποια μικροβιακής λοίμωξης, οξείας ή χρόνιας, που οδηγεί στην παραγωγή βλέννας. Ο πονόλαιμος αποτελεί ένα σύμπτωμα το οποίο ενδέχεται να συνυπάρχει με το βήχα και οφείλεται στον ερεθισμό του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Οφείλεται κυρίως σε ιογενείς λοιμώξεις, στην αλλαγή της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, στον κλιματισμό και ξαφνική εναλλαγή ζεστού – κρύου. Ο ερεθισμός οδηγεί σε δυσκολία στην κατάποση.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση αφορά κυρίως την καταπολέμηση του αιτιολογικού παράγοντας καθώς και την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

  • Σπρέι για το λαιμό. Περιέχουν αντισηπτικές, αντιμικροβιακές, μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που ανακουφίζουν τον ερεθισμένο λαιμό και βοηθούν στη μείωση του οιδήματος. Βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση του βλεννογόνου, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και μειώνουν τη βραχνάδα.
  • Σιρόπια. Περιέχουν εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια. Προσφέρουν αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του πονόλαιμου και τον βοηθούν να μαλακώσει, προστατεύοντας παράλληλα το βλεννογόνο. Διακρίνονται σε σιρόπια για τον πονόλαιμο και σε αντιβηχικά σιρόπια για παραγωγικό ή ξηρό βήχα.
  • Καραμέλες για το λαιμό. Χάρη στη σύνθεσή τους σε αιθέρια έλαια μαλακώνουν το λαιμό ενώ παράλληλα καταπραΰνουν το βήχα. Μειώνουν τον ερεθισμό και χαρίζουν αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.
  • Συμπληρώματα διατροφής. Ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, βοηθώντας στην ταχύτερη αποκατάσταση και ανάρρωση από ιώσεις, κρυολογήματα και γρίπη. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και βότανα που συμμετέχουν στο ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση μικροβιακών λοιμώξεων.