Βήχας - Πονόλαιμος

Ο βήχας και ο πονόλαιμος δεν αποτελούν πάθηση αλλά συμπτώματα που υποδεικνύουν είτε μικροβιακή μόλυνση ή την ύπαρξη κάποιας ερεθιστικής ουσίας. Ο βήχας είναι ένας φυσικός μηχανισμός του αναπνευστικού συστήματος όπου βοηθά στην αποβολή οποιασδήποτε ουσίας, αντικειμένου ή έκκρισης που παρεμποδίζει τις αναπνευστικές οδούς. Διακρίνεται σε ξηρό ή παραγωγικό, ανάλογα με το εάν υπάρχει παραγωγή βλέννας.  Αίτια Ο ξηρός βήχας προκαλείται συνήθως...
Περισσότερα

111 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Apivita Propolis Βιολογικό Spray για το λαιμό πρόπολη & αλθαία 30 ml
-35%
Aboca GrinTuss Pediatric 180 gr
Βαθμολογία:
5% of 5
-30%
Charak Spasma syrup 200 ml
-55%
Korres Αρωματικό σιρόπι με μέλι μάραθο γλυκάνισο και θυμάρι Νάξου 200 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-50%
Power Health Salepimeles 60 gr
-30%
Aboca GrinTuss Adult syrup 180 gr
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Himalaya Koflet 100 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-20%
Cube Pharmaceuticals Iovir throat spray 20 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Himalaya Koflet 10 Lozenges
-25%
Specchiasol EPID flu junior 100 ml
-30%
Charak Kofol syrup 100 ml
-45%
Health Aid Zincovit C (Vitamin C, Zinc, Propolis) 60 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-30%
Pharyndol Spray για ενήλικες 30 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Specchiasol EPID oral spray junior 15 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Apivita Herbal cream Eucalyptus 40 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Apivita Propolis Kids Βιολογικό σιρόπι για το λαιμό μέλι & θυμάρι 150 ml

111 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ο βήχας και ο πονόλαιμος δεν αποτελούν πάθηση αλλά συμπτώματα που υποδεικνύουν είτε μικροβιακή μόλυνση ή την ύπαρξη κάποιας ερεθιστικής ουσίας. Ο βήχας είναι ένας φυσικός μηχανισμός του αναπνευστικού συστήματος όπου βοηθά στην αποβολή οποιασδήποτε ουσίας, αντικειμένου ή έκκρισης που παρεμποδίζει τις αναπνευστικές οδούς. Διακρίνεται σε ξηρό ή παραγωγικό, ανάλογα με το εάν υπάρχει παραγωγή βλέννας. 

Αίτια

Ο ξηρός βήχας προκαλείται συνήθως από ερεθισμό και φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος λόγω μικροβίων ή κάποιας ερεθιστικής ουσίας (σκόνη, καπνός κ.α.), ενώ ο παραγωγικός βήχας είναι αποτέλεσμα κάποια μικροβιακής λοίμωξης, οξείας ή χρόνιας, που οδηγεί στην παραγωγή βλέννας. Ο πονόλαιμος αποτελεί ένα σύμπτωμα το οποίο ενδέχεται να συνυπάρχει με το βήχα και οφείλεται στον ερεθισμό του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Οφείλεται κυρίως σε ιογενείς λοιμώξεις, στην αλλαγή της θερμοκρασίας περιβάλλοντος, στον κλιματισμό και ξαφνική εναλλαγή ζεστού – κρύου. Ο ερεθισμός οδηγεί σε δυσκολία στην κατάποση.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση αφορά κυρίως την καταπολέμηση του αιτιολογικού παράγοντας καθώς και την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

  • Σπρέι για το λαιμό. Περιέχουν αντισηπτικές, αντιμικροβιακές, μαλακτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που ανακουφίζουν τον ερεθισμένο λαιμό και βοηθούν στη μείωση του οιδήματος. Βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση του βλεννογόνου, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και μειώνουν τη βραχνάδα.
  • Σιρόπια. Περιέχουν εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια. Προσφέρουν αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του πονόλαιμου και τον βοηθούν να μαλακώσει, προστατεύοντας παράλληλα το βλεννογόνο. Διακρίνονται σε σιρόπια για τον πονόλαιμο και σε αντιβηχικά σιρόπια για παραγωγικό ή ξηρό βήχα.
  • Καραμέλες για το λαιμό. Χάρη στη σύνθεσή τους σε αιθέρια έλαια μαλακώνουν το λαιμό ενώ παράλληλα καταπραΰνουν το βήχα. Μειώνουν τον ερεθισμό και χαρίζουν αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση.
  • Συμπληρώματα διατροφής. Ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, βοηθώντας στην ταχύτερη αποκατάσταση και ανάρρωση από ιώσεις, κρυολογήματα και γρίπη. Περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και βότανα που συμμετέχουν στο ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.