Βαρέα Μέταλλα

Ως βαρέα μέταλλα θεωρούνται το κάδμιο, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, ο χαλκός, το νικέλιο και το αρσενικό. Τα βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται στα κύτταρα, μια διαδικασία που ονομάζεται βιο-συσσώρευση και λειτουργούν τοξικά για τον οργανισμό. Αίτια και συμπτώματα Η είσοδος των βαρέων μετάλλων στο σώμα γίνεται μέσω της εισπνοής, τη διατροφής και του καπνίσματος. Τα βαρέα μέταλλα αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό και ενοχοποιούνται...
Περισσότερα

18 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-56%
Medichrom Spichlor 240 tabs
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-25%
Βιο-Αγρός Chlorella σκόνη 100 gr
Βαθμολογία:
5% of 5
-20%
Βιο-Αγρός Ζεόλιθος 75 gr
-40%
Smile Ζεόλιθος 150 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Solgar Chlorella 520 mg 100 veg.caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-15%
Sanatur Bio Chlorella 100 tabs
Βαθμολογία:
4.65% of 5
-15%
Metapharm dp Synocell 60 caps
-45%
Now Chlorella 1000 mg 60 veg.tabs
-30%
Superfoods Χλωρέλλα 30 caps
-50%
Medichrom Spichlor 100 tabs
-30%
Nature's Plus Metal Control Natural Chelating Herbs with Vitamin C & Selenium 120 tabs
-40%
Health Aid Chlorella 550 mg 60 tabs
-15%
EthicSport FL100 Sport 500 mg 180 caps
-15%
Sanatur Bio Spirulina & Chlorella 250 tabs
-10%
Higher Nature Chlorella Nutritious Green Algae 180 tabs
-40%
Smile Χλωρέλλα 60 caps

18 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως βαρέα μέταλλα θεωρούνται το κάδμιο, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, ο χαλκός, το νικέλιο και το αρσενικό. Τα βαρέα μέταλλα συσσωρεύονται στα κύτταρα, μια διαδικασία που ονομάζεται βιο-συσσώρευση και λειτουργούν τοξικά για τον οργανισμό.

Αίτια και συμπτώματα

Η είσοδος των βαρέων μετάλλων στο σώμα γίνεται μέσω της εισπνοής, τη διατροφής και του καπνίσματος. Τα βαρέα μέταλλα αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό και ενοχοποιούνται για διάφορες μορφές καρκίνου καθώς και για συστηματικές βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, στο καρδιαγγειακό και γαστρεντερικό σύστημα, στους πνεύμονες, στα νεφρά, στο συκώτι, στους ενδοκρινείς αδένες καθώς και στο πάγκρεας.

Αντιμετώπιση

Η αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα αποτελεί μια χρόνια και συστηματική διαδικασία η οποία αφορά τη βελτίωση του τρόπου ζωής και διατροφής.

Συμπληρώματα διατροφής

Ουσίες και θρεπτικά συστατικά τα οποία είτε βοηθούν στην δέσμευση και απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων της διατροφής ή στην ενίσχυση των φυσικών αποτοξινωτικών διαδικασιών του οργανισμού:

  • Δεσμευτές - χηλικοποιητές (Χλωρέλλα, Ζεόλιθος, NAC, Κορίανδρος, Σκόρδο, Προβιοτικά). Δεσμεύουν τα βαρέα μέταλλα στο μόριό τους, μειώνουν τη συσσώρευσή τους στα κύτταρα και συμβάλλουν στην απομάκρυνσή τους από τον οργανισμό.
  • Αποτοξίνωση (Ζεόλιθος, Γαϊδουράγκαθο, Σπιρουλίνα). Διαθέτουν αποτοξινωτικές ιδιότητες, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ήπατος και στη απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό.
  • Αντιοξειδωτικές ουσίες (Σελήνιο, NAC, Βιταμίνη C, Άλφα λιποϊκό οξύ, γλουταθειόνη, βιταμίνη Ε). Ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις που αναστέλλουν τη τοξική δράση των βαρέων μετάλλων, προστατεύοντας τα κύτταρα από οξειδωτικές βλάβες.