Ανοσοποιητικό Τόνωση

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί ένα πολυσύνθετο σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την υγεία του οργανισμού και συμπεριλαμβάνει τόσο την ορθή λειτουργία διαφόρων οργάνων όσο και βιολογικών μηχανισμών. Ο τρόπος ζωής και διατροφής επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος. Μειωμένη ανοσοποίηση, κάνει τον οργανισμό ευάλωτο απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ επίσης αυξάνεται η διάρκεια ανάρρωσης. Αιτίες Το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα,...
Περισσότερα

209 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Beta 1,3 Glucans  60 tabs
-35%
Solgar Shark Liver Oil Complex 500 mg 60 softgels
-35%
Solgar Astragalus Root 100 veg.caps
-35%
Solgar Cat's Claw 1000 mg 30 tabs
-35%
Solgar Echinacea 100 veg.caps
-35%
Solgar Echinacea/ Goldenseal/ Cat's Claw Complex 30 veg.caps
-35%
Solgar Echinacea/ Goldenseal/ Cat's Claw Complex 60 veg.caps
-35%
Solgar Astragalus Root Extract 60 veg. caps
-35%
Solgar Cat's Claw Inner Bark Extract 60 veg.caps
-35%
Solgar Echinacea Root & Leaf Extract 60 veg. caps
-35%
Solgar Sfp Olive Leaf Extract  60 veg. caps
-30%
Dr. Wolz Zell Oxygen ImmunKomplex 250 ml
-40%
Smile Brazilian Green Propolis 30 ml
-25%
Pro Natura ApiPropPolen 150 caps
-35%
Lamberts Echinacea 1000 mg 60 tabs
-20%
Metapharm Synosan Basis-Sedahyp 60 tabs
Βαθμολογία:
100%

209 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί ένα πολυσύνθετο σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την υγεία του οργανισμού και συμπεριλαμβάνει τόσο την ορθή λειτουργία διαφόρων οργάνων όσο και βιολογικών μηχανισμών. Ο τρόπος ζωής και διατροφής επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος. Μειωμένη ανοσοποίηση, κάνει τον οργανισμό ευάλωτο απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ επίσης αυξάνεται η διάρκεια ανάρρωσης.

Αιτίες

Το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, τις περισσότερες φορές οφείλεται σε ένα σύνολο παραγόντων και όχι σε μια και μοναδική αιτία. Παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τη ακεραιότητα της άμυνας του οργανισμού είναι η διατροφή, ο ύπνος, η φυσική κατάσταση του ατόμου, το άγχος, ο τρόπος ζωής (π.χ. κάπνισμα) καθώς και το ιστορικό του ατόμου (π.χ. παχυσαρκία, αυτοάνοσα νοσήματα, διαβήτης κ.α.).

Αντιμετώπιση

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού αποτελεί μια ευρεία έννοια η οποία διαφοροποιείται ανάλογα τις ανάγκες και την περίπτωση. Διακρίνεται σε ουσίες οι οποίες δρουν σταδιακά και ενισχύουν το ανοσοποιητικό κυρίως σε επίπεδο πρόληψης και σε ουσίες οι οποίες δρουν σχετικά άμεσα, στοχεύουν στην ταχύτερη ανάρρωση και χορηγούνται σε περιπτώσεις που κάποιος ήδη νοσεί.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Ανοσοενισχυτικές ουσίες. Περιλαμβάνουν τις β-γλυκάνες, τις φυτοστερόλες, το colostrum, τα προβιοτικά καθώς και τα μανιτάρια Rei-Shi, Maitake και Γανόδερμα. Στοχεύουν στην ενίσχυση της άμυνα του οργανισμού και βοηθούν στην πρόληψη εμφάνισης ιώσεων και κρυολογημάτων. Παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις ή/και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην ταχύτερη ανάρρωση του οργανισμού, ιδιαίτερα σε στρεσογόνες περιόδους. Κατάλληλα για άτομα με χαμηλή ανοσοποίηση, ευπαθή σε λοιμώξεις, κρυολογήματα και ιώσεις ή με ιστορικό αυτοάνοσων παθήσεων.
  • Ιχνοστοιχεία. Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνονται βιταμίνες και μέταλλα τα οποία συμμετέχουν στην καλή δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως είναι ο ψευδάργυρος η βιταμίνη C, η βιταμίνη D και το σελήνιο. Έλλειψη τους εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού και έχει φανεί ότι σχετίζεται με καθυστερημένη ανάρρωση. Η λήψη τους ενισχύει τις βιολογικές αντιδράσεις του σώματος και κινητοποιεί τις γραμμές άμυνας σε περίπτωση ίωσης ή κρυολογήματος.
  • Ανοσοτροποιητικές ουσίες. Ομάδα βοτάνων όπως Εχινάκεια, Andrographis, Astragalus, Cat's Claw, Elderberry, Graviola, Olive Leaf, Pau D’ Arco και Goldenseal, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ήδη ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, λοίμωξη, ίωση, γρίπη ή κρυολόγημα. Μεσολαβούν και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, τονώνοντας τις λειτουργίες και μειώνοντας τη διάρκεια της νόσου. 
  • Αντιμικροβιακές και βακτηριοστατικές ουσίες. Αποτελούν φυσικά συστατικά ή εκχυλίσματα ουσιών, όπως είναι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, το εκχύλισμα grapefruit και η πρόπολη. Χάρη στην πλούσια σύνθεσή τους προσφέρουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρουν κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς, βακτήρια και μύκητες, τόσο σε εκ του στόματος συμπληρώματα διατροφής όσο και σε κρέμες ή γέλες για τοπική εφαρμογή.