Ανοσοποιητικό Τόνωση

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί ένα πολυσύνθετο σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την υγεία του οργανισμού και συμπεριλαμβάνει τόσο την ορθή λειτουργία διαφόρων οργάνων όσο και βιολογικών μηχανισμών. Η άμυνα του οργανισμού εναντίον των εξωτερικών παραγόντων που θα μπορούσαν να διαταράξουν τη λειτουργία του, επιτυγχάνεται με ένα σύνολο μηχανισμών, οι οποίοι διακρίνονται είτε με βάση τη θέση τους στο ανθρώπινο...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 211

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-37% Moducare Modullon 90 caps
Βαθμολογία:
4.25% of 5
-21% Metapharm Synosan Basis-Sedahyp 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-50% Korres Echinacea & Vitamin C 20 eff tabs 1+1 Δώρο
Βαθμολογία:
5% of 5
-45% Power Health Echinacea extra Stevia 24 eff tabs & Δώρο Vitamin C 500 mg 20 eff tabs
Βαθμολογία:
4.65% of 5
-25% Himalaya Septilin Syrup 100 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Apivita Propolis Βιολογικό διάλυμα Πρόπολης 50 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-25% Himalaya Septilin 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-32% Viogenesis Colostrum Bio 120 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-20% Metapharm Synosan Glucan (Immun-Glucan) 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-30% Genecom Terra Biotic 10 caps
-37% Moducare Retard 30 waxtabs
-45% Health Aid Ester C 1000 mg Plus 30 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
Carnivora Capsules 100 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-45% Health Aid Children's Echinacea Liquid 50 ml
-55% Health Aid Echinacea & Vitamin C 1000 mg 20 eff tabs lemon
-10% MaterNatura Purity Plus Grapefruit Seed Extract 30 ml

ΠροΪόντα 1-16 από 211

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Ανοσοποιητικό Τόνωση

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί ένα πολυσύνθετο σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την υγεία του οργανισμού και συμπεριλαμβάνει τόσο την ορθή λειτουργία διαφόρων οργάνων όσο και βιολογικών μηχανισμών. Η άμυνα του οργανισμού εναντίον των εξωτερικών παραγόντων που θα μπορούσαν να διαταράξουν τη λειτουργία του, επιτυγχάνεται με ένα σύνολο μηχανισμών, οι οποίοι διακρίνονται είτε με βάση τη θέση τους στο ανθρώπινο σώμα (εξωτερικοί - εσωτερικοί μηχανισμοί), είτε με βάση την ιδιότητά τους να έχουν γενικευμένη (μη ειδικοί αμυντικοί μηχανισμοί) ή εξειδικευμένη δράση (ειδικοί αμυντικοί μηχανισμοί). Ο τρόπος ζωής και διατροφής επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο ανταπόκρισης του ανοσοποιητικού συστήματος. Μειωμένη ανοσοποίηση, κάνει τον οργανισμό ευάλωτο απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ επίσης αυξάνεται η διάρκεια ανάρρωσης.

Αιτίες

Το αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, τις περισσότερες φορές οφείλεται σε ένα σύνολο παραγόντων και όχι σε μια και μοναδική αιτία. Παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τη ακεραιότητα της άμυνας του οργανισμού είναι η διατροφή, ο ύπνος, η φυσική κατάσταση του ατόμου, το άγχος, ο τρόπος ζωής (π.χ. κάπνισμα) καθώς και το ιστορικό του ατόμου (π.χ. παχυσαρκία, αυτοάνοσα νοσήματα, διαβήτης κ.α.).

Αντιμετώπιση

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού αποτελεί μια ευρεία έννοια η οποία διαφοροποιείται ανάλογα τις ανάγκες και την περίπτωση. Διακρίνεται σε ουσίες οι οποίες δρουν σταδιακά και ενισχύουν το ανοσοποιητικό κυρίως σε επίπεδο πρόληψης και σε ουσίες οι οποίες δρουν σχετικά άμεσα, στοχεύουν στην ταχύτερη ανάρρωση και χορηγούνται σε περιπτώσεις που κάποιος ήδη έχει συμπτώματα.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Ανοσοενισχυτικές ουσίες. Περιλαμβάνουν τις β-γλυκάνες, τις φυτοστερόλες, το colostrum, τα προβιοτικά καθώς και τα μανιτάρια Rei-Shi, Maitake και Γανόδερμα. Στοχεύουν στην ενίσχυση της άμυνα του οργανισμού και βοηθούν στην πρόληψη εμφάνισης ιώσεων και κρυολογημάτων. Παρουσιάζουν αντιφλεγμονώδεις ή/και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην ταχύτερη ανάρρωση του οργανισμού, ιδιαίτερα σε στρεσογόνες περιόδους. Κατάλληλα για άτομα με χαμηλή ανοσοποίηση, ευπαθή σε λοιμώξεις, κρυολογήματα και ιώσεις ή με ιστορικό αυτοάνοσων παθήσεων.
  • Βιταμίνες, Μέταλλα, Ιχνοστοιχεία. Συμμετέχουν στην καλή δράση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως είναι ο ψευδάργυρος η βιταμίνη C, η βιταμίνη D και το σελήνιο. Έλλειψη τους εξασθενεί την άμυνα του οργανισμού και έχει φανεί ότι σχετίζεται με καθυστερημένη ανάρρωση. Η λήψη τους ενισχύει τις βιολογικές αντιδράσεις του σώματος και κινητοποιεί τις γραμμές άμυνας σε περίπτωση ίωσης ή κρυολογήματος.
  • Ανοσοτροποιητικές ουσίες. Βότανα όπως Εχινάκεια, Andrographis, Astragalus, Cat's Claw, Elderberry, Graviola, Olive Leaf, Pau D’ Arco και Goldenseal, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε περιπτώσεις όπου υπάρχει ήδη ένα εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, λοίμωξη, ίωση, γρίπη ή κρυολόγημα. Μεσολαβούν και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, τονώνοντας τις λειτουργίες και μειώνοντας τη διάρκεια των συμπτωμάτων. 
  • Αντιμικροβιακές και βακτηριοστατικές ουσίες. Αποτελούν φυσικά συστατικά ή εκχυλίσματα ουσιών, όπως είναι το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, το εκχύλισμα grapefruit και η πρόπολη. Χάρη στην πλούσια σύνθεσή τους προσφέρουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρουν κατά των λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς, βακτήρια και μύκητες.