Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης

Δε βρέθηκαν προϊόντα

Πληροφορίες - Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS) είναι μια πολύπλοκη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από εξαιρετική κόπωση, η οποία δεν μπορεί να εξηγηθεί από την ύπαρξη κάποιας υποκείμενης ιατρικής πάθησης. Η κόπωση μπορεί να επιδεινωθεί με φυσική ή πνευματική δραστηριότητα, αλλά δεν βελτιώνεται με ανάπαυση ή με ύπνο.

Αίτια

Τα ακριβή αιτία του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης είναι άγνωστά. Πολλές θεωρίες το αποδίδουν σε ιογενείς λοιμώξεις, ψυχολογικό στρες, ορμονικές διαταραχές, προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και σε συνδυασμό παραγόντων. Τα βασικότερα συμπτώματα είναι κούραση, απώλεια μνήμης ή συγκέντρωσης, πονόλαιμος, διευρυμένοι λεμφαδένες στο λαιμό ή τις μασχάλες, ανεξήγητος πόνος στους μύες ή στις αρθρώσεις κ.α..

Διατροφή & Τρόπος Ζωής

Προτείνονται ανάπαυση, σωστή διατροφή και προσεγγίσεις για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. 

Η βιοτίνη, το ασβέστιο, ο χαλκός, το ιώσιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, ο φώσφορος και οι βιταμίνες Β1, Β5, Β3, Β2, Β12, Β6, C συμβάλλουν στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στον οργανισμό. Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Βότανα όπως το Panax ή το Siberian Ginseng, το Guarana, η Ροντιόλα Ροσέα αλλά και η Λεκιθίνη Σόγιας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της κούρασης και της κόπωσης σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), και την Επιτροπή Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης (HMPC).

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες