Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Δε βρέθηκαν προϊόντα

Πληροφορίες - Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η αλλιώς γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα, αποτελεί μια από τις πιο κοινές εντερικές παθήσεις, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, απασχολεί το 10-20% του πληθυσμού παγκοσμίως. Αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο χαρακτηρίζεται έντονα γαστρεντερικά συμπτώματα όπως αέρια, μετεωρισμό, κοιλιακό άλγος, κράμπες, ναυτία, διάρροια ή/και δυσκοιλιότητα. Τα συμπτώματα εναλλάσσονται μεταξύ τους και υπάρχουν περίοδοι ύφεσης και έξαρσης. Δεν αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία, ωστόσο υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής και επηρεάζει αρνητικά τη ψυχολογία.

Αίτια

Παρά τη συχνότητα του προβλήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια. Οι πιο συχνοί παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνιση του είναι

  • Διαταραχή της περισταλτικής κίνησης του εντέρου (υπερκινητικότητα που οδηγεί σε διάρροια, υποκινητικότητα που οδηγεί σε δυσκοιλιότητα)
  • Νευρικές διαταραχές
  • Άγχος – κατάθλιψη
  • Διαταραχή της εντερικής μικροχλωρίδας
  • Διατροφή (τρόφιμα που ερεθίζουν το έντερο και προκαλούν συμπτώματα όπως γαλακτοκομικά προϊόντα, σιτάρι, εσπεριδοειδή, λαχανικά που προκαλούν αέρια κ.α.)

Αντιμετώπιση 

Η αντιμετώπιση του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου αφορά αλλαγές στο τρόπος ζωής, στον τρόπο διατροφής καθώς και στην καλύτερη διαχείριση του άγχους.

Διατροφή

Ανάλογα με το είδος των συμπτωμάτων (διάρροια ή δυσκοιλιότητα), συστήνεται και διαφορετική διατροφή. Γενικές διατροφικές οδηγίες αποτελούν η αύξηση της πρόσληψη υγρών και φυτικών ινών, η μείωση τροφίμων που προκαλούν αέρια, σε περίπτωση ευαισθησίας, η μείωση ή αποφυγή της πρόσληψης γλουτένης και λακτόζης καθώς και η δίαιτα χαμηλή σε FODMAPs.

Συμπληρώματα διατροφής

Συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν στην υγεία του εντέρου, στη μείωση της φλεγμονής καθώς και στην ταχύτερη αποκατάσταση της λειτουργίας του είναι φυτικές ίνες (διαλυτές ή αδιάλυτες), προβιοτικά και πρεβιοτικά, μινθέλαιο και ριγανέλαιο, βουτυρικό οξύ, πεπτικά ένζυμα, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, αντιφλεγμονώδη βότανα (κουρκουμάς, boswelia), σιμεθικόνη και ενεργός άνθρακας.

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες