Συκώτι Λιπαρό

Το λιπώδες ήπαρ, ή αλλιώς γνωστό και ως μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος (NAFLD), αποτελεί την εναπόθεση λίπους στα κύτταρα του συκωτιού, χωρίς αυτό να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της στεάτωσης υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, όπως απλή συσσώρευση λίπους έως και στεατοηπατίτιδα. Το λιπώδες ήπαρ χαρακτηρίζεται από αυξημένο οξειδωτικό stress έως και φλεγμονή και μπορεί να...
Περισσότερα

65 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Lipotropic Factors 50 tabs
Βαθμολογία:
80%
-35%
Solgar Lipotropic Factors 100 tabs
-45%
Health Aid Lipotropic B & C 60 tabs
-45%
Now Lecithin 1200 mg 200 softgels
Βαθμολογία:
100%
-35%
Lanes Lecithin 1200mg 30 caps
-35%
Doctor's Formulas Stealiver 30 caps
-45%
Now Sun-E 400 IU 60 softgels
-45%
Now Lecithin 1200 mg 100 softgels
-35%
Lanes Vitamin E 400 IU 30 caps
-45%
Now Lecithin Sunflower 1200 mg 100 softgels
-45%
Now Liver Refresh 90 caps
Βαθμολογία:
80%
-45%
Now Vitamin E 400 IU mixed tocopherols 50 softgels
-45%
Now Lecithin Granules Non GMO 454 gr
Βαθμολογία:
100%
-35%
Life Extension Gamma E Tocopherol with sesame lignans 60 softgels
Βαθμολογία:
100%
-30%
Olympian Labs IP-6 90 caps
-30%
A. Vogel Boldocynara 50 ml

65 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το λιπώδες ήπαρ, ή αλλιώς γνωστό και ως μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος (NAFLD), αποτελεί την εναπόθεση λίπους στα κύτταρα του συκωτιού, χωρίς αυτό να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της στεάτωσης υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, όπως απλή συσσώρευση λίπους έως και στεατοηπατίτιδα. Το λιπώδες ήπαρ χαρακτηρίζεται από αυξημένο οξειδωτικό stress έως και φλεγμονή και μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια, κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος.

Αίτια

Το λιπώδες ήπαρ οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως τρόπο ζωής και κληρονομικότητα. Οι κυριότερες αιτίες είναι η παχυσαρκία, η αντίσταση στην ινσουλίνη, τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και λιπιδίων καθώς και η υπεργλυκαιμία. Καθώς η νόσος είναι ασυμπτωματική, η διάγνωσή της καθυστερεί ή γίνεται τυχαία.

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Ως πρώτο και κύριο βήμα για την αντιμετώπισης της λιπώδους διήθησης είναι η απόκτηση ενός υγιούς βάρους σώματος, η μείωση της πρόσληψης απλών υδατανθράκων, κορεσμένου λίπους και αλκοόλ καθώς και η παράλληλη αύξηση της πρόσληψης μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιοξειδωτική και αποτοξινωτική δράση (Βιταμίνη E, NAC, SAMe, Ρεσβερατρόλη, CoQ10, Καρνιτίνη). Προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, μειώνουν το οξειδωτικό stress ενώ ενισχύουν στους φυσικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού (γλουταθειόνη) και την προστασία των κυττάρων από οξειδωτικές βλάβες.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση (Ωμέγα 3, Βιταμίνη Ε, CoQ10). Προσφέρουν αντιφλεγμονώδη δράση ενώ συμβάλλουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων ορού και των τρανσαμινασών. Μειώνουν τη λιποτοξικότητα και προστατεύουν τα κύτταρα του ήπατος από αλλοιώσεις.
  • Γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle). Χάρη στη σιλυμαρίνη συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος, στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και των τοξινών, ενώ μειώνει τη φλεγμονή.
  • Λεκιθίνη και Ένζυμα (Λιπάση, Μπεταΐνη). Συμμετέχουν στο μεταβολισμό του λίπους, βοηθούν στη μείωση των λιπιδίων ορού και των τρανσαμινασών, ενώ μειώνουν την εναπόθεσης λίπους στο συκώτι.