Συκώτι Λιπαρό

Το λιπώδες ήπαρ, ή αλλιώς γνωστό και ως μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος (NAFLD), αποτελεί την εναπόθεση λίπους στα κύτταρα του συκωτιού, χωρίς αυτό να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της στεάτωσης υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, όπως απλή συσσώρευση λίπους έως και στεατοηπατίτιδα. Το λιπώδες ήπαρ χαρακτηρίζεται από αυξημένο οξειδωτικό stress έως και φλεγμονή και σε προχωρημένο...
Περισσότερα

67 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-45%
Health Aid Livercare 60 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Solgar Lipotropic Factors 100 tabs
-35%
Lamberts Vitamin E Natural 400 IU 60 caps
-45%
Solgar Lipotropic Factors 50 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-40%
Doctor's Formulas Stealiver 30 caps
-45%
Health Aid Lipotropic Vitamins B & C 60 tabs
Βαθμολογία:
3% of 5
-40%
Health Aid Vitamin E 200 IU Natural 60 caps
-35%
Solgar Soya Lecithin 1360 mg 250 softgels
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Lanes Vitamin E 400 IU 30 caps
-35%
Lanes Lecithin 1200 mg 200 caps
Βαθμολογία:
3% of 5
-35%
Solgar Soya Lecithin 1360 mg 100 softgels
-35%
Lanes Lecithin 1200 mg 75 caps
-35%
Solgar Vitamin E  Natural 400 IU 100 softgels
-35%
Lamberts Vitamin E Natural 400 IU 180 caps
-45%
Now Lecithin Granules Non GMO 454 gr
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Lamberts Vitamin E Natural 250 IU 100 caps

67 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το λιπώδες ήπαρ, ή αλλιώς γνωστό και ως μη αλκοολική λιπώδης διήθηση του ήπατος (NAFLD), αποτελεί την εναπόθεση λίπους στα κύτταρα του συκωτιού, χωρίς αυτό να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της στεάτωσης υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, όπως απλή συσσώρευση λίπους έως και στεατοηπατίτιδα. Το λιπώδες ήπαρ χαρακτηρίζεται από αυξημένο οξειδωτικό stress έως και φλεγμονή και σε προχωρημένο στάδιο, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια, κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος.

Αίτια

Το λιπώδες ήπαρ οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως ο τρόπος ζωής αλλά και η κληρονομικότητα. Οι κυριότερες αιτίες είναι η παχυσαρκία, η αντίσταση στην ινσουλίνη, τα υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και λιπιδίων στο αίμα, καθώς και η υπεργλυκαιμία. Καθώς η νόσος είναι ασυμπτωματική, η διάγνωσή της καθυστερεί ή γίνεται τυχαία.

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Ως πρώτο και κύριο βήμα για την αντιμετώπισης της λιπώδους διήθησης είναι η απόκτηση ενός υγιούς βάρους σώματος, η μείωση της πρόσληψης ζάχαρης και απλών υδατανθράκων, κορεσμένου λίπους και αλκοόλ καθώς και η παράλληλη αύξηση της πρόσληψης μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Βιταμίνη E, NAC, SAMe, Ρεσβερατρόλη, CoQ10, Καρνιτίνη, Γλουταθειόνη: Προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, μειώνουν το οξειδωτικό stress ενώ ενισχύουν στους φυσικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού και την προστασία των κυττάρων από οξειδωτικές βλάβες.
  • Ωμέγα 3, Βιταμίνη Ε, CoQ10:Προσφέρουν αντιφλεγμονώδη δράση ενώ συμβάλλουν στη μείωση των τριγλυκεριδίων ορού και των τρανσαμινασών.
  • Γαϊδουράγκαθο (Milk Thistle). Χάρη στη σιλυμαρίνη συμβάλλει στην αναγέννηση των κυττάρων του ήπατος, στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και των τοξινών, ενώ μειώνει τη φλεγμονή.
  • Λεκιθίνη και Ένζυμα (Λιπάση, Μπεταΐνη). Συμμετέχουν στο μεταβολισμό του λίπους, βοηθούν στη μείωση των λιπιδίων ορού και των τρανσαμινασών, ενώ μειώνουν την εναπόθεσης λίπους στο συκώτι.