Άγχος - Νευρικό Σύστημα

Το άγχος αποτελεί μια φυσιολογική βιολογική αλλά και ψυχολογική διαδικασία η οποία προκύπτει ως αντίδραση του σώματος απέναντι σε ερεθίσματα που δημιουργούν ένα αρνητικό ή εχθρικό περιβάλλον ως προς το άτομο. Αίτια Το άγχος μπορεί να κατηγοροποιηθεί στο χρόνιο και οξύ άγχος και αφορά την ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος και την έκκριση ορμονών που επιδρούν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Τα...
Περισσότερα

207 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Lamberts Rhodiola Rosea 1200 mg 90 tabs
Βαθμολογία:
100%
-30%
Health Aid L-Theanine 200 mg 60 tabs
-15%
Agan Eusensia Stress Adapt 30 vcaps
Βαθμολογία:
100%
-40%
Health Aid Di-Stress 30 caps
-40%
Power Health Classics Platinum Cool Day 30 tabs
Βαθμολογία:
70%
-25%
Specchiasol Ansiolev 45 tabs
-28%
MedMelon Flora FMD Stressveda 30 veg caps
Βαθμολογία:
100%
-25%
Charak Sumenta 40 tabs
Βαθμολογία:
100%
-30%
Nature's Plus Ultra Stress with Iron high potency B-Complex sustained release 30 tabs
-35%
Solgar GABA 500 mg 50 veg.caps
Βαθμολογία:
80%
-35%
Solgar L-Theanine 150 mg 30 veg.caps
-35%
Solgar Vitamin B-50 Complex  50 veg. caps
Βαθμολογία:
90%
-35%
Solgar Vitamin B-100 Complex 50veg. caps
-35%
Solgar Vitamin B-100 Complex 100 veg.caps
-35%
Solgar Megasorb Vitamin B-Complex 50 tabs
-35%
Solgar Methylcobalamin Vitamin B-12 1000 μg  30 nuggets

207 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το άγχος αποτελεί μια φυσιολογική βιολογική αλλά και ψυχολογική διαδικασία η οποία προκύπτει ως αντίδραση του σώματος απέναντι σε ερεθίσματα που δημιουργούν ένα αρνητικό ή εχθρικό περιβάλλον ως προς το άτομο.

Αίτια

Το άγχος μπορεί να κατηγοροποιηθεί στο χρόνιο και οξύ άγχος και αφορά την ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος και την έκκριση ορμονών που επιδρούν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Τα συμπτώματα του άγχους είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, όπως έκκριση κορτιζόνης, πεπτικές διαταραχές, τρόμος, εφίδρωση, ταχυκαρδία, πονοκέφαλος κ.α.. Η καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, η σύνθεση ορμονών και νευροδιαβιβαστών καθώς και η διάθεση εξαρτώνται άμεσα από ορισμένα θρεπτικά συστατικά και τη διατροφή του ατόμου. Έλλειψη ορισμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων δυσκολεύει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και επιδεινώνει το άγχος (stress).

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

Βότανα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους είναι:

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συμμετέχουν στην παραγωγή ορμονών και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη δημιουργία και μετάδοση νευρικών σημάτων, στην καλή γνωστική λειτουργία και διάθεση. Συμβάλλουν στην ηρεμία και στην καλύτερη διαχείριση του άγχους. Χορηγούνται μεμονωμένα ή και σε φόρμουλες σε σύμπλεγμα βιταμινών, καθώς έχουν συνεργιστική δράση. Συνδυάζονται με ασφάλεια με βότανα και ηρεμιστικές φόρμουλες.
  • Μέταλλα (Mαγνήσιο, Χαλκός, Ψευδάργυρος). Μέταλλα το οποίο συμμετέχουν στη δράση των νευρικών κυττάρων καθώς και στη δράση των νευροδιαβιβαστών. Λειτουργούν ως συμπαράγοντες στη δράση ορμονών και νευροδιαβιβαστών και βοηθούν στη μυϊκή και νευρική χαλάρωση. Συνδυάζονται με βιταμίνες και αμινοξέα.
  • Αμινοξέα (5 HTP, Γλυκίνη, Θεανίνη, GABA). Συμμετέχουν ως νευροδιαβιβαστές και ως κύρια συστατικά στη σύνθεση ορμονών που επιδρούν στη διάθεση και στο άγχος. Έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες και βοηθούν στην χαλάρωση, στη διαχείριση του άγχους καθώς και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Βότανα (Πασσιφλόρα, Μελισσόχορτο, Πράσινο Τσάι, Aswagandha, Gotu Kola, Holy Basil, Rhodiola Rosea, St John’s Wort). Βότανα με ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Έχουν προσαρμογόνο δράση, συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του άγχους και των συμπτωμάτων του, ενώ μειώνουν την υπερένταση και τα επίπεδα κορτιζόλης. Διατίθενται μεμονωμένα ή σε φόρμουλες συστατικών.
  • Ειδικά συμπληρώματα – Ανθοϊαμάτα