Άγχος - Νευρικό Σύστημα

Το άγχος αποτελεί μια φυσιολογική βιολογική αλλά και ψυχολογική διαδικασία η οποία προκύπτει ως αντίδραση του σώματος απέναντι σε ερεθίσματα που δημιουργούν ένα αρνητικό ή εχθρικό περιβάλλον ως προς το άτομο. Αίτια Το άγχος μπορεί να κατηγοροποιηθεί στο χρόνιο και οξύ άγχος και αφορά την ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος και την έκκριση ορμονών που επιδρούν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Τα...
Περισσότερα

232 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-32%
Health Sign B1 Thiamin 100 mg 90 caps
Βαθμολογία:
4.75% of 5
-35%
Lamberts Rhodiola Rosea 1200 mg 90 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-10%
Unipharma B12 Fix 1000 μg 30 orodispersible tabs
-20%
Eviol B Complex 60 softgels
Βαθμολογία:
4% of 5
-20%
Charak Sumenta 40 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Solgar Vitamin B-12 1000 μg 100 nuggets
Βαθμολογία:
4% of 5
-32%
Health Sign P-5-P (B6) 25 mg 60 caps
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-40%
Doctor's Formulas Λιποσωμιακό B Complex 120 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Solgar Methylcobalamin Vitamin B-12 1000 μg  30 nuggets
-40%
Himalaya Stress Care 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Doctor's Formulas B-Complex Formula 120 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-20%
Charak Becamin 100 tabs
Βαθμολογία:
1% of 5
-30%
Genecom Terra B12 30 oral disp tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Lamberts Methyl B Complex 60 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Lamberts B12 1000 mcg 60 tabs
Βαθμολογία:
4.75% of 5
-15%
Agan Eusensia Calm factors 10 vcaps
Βαθμολογία:
4.5% of 5

232 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το άγχος αποτελεί μια φυσιολογική βιολογική αλλά και ψυχολογική διαδικασία η οποία προκύπτει ως αντίδραση του σώματος απέναντι σε ερεθίσματα που δημιουργούν ένα αρνητικό ή εχθρικό περιβάλλον ως προς το άτομο.

Αίτια

Το άγχος μπορεί να κατηγοροποιηθεί στο χρόνιο και οξύ άγχος και αφορά την ενεργοποίηση του νευρικού συστήματος και την έκκριση ορμονών που επιδρούν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Τα συμπτώματα του άγχους είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, όπως έκκριση κορτιζόνης, πεπτικές διαταραχές, τρόμος, εφίδρωση, ταχυκαρδία, πονοκέφαλος κ.α.. Η καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, η σύνθεση ορμονών και νευροδιαβιβαστών καθώς και η διάθεση εξαρτώνται άμεσα από ορισμένα θρεπτικά συστατικά και τη διατροφή του ατόμου. Έλλειψη ορισμένων βιταμινών και ιχνοστοιχείων δυσκολεύει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και επιδεινώνει το άγχος (stress).

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

Βότανα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη μείωση των συμπτωμάτων του άγχους είναι:

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συμμετέχουν στην παραγωγή ορμονών και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη δημιουργία και μετάδοση νευρικών σημάτων, στην καλή γνωστική λειτουργία και διάθεση. Συμβάλλουν στην ηρεμία και στην καλύτερη διαχείριση του άγχους. Χορηγούνται μεμονωμένα ή και σε φόρμουλες σε σύμπλεγμα βιταμινών, καθώς έχουν συνεργιστική δράση. Συνδυάζονται με ασφάλεια με βότανα και ηρεμιστικές φόρμουλες.
  • Μέταλλα (Mαγνήσιο, Χαλκός, Ψευδάργυρος). Μέταλλα το οποίο συμμετέχουν στη δράση των νευρικών κυττάρων καθώς και στη δράση των νευροδιαβιβαστών. Λειτουργούν ως συμπαράγοντες στη δράση ορμονών και νευροδιαβιβαστών και βοηθούν στη μυϊκή και νευρική χαλάρωση. Συνδυάζονται με βιταμίνες και αμινοξέα.
  • Αμινοξέα (5 HTP, Γλυκίνη, Θεανίνη, GABA). Συμμετέχουν ως νευροδιαβιβαστές και ως κύρια συστατικά στη σύνθεση ορμονών που επιδρούν στη διάθεση και στο άγχος. Έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες και βοηθούν στην χαλάρωση, στη διαχείριση του άγχους καθώς και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Βότανα (Πασσιφλόρα, Μελισσόχορτο, Πράσινο Τσάι, Aswagandha, Holy Basil, Rhodiola Rosea, St John’s Wort). Βότανα με ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Έχουν προσαρμογόνο δράση, συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση του άγχους και των συμπτωμάτων του, ενώ μειώνουν την υπερένταση και τα επίπεδα κορτιζόλης. Διατίθενται μεμονωμένα ή σε φόρμουλες συστατικών.
  • Ανθοϊαμάτα Bach