Σεξουαλικότητα Τόνωση

Ως σεξουαλική επιθυμία (libido) ορίζεται η σεξουαλική ορμή και επιθυμία για σεξουαλική επαφή. Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί μεγάλο μέρος τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών. Αιτία Τα αίτια μείωσης της σεξουαλικής επιθυμίας διαφέρουν μεταξύ των φύλων. Κοινά αίτια αποτελούν τα προβλήματα σχέσης, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, η λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ο αλκοολισμός, η χρήση ναρκωτικών...
Περισσότερα

32 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Taurine 500 mg 50 veg.caps
-35%
Solgar Carnitine Complex 60 tabs
-40%
Power Health Mens-X complex 32 eff tabs
-45%
Now Maca 750 mg raw 90 vcaps
-45%
Now TestoJack 200 w/Tongkai Ali & Horny Goat Weed 60 tabs
-45%
Now Maca 500 mg 100 caps
-45%
Now Taurine 1000 mg free form 100 caps
-10%
Themra Epimedium Macun 240 gr
Βαθμολογία:
94%
-25%
Viogenesis Bio Maca Powder 200 gr
-35%
Charak Neo 90 tabs & Charak Vigomax Forte 20 tabs
Βαθμολογία:
80%
-28%
Himalaya Tentex Royal 60 caps
-10%
Themra Epimedium Macun 43 gr
Βαθμολογία:
100%
-15%
Themra Epimedium Macun 240 gr & Epimedium Macun 43 gr
-10%
Themra Epimedium Macun 3 x 240 gr & Δώρο Epimedium Macun 43 gr
Βαθμολογία:
100%
-45%
Now TestoJack 300 w/Long Jack Tongkai Ali 60 vcaps
-35%
Nature's Plus E-Fem 60 caps

32 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως σεξουαλική επιθυμία (libido) ορίζεται η σεξουαλική ορμή και επιθυμία για σεξουαλική επαφή. Η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί μεγάλο μέρος τόσο των ανδρών, όσο και των γυναικών.

Αιτία

Τα αίτια μείωσης της σεξουαλικής επιθυμίας διαφέρουν μεταξύ των φύλων. Κοινά αίτια αποτελούν τα προβλήματα σχέσης, η παχυσαρκία, η κατάθλιψη, η λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ο αλκοολισμός, η χρήση ναρκωτικών καθώς και ορισμένες χρόνιες παθήσεις, όπως ο διαβήτης, που επηρεάζουν σημαντικά την επιθυμία αλλά και την σεξουαλική ικανότητα.

Όσον αφορά τους άνδρες η libido μειώνεται φυσιολογικά με την ηλικία. Άλλες αιτίες αποτελούν η λήψη φαρμάκων, οι ενδοκρινικές διαταραχές, η υπνική άπνοια καθώς και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Όσον αφορά τις γυναίκες τα αίτια μειωμένης libido είναι πολυπαραγοντικά και περιλαμβάνουν προβλήματα σχέσης, κοινωνικο-οικονομικούς λόγους, άγχος, κατάθλιψη καθώς και ορισμένες παθήσεις.

Αντιμετώπιση

Άνδρες

Τα συμπληρώματα διατροφής στοχεύουν στη αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, στη βελτίωση της διέγερσης και της διατήρησης της στύσης, καθώς και στη βελτίωση της αντοχής:

 • Μάκα (Maca). Προσαρμογόνο βότανο το οποίο αυξάνει τη σεξουαλική επιθυμία, βελτιώνει την ικανότητα αιμάτωσης των γεννητικών οργάνων και επιδρά θετικά στη γονιμότητα.
 • Horny Goat (Epimedium Macun). Κινέζικο βότανο που χάρη στην ικαριίνη βελτιώνει την οξυγόνωση των μαλακών μυών, βελτιώνει τη διέγερση και καταπολεμά τη σεξουαλική δυσλειτουργία.
 • Ginseng. Βότανο που συμβάλλει στη στυτική λειτουργία και αυξάνει την ερωτική επιθυμία.
 • Αργινίνη (L-arginine). Αμινοξύ το οποίο βοηθά στην παραγωγή νιτρικού οξειδίου, το οποίο διευκολύνει την αιμάτωση και τη στύση μέσω αγγειοδιαστολής.
 • Ginkgo Biloba. Βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία στα γεννητικά όργανα και την ικανότητα στύσης. Αυξάνει την ερωτική διάθεση (libido).
 • Tribulus. Παραδοσιακό αφροδισιακό βότανο που βελτιώνει τη σεξουαλική επιθυμίας και τη στυτική λειτουργία. Επιδρά στην παραγωγή ορμονών και βοηθά στην αύξησης της τεστοστερόνης.
 • Ψευδάργυρος (Zinc). Ιχνοστοιχείο το οποίο συμμετέχει στην παραγωγή σπέρματος και στη σύνθεση της τεστοστερόνης.

Γυναίκες

Τα συμπληρώματα διατροφής στις γυναίκες στοχεύουν στη αύξηση της ερωτικής επιθυμίας, ενισχύουν την κολπική διέγερση και αιμάτωση ενώ επιδρούν θετικά στη διάθεση και στο άγχος:

 • Μάκα (Maca). Βότανο το οποίο εξισορροπεί τα επίπεδα ορμονών, αυξάνοντας τη σεξουαλική επιθυμία και βελτιώνοντας τη γυναικεία γονιμότητα.
 • Ashwagandha. Προσαρμογόνο βότανο το οποίο μειώνει το άγχος και αυξάνει την επιθυμία για σεξουαλική επαφή.
 • Ginseng. Βελτιώνει τη σεξουαλική ορμή και επιθυμία, ειδικά σε γυναίκες κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση.
 • Ginkgo Biloba. Βελτιώνει την αιματική κυκλοφορία στα γεννητικά όργανα και την ερωτική διάθεση (libido), ειδικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης.
 • Horny Goat (Epimedium Macun). Αυξάνει τη κολπική διέγερση και την επιθυμία για σεξουαλική επαφή.