Προστάτης

Ο προστάτης αποτελεί έναν μικρό αδένα,σε μέγεθος καρυδιού, ο οποίος εντοπίζεται κάτω απο την ουροδόχο κύστη των ανδρών και μπροστά από τον ορθό. Ο ρόλος του προστάτη είναι η παραγωγή ενός παχύρευστου υγρού το οποίο και αποτελεί μέρος του σπερματικού υγρού. Λόγω της εγγύτητας του προστάτη στην ουροδόχο κύστη και στην ουρήθρα, οποιοδήποτε πρόβλημα του αδένα, επηρεάζει άμεσα την ικανότητα...
Περισσότερα

46 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-28%
Arkocaps Stinging Nettle - Τσουκνίδα 45caps
-30%
A. Vogel Stinging Nettle Urtica 50 ml
-45%
Now Nettle Root Extract 250 mg 90 vcaps
Βαθμολογία:
100%
-25%
Menarini Prostamol 30 caps
-35%
Moducare Moduprost Extra Power 90 caps
Βαθμολογία:
90%
-25%
Viogenesis Prostafit Active 30 caps
-30%
Nature's Plus AgeLoss Prostate Support 90 caps
-30%
Terra Nova Lycopene Nettle Zinc Root Prostate Support 50 veg tabs
Βαθμολογία:
100%
-40%
Health Aid Prostavital 30 caps
-40%
Smile Βιολογική Γύρη 250 gr
-35%
Doctor's Formulas Prostaplus 30 caps
Βαθμολογία:
80%
-45%
Now Saw Palmetto 550 mg 100 caps
-30%
Vitabiotics Wellman Prostace 60 tabs
-40%
Power Health Classics Platinum Prostalive 30 caps
-10%
Zein Pharma Kurbiskern Pumpkin Seed 400 mg 60 caps
-40%
Health Aid Prostavital 90 caps

46 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ο προστάτης αποτελεί έναν μικρό αδένα,σε μέγεθος καρυδιού, ο οποίος εντοπίζεται κάτω απο την ουροδόχο κύστη των ανδρών και μπροστά από τον ορθό. Ο ρόλος του προστάτη είναι η παραγωγή ενός παχύρευστου υγρού το οποίο και αποτελεί μέρος του σπερματικού υγρού. Λόγω της εγγύτητας του προστάτη στην ουροδόχο κύστη και στην ουρήθρα, οποιοδήποτε πρόβλημα του αδένα, επηρεάζει άμεσα την ικανότητα ούρησης καθώς και τη σεξουαλική υγεία.

Αίτια

Οι κυριότερες καταστάσεις του προστάτη αποτελούν η προστατίτιδα (φλεγμονή ή βακτηριακή μόλυνση του προστάτη), η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (μεγέθυνση του αδένα λόγω ηλικίας), καθώς και ο καρκίνος του προστάτη. Τα προβλήματα του προστάτη συνήθως εμφανίζονται σε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών, ενώ η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη αφορά του 2/3 του ανδρικού πληθυσμού. Ανάλογα την αιτία τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν, ωστόσο τα κυριότερα είναι:

  • πόνος ή αίσθηση κάυσου
  • επιτακτική ανάγκη ούρησης
  • συχνουρία ή ανουρία
  • δυσκολία ή επίπονη εσπερμάτωση

Αντιμετώπιση

Η διυδροτεστοστερόνη (DHT), ορμόνη υπεύθυνη για την εμφάνιση των συμπτωμάτων του προστάτη, δημιουργείται από την μετατροπή της τεστοστερόνης με τη βοήθεια ενός ενζύμου, του 5α-reductase. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του προστάτη αφορά την καλοήθη υπερπλασία και την προστατίτιδα.

  • Saw Palmetto (Serenoa repens). Πηγή φυτοστερολών, λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε και καροτενοειδών. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας, καθώς αναστέλλει τη δράση της 5α-reductase.
  • 'Ελαιο σπόρων κολοκύθας (Pumpkin seed oil). Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες, βιταμίνη Ε και λουτεΐνη. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύει από τη διόγκωση του προστάτη και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της υπερπλασίας.
  • Λυκοπένιο. Ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία η οποία συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης προβλημάτων του προστάτη, ενώ καταπολεμά το οξειδωτικό στρες.
  • Τσουκνίδα (Urtica). Βότανο με διουρητικές ιδιότητες που εμποδίζει την δέσμευση της DHT και προάγει την υγιή λειτουργία του προστάτη. 
  • Εξαφοσφωτική ινοσιτόλη (IP 6). Μειώνει τα συμπτώματα της υπερπλασίας του προστάτη και προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Άλλες ωφέλιμες ουσίες που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δρουν προστατευτικά είναι ο μαϊδανός, ο ψευδάργυρος, η γύρη, το επιλόβιο, το pygeum africanum καθώς και ορισμένα αμινοξέα.