Προστάτης

Ο προστάτης αποτελεί έναν μικρό αδένα,σε μέγεθος καρυδιού, ο οποίος εντοπίζεται κάτω απο την ουροδόχο κύστη των ανδρών και μπροστά από τον ορθό. Ο ρόλος του προστάτη είναι η παραγωγή ενός παχύρευστου υγρού το οποίο και αποτελεί μέρος του σπερματικού υγρού. Λόγω της εγγύτητας του προστάτη στην ουροδόχο κύστη και στην ουρήθρα, οποιοδήποτε πρόβλημα του αδένα, επηρεάζει άμεσα την ικανότητα ούρησης καθώς και τη σεξουαλική υγεία.

Αίτια

Οι κυριότερες καταστάσεις του προστάτη αποτελούν η προστατίτιδα (φλεγμονή ή βακτηριακή μόλυνση του προστάτη), η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (μεγέθυνση του αδένα λόγω ηλικίας), καθώς και ο καρκίνος του προστάτη. Τα προβλήματα του προστάτη συνήθως εμφανίζονται σε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών, ενώ η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη αφορά του 2/3 του ανδρικού πληθυσμού. Ανάλογα την αιτία τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν, ωστόσο τα κυριότερα είναι:

 • πόνος ή αίσθηση κάυσου
 • επιτακτική ανάγκη ούρησης
 • συχνουρία ή ανουρία
 • δυσκολία ή επίπονη εσπερμάτωση

Αντιμετώπιση

Η διυδροτεστοστερόνη (DHT), ορμόνη υπεύθυνη για την εμφάνιση των συμπτωμάτων του προστάτη, δημιουργείται από την μετατροπή της τεστοστερόνης με τη βοήθεια ενός ενζύμου, του 5α-reductase. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων του προστάτη αφορά την καλοήθη υπερπλασία και την προστατίτιδα.

 • Saw Palmetto (Serenoa repens). Πηγή φυτοστερολών, λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε και καροτενοειδών. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας, καθώς αναστέλλει τη δράση της 5α-reductase.
 • 'Ελαιο σπόρων κολοκύθας (Pumpkin seed oil). Πλούσιο σε λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες, βιταμίνη Ε και λουτεΐνη. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, προστατεύει από τη διόγκωση του προστάτη και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της υπερπλασίας.
 • Λυκοπένιο. Ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία η οποία συμβάλλει στην πρόληψη εμφάνισης προβλημάτων του προστάτη, ενώ καταπολεμά το οξειδωτικό στρες.
 • Τσουκνίδα (Urtica). Βότανο με διουρητικές ιδιότητες που εμποδίζει την δέσμευση της DHT και προάγει την υγιή λειτουργία του προστάτη. 
 • Εξαφοσφωτική ινοσιτόλη (IP 6). Μειώνει τα συμπτώματα της υπερπλασίας του προστάτη και προστατεύει από την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

Άλλες ωφέλιμες ουσίες που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και δρουν προστατευτικά είναι ο μαϊδανός, ο ψευδάργυρος, η γύρη, το επιλόβιο, το pygeum africanum καθώς και ορισμένα αμινοξέα.

43 Προϊόντα

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
-28%
Arkocaps Stinging Nettle - Τσουκνίδα 45caps
-25%
A. Vogel Stinging Nettle Urtica 50 ml
-45%
Now Nettle Root Extract 250 mg 90 vcaps
Βαθμολογία:
100%
-35%
Solgar Saw Palmetto Opuntia & Lycopene Complex 50 veg.caps
-35%
Solgar Saw Palmetto 100 veg.caps
-35%
Solgar Sfp Nettle Leaf Extract 60 veg. caps
-35%
Solgar Sfp Saw Palmetto Berry Extract 60 veg. caps
-35%
Solgar Prostate Support 60 veg. caps
-35%
Lamberts Prostex 90 caps
-35%
Lamberts Saw Palmetto Extract 160 mg 120 caps
-15%
Metapharm dp Promavit 30 caps
Βαθμολογία:
100%
-28%
Himalaya Himplasia 60 tabs
-28%
Himalaya Speman 100 tabs
-40%
Health Aid Lycopene 25 mg 30 tabs
-40%
Health Aid Saw Palmetto standardised 30 tabs
-30%
Nature's Plus Prost-Actin 60 tabs

43 Προϊόντα

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα