Πυρετός

Ως πυρετός ορίζεται η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από το φυσιολογικό όριο (36,5-37,5 °C). Η φυσιολογική θερμοκρασία σώματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα την ηλικία, το άτομο, τη γενική κατάσταση υγείας, την ώρα της ημέρας και ορισμένους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αίτια Ο πυρετός δεν αποτελεί πάθηση, ούτε κάτι επικίνδυνο για την υγεία. Τις περισσότερες φορές αποτελεί αποτέλεσμα κάποια ίωσης, μόλυνσης ή υποκείμενης...
Περισσότερα

11 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Lanes Ester-C Echinacea & Sambucus 20 eff tabs
-30%
Genecom Terra Forte 120 ml
-30%
My Elements Immuneed 20 eff tabs
-30%
Terra Nova Astragalus Elderberry & Garlic Complex 50 veg caps
-50%
InoPlus Vita Cold & Flu 20 eff tabs
-10%
Higher Nature Sambucol Immuno Forte Sugar free with Vitamin C & Zinc 120 ml
-30%
Superfoods Sambucus 20 eff tabs raspberry strawberry flavor
-25%
Specchiasol Spiraea Ulmaria 50 ml
-20%
ABC Kinitron Olivaxin 30 ml & 50 ml spray
Βαθμολογία:
5% of 5
-45%
Now Air Defense 90 vcaps
-45%
Now Elderberry Extract 500 mg 60 vcaps

11 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες για την Πυρετός

Ως πυρετός ορίζεται η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω από το φυσιολογικό όριο (36,5-37,5 °C). Η φυσιολογική θερμοκρασία σώματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα την ηλικία, το άτομο, τη γενική κατάσταση υγείας, την ώρα της ημέρας και ορισμένους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Αίτια

Ο πυρετός δεν αποτελεί πάθηση, ούτε κάτι επικίνδυνο για την υγεία. Τις περισσότερες φορές αποτελεί αποτέλεσμα κάποια ίωσης, μόλυνσης ή υποκείμενης νόσου. Σχεδόν κάθε τύπος μόλυνσης μπορεί να προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος (αναπνευστικές λοιμώξεις, βρογχίτιδα, πνευμονία, λοιμώξεις του ουροποιητικού, γαστρεντερίτιδα κ.α.) καθώς και αυτοάνοσες παθήσεις ή φλεγμονώδεις διαταραχές του εντέρου.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση του πυρετού δεν είναι πάντοτε απαραίτητη, καθώς αποτελεί τη φυσική απάντηση και άμυνα του οργανισμού. Για τη μείωσή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν συντηρητικά μέτρα, όπως μπάνιο με χλιαρό-κρύο νερό, συμπληρώματα διατροφής με βότανα και αντιπυρετικά φάρμακα.

  • Αντιπυρετική δράση (Elderberry ή Sambucus, Willow Bark, Σπειραία). Βότανα που περιέχουν σαλισίνη, μια φυσική φυτική ουσία που μετατρέπεται σε σαλικυλικό οξύ στον οργανισμό και διαθέτει αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιπυρετικές ιδιότητες, ανάλογες της ασπιρίνης.
  • Ανοσοενισχυτικά βότανα (Εχινάκεια, Αστράγαλος). Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην καταπολέμηση ιώσεων, κρυολογήματος και λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, συμβάλλοντας στην ταχύτερη ανάρρωση και μείωση του πυρετού.