Πεπτικό - Γαστρεντερικό

Το πεπτικό σύστημα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά συστήματα του οργανισμού. Αποτελείται από το γαστρεντερικό σωλήνα (στοματική κοιλότητα, οισοφάγος, στομάχι, λεπτό και παχύ έντερο) και από ορισμένους αδένες και όργανα που είναι συνδεδεμένοι με αυτόν (σιελογόνοι αδένες, πάγκρεας, ήπαρ, χοληφόροι πόροι). Ο κύριος ρόλος του πεπτικού συστήματος είναι η μεταφορά και η πέψη των τροφών, η αφομοίωση...
Περισσότερα

195 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar L-Glutamine 500 mg 50 veg.caps
Βαθμολογία:
100%
-35%
Solgar Advanced 40+ Acidophilus 60 veg.caps
-35%
Solgar Advanced Acidophilus Plus 60 veg.caps
Βαθμολογία:
100%
-35%
Solgar Advanced Acidophilus Plus 120 veg.caps
-35%
Solgar Advanced Multi Billion Dophilus  60 veg.caps
-35%
Solgar Aloe Vera 100 veg.caps
-30%
Optima Aloe Vera Juice Digestive Aid 500 ml
-30%
Optima Aloe Vera Juice with Manuka Honey 500 ml
-20%
Optima Aloe Vera Gentle Action Colax (Colon Cleanse) 30 tabs
-35%
Power Health Flat Belly 10 eff tabs
-30%
Am Health Vivomixx 450 billion 10 sachets
Βαθμολογία:
100%
-28%
MedMelon Flora Kids Probiotic 60 caps
-28%
MedMelon Flora FMD Super 8 Plus Microbiota 30 caps
Βαθμολογία:
100%
-28%
MedMelon Flora FMD Super Adult Microbiota 60 caps
Βαθμολογία:
90%
-35%
Lamberts L-Glutamine 500 mg 90 caps
Βαθμολογία:
87%
-35%
Lamberts L-Glutamine powder 500 gr
Βαθμολογία:
80%

195 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το πεπτικό σύστημα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά συστήματα του οργανισμού. Αποτελείται από το γαστρεντερικό σωλήνα (στοματική κοιλότητα, οισοφάγος, στομάχι, λεπτό και παχύ έντερο) και από ορισμένους αδένες και όργανα που είναι συνδεδεμένοι με αυτόν (σιελογόνοι αδένες, πάγκρεας, ήπαρ, χοληφόροι πόροι). Ο κύριος ρόλος του πεπτικού συστήματος είναι η μεταφορά και η πέψη των τροφών, η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών και του νερού, καθώς και η αποβολή των περιττών για το σώμα στοιχείων.

Αίτια

Οι παθήσεις του πεπτικού συστήματος καθώς και τα αίτια αυτών διαφοροποιούνται ανάλογα το σημείο εντοπισμού τους. Ανάμεσα στις πιο συχνές παθήσεις του πεπτικού συστήματος είναι το πεπτικό έλκος, η δυσκοιλιότητα, η διάρροια, ο τυμπανισμός, η δυσπεψία, οι λοιμώξεις καθώς και οι φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Ως γενικές οδηγίες για τη υγεία του πεπτικού συστήματος είναι η απόκτηση ενός υγιούς βάρους σώματος, η επαρκής φυσική δραστηριότητα, η μείωση του άγχους καθώς η ισορροπημένη διατροφή. Συγκεκριμένα συστήνεται άφθονη κατανάλωση νερού, φρούτων και λαχανικών, μειωμένη πρόσληψη απλών σακχάρων, κόκκινου κρέατος και λιπαρών, καθώς και μέτρια κατανάλωση αλκοόλ.

Συμπληρώματα διατροφής

Ανάλογα με την υποκείμενη πάθηση ή πρόβλημα υγείας, συστήνεται και η χορήγηση διαφορετικού τύπου συμπληρώματος διατροφής.

  • Αντιμικροβιακή δράση (Grapefruit Seed Extract, Ρίγανη). Διαθέτουν αντιμικροβιακές και βακτηριοστατικές ιδιότητες. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ιώσεων, βακτηριακών λοιμώξεων, μυκητιάσεων και παρασίτωσης.
  • Μικροβιακή χλωρίδα - Διάρροια (Προβιοτικά, Πρεβιοτικά). Ενισχύουν την εντερική μικροχλωρίδα και την ακεραιότητα του βλεννογόνου. Συμβάλλουν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, στην καλύτερη απορρόφηση και αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών καθώς και στην αποκατάσταση εντερικών διαταραχών.
  • Επούλωση - Έλκη (Γλουταμίνη, Μαστίχα Χίου). Ενισχύουν το γαστρεντερικό σύστημα και μειώνουν την ατροφία του βλεννογόνου, επιταχύνοντας την επούλωση. Ανακουφίζουν από στομαχικές διαταραχές, βελτιώνουν την πέψη και δρουν ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού.
  • Δυσκοιλιότητα (Φυτικές ίνες, Ψύλλιο ή Psyllium Husk). Διαιτητικές ίνες (διαλυτές και αδιάλυτες) που συμβάλλουν στην αύξηση του όγκου των κοπράνων, στη καλή εντερική κινητικότητα και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
  • Tυμπανισμός - Δυσπεψία (Φυτικός Άνθρακας, Triphala, Ένζυμα). Συμβάλλουν στην καλύτερη πέψη και αφομοίωση των τροφών, μειώνουν την παραγωγή αερίων, την κοιλιακή διάταση (μετεωρισμός), τις κράμπες και τα φουσκώματα.