Αδυνάτισμα - Έλεγχος Βάρους

Βρέθηκαν 214 προΐόντα

32 48 96
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα αναζήτησης

Βρέθηκαν 214 προΐόντα

32 48 96
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα αναζήτησης

Πληροφορίες - Αδυνάτισμα - Έλεγχος Βάρους

Ως παχυσαρκία ορίζεται η υπερβολική συσσώρευση λίπους στο σώμα, πάνω από τα φυσιολογικά όρια και προσδιορίζεται με βάση το δείκτη μάζας σώματος και την κατανομή του λίπους στο σώμα. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας παγκοσμίως, καθώς τα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων, τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών, αυξάνουν συνεχώς. Η παχυσαρκία συνδέεται με την εμφάνιση πολλών χρόνιων παθήσεων, μεταξύ των οποίων καρδιαγγειακή νόσος, σακχαρώδης διαβήτης, καρκίνος, σύνδρομο υπνικής άπνοιας και αρτηριακή υπέρταση.

Αίτια

Η παχυσαρκία αποτελεί μια πολυπαραγοντική νόσος η οποία οφείλεται κυρίως στον τρόπο ζωής και διατροφής και λιγότερο συχνά σε ενδοκρινολογικές ή γενετικές διαταραχές. Η αυξημένη πρόσληψη ενέργειας από ενεργειακά πυκνά τρόφιμα (δηλ. με αυξημένες θερμίδες ή και λίπος), σε συνδυασμό με μειωμένη φυσική δραστηριότητα οδηγούν στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Διατροφή και τρόπος ζωής

Ως πρώτο και κύριο βήμα για τη μείωση του σωματικού βάρους είναι οι διαιτητικές και οι αλλαγές στο τρόπο ζωής, η μείωση δηλαδή της πρόσληψης θερμίδων μέσω των τροφών, η βελτίωση των διατροφικών επιλογών καθώς και η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.

Η γλυκομαννάνη στο πλαίσιο μιας διατροφής χαμηλών θερμίδων συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Η αντικατάσταση ενός ημερήσιου γεύματος στα πλαίσια μιας δίαιτας χαμηλών θερμίδων με ένα υποκατάστατο γεύματος συμβάλλει στη διατήρηση του βάρους μετά από απώλεια βάρους.  Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Το βότανο Fucus versiculosus μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων για να βοηθήσει τους ενήλικες να χάσουν βάρος, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), και  την Επιτροπή Φαρμάκων Φυτικής Προέλευσης (HMPC).

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες