Ουρολοίμωξη-Κυστίτιδα

Η ουρολοίμωξη προκαλείται στο ουροποιητικό σύστημα από παθογόνους μικροοργανισμούς, και κυρίως από το βακτήριο Escherichia coli - E. coli, που αποικίζει φυσιολογικά το έντερο. Εάν υπάρχει ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και ορισμένοι μικροοργανισμοί εισέρθουν από την ουρήθρα στο ουροποιητικό συστήμα, τότε δημιουργούν λοίμωξη και φλεγμονή. Τα μικρόβια που εισβάλλουν στο ουροποιητικό μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στην ουροδόχο κύστη (κυστίτιδα), στην ουρήθρα...
Περισσότερα

59 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Genecom Terra Cran 30 tabs
-40%
Nature's Bounty Τριπλής Ισχύος Cranberry με βιταμίνες C και Ε 60 tabs
Βαθμολογία:
100%
-30%
F Ective Lactotonic Cranbio 30 caps
-16%
Natural Doctor Uroclear 120 veg.caps
-25%
Viogenesis Mannose Complex 60 caps
-30%
Power Health Cranberry Juice 4500 mg 30 tabs
-30%
Power Health Cranberry 20 eff tabs
-35%
Lamberts Cranberry 18750 mg 60 tabs
-35%
Holistic Med Bacteflora Fem 30 veggie caps
-15%
AOR Cranberry D Mannose (uti cleanse) 60 caps
-35%
Lanes CystiAde 30 tabs
Βαθμολογία:
100%
-25%
Specchiasol Cranberry Nocist Intensive 7 sachets
-25%
Specchiasol Nocist Prevent 24 caps
-25%
Vivapharm Urinal Test 2 tests
-30%
Epsilon Health Mirtygil 60 caps
Βαθμολογία:
100%
-15%
Metapharm Synosan Urticran 60 tabs

59 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η ουρολοίμωξη προκαλείται στο ουροποιητικό σύστημα από παθογόνους μικροοργανισμούς, και κυρίως από το βακτήριο Escherichia coli - E. coli, που αποικίζει φυσιολογικά το έντερο. Εάν υπάρχει ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και ορισμένοι μικροοργανισμοί εισέρθουν από την ουρήθρα στο ουροποιητικό συστήμα, τότε δημιουργούν λοίμωξη και φλεγμονή. Τα μικρόβια που εισβάλλουν στο ουροποιητικό μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στην ουροδόχο κύστη (κυστίτιδα), στην ουρήθρα (ουρηθρίτιδα) ή στα νεφρά (πυελονεφρίτιδα). Η ουρολοίμωξη είναι περισσότερο συχνή στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, αλλά και στις εγκύους. Επίσης επιρρεπή στις λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, συχνουρία με αποβολή πολύ μικρής ποσότητας ούρων, θολά και δύσοσμα ούρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και παρουσία αίματος. Η διάγνωση της ουρολοίμωξης γίνεται με καλλιέργεια ούρων και αντιβιόγραμμα και χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή (αντιβιοτικά) από τον ουρολόγο.

Αντιμετώπιση

Αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης συστήνεται η κατανάλωση άφθονων υγρών, οι πλύσεις με χαμομήλι και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Πολλά βότανα και φυσικά συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης

  • cranberries που με τις αντιοξειδωτικές προανθοκυανιδίνες (PACs) που περιέχουν δρουν ως φυσικό αντισηπτικό στην ουροδόχο κύστη δρώντας κατά της ουρολοίμωξης και των υποτροπών της.
  • Τα διουρητικά και αντισηπτικά για το ουροποιητικό σύστημα βότανα όπως το uva ursi, το solidago, η συμήδα, η τσουκνίδα, ο μαϊντανός, το σπαράγγι, ο μίσχος του κερασιού και η γιάβα αυξάνουν τη διούρηση και βοηθούν την αποβολή των μικροβίων. 
  • Τα φυσικά αντιμικροβιακά όπως το εκχύλισμα σπόρων grapefruit και η εχινάκεια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά των μικροβίων.
  • Σημαντική είναι η ισορροπία της χλωρίδας του οργανισμού που επιτυγχάνεται μέσω της λήψης ωφέλιμων προβιοτικών μικροοργανισμών και κυρίως στελεχών όπως στελέχη Lactobacilus acidophilus, plantarum, rhamnosus και casei.
  • Η μαννόζη και η n-acetyl-κυστείνη (NAC) μειώνουν την προσκόλληση βακτηριδίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας, βοηθούν στον αποτελεσματικό καθαρισμό των τοιχωμάτων και στην αποτροπή υποτροπής και επαναλοίμωξης. 

Η διάγνωση είναι απαραίτητη, ενώ σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιδεινώνονται ή δεν υποχωρούν, ή σε εγκύους και σε διαβητικά άτομα πρέπει να λαμβάνεται ιατρική συμβουλή.