Ουρολοίμωξη-Κυστίτιδα

Η ουρολοίμωξη προκαλείται στο ουροποιητικό σύστημα από παθογόνους μικροοργανισμούς, και κυρίως από το βακτήριο Escherichia coli - E. coli, που αποικίζει φυσιολογικά το έντερο. Εάν υπάρχει ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και ορισμένοι μικροοργανισμοί εισέρθουν από την ουρήθρα στο ουροποιητικό συστήμα, τότε δημιουργούν λοίμωξη και φλεγμονή. Τα μικρόβια που εισβάλλουν στο ουροποιητικό μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στην ουροδόχο κύστη (κυστίτιδα), στην ουρήθρα...
Περισσότερα

63 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Cranberry Extract with Vitamin C 60 veg.caps
-35%
Solgar Uva Ursi and Juniper Formula 100 veg.caps
-35%
Lamberts Cranberry Complex Powder 100 gr
Βαθμολογία:
80%
-15%
Metapharm Synosan Nehrynosan 60 tabs
Βαθμολογία:
100%
-25%
Himalaya Cystone 100 tabs
Βαθμολογία:
100%
-40%
Health Aid CystiCare 60 tabs
-40%
Health Aid Cranberry 5000 mg standardised 60 tabs
Βαθμολογία:
100%
-30%
Nature's Plus Ultra Cranberry 1000 mg 60 tabs
-30%
Nature's Plus Ultra Chewable Cranberry w/vitamin C cranberry-strawberry flavour 90 tabs
-35%
Quest Cranbiotix 240 mg 30 tabs
-28%
Arkocaps Cranberryne 45caps
-30%
A. Vogel Solidago Complex Drops (Nephrosolid) 50 ml
-30%
A. Vogel Uva Ursi 50 ml
-40%
Health Aid Cran ProBio 30 caps
Βαθμολογία:
100%
-30%
Vivapharm Urinal 60caps
-50%
Now Cranberry Maximum Strength 6% standardized w/Uva Ursi 90 vcaps

63 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η ουρολοίμωξη προκαλείται στο ουροποιητικό σύστημα από παθογόνους μικροοργανισμούς, και κυρίως από το βακτήριο Escherichia coli - E. coli, που αποικίζει φυσιολογικά το έντερο. Εάν υπάρχει ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα και ορισμένοι μικροοργανισμοί εισέρθουν από την ουρήθρα στο ουροποιητικό συστήμα, τότε δημιουργούν λοίμωξη και φλεγμονή. Τα μικρόβια που εισβάλλουν στο ουροποιητικό μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στην ουροδόχο κύστη (κυστίτιδα), στην ουρήθρα (ουρηθρίτιδα) ή στα νεφρά (πυελονεφρίτιδα). Η ουρολοίμωξη είναι περισσότερο συχνή στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, αλλά και στις εγκύους. Επίσης επιρρεπή στις λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης περιλαμβάνουν αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, συχνουρία με αποβολή πολύ μικρής ποσότητας ούρων, θολά και δύσοσμα ούρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και παρουσία αίματος. Η διάγνωση της ουρολοίμωξης γίνεται με καλλιέργεια ούρων και αντιβιόγραμμα και χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή (αντιβιοτικά) από τον ουρολόγο.

Αντιμετώπιση

Αμέσως μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης συστήνεται η κατανάλωση άφθονων υγρών, οι πλύσεις με χαμομήλι και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής. Πολλά βότανα και φυσικά συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης

  • cranberries που με τις αντιοξειδωτικές προανθοκυανιδίνες (PACs) που περιέχουν δρουν ως φυσικό αντισηπτικό στην ουροδόχο κύστη δρώντας κατά της ουρολοίμωξης και των υποτροπών της.
  • Τα διουρητικά και αντισηπτικά για το ουροποιητικό σύστημα βότανα όπως το uva ursi, το solidago, η συμήδα, η τσουκνίδα, ο μαϊντανός, το σπαράγγι, ο μίσχος του κερασιού και η γιάβα αυξάνουν τη διούρηση και βοηθούν την αποβολή των μικροβίων. 
  • Τα φυσικά αντιμικροβιακά όπως το εκχύλισμα σπόρων grapefruit και η εχινάκεια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά των μικροβίων.
  • Σημαντική είναι η ισορροπία της χλωρίδας του οργανισμού που επιτυγχάνεται μέσω της λήψης ωφέλιμων προβιοτικών μικροοργανισμών και κυρίως στελεχών όπως στελέχη Lactobacilus acidophilus, plantarum, rhamnosus και casei.
  • Η μαννόζη και η n-acetyl-κυστείνη (NAC) μειώνουν την προσκόλληση βακτηριδίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας, βοηθούν στον αποτελεσματικό καθαρισμό των τοιχωμάτων και στην αποτροπή υποτροπής και επαναλοίμωξης. 

Η διάγνωση είναι απαραίτητη, ενώ σε περίπτωση που τα συμπτώματα επιδεινώνονται ή δεν υποχωρούν, ή σε εγκύους και σε διαβητικά άτομα πρέπει να λαμβάνεται ιατρική συμβουλή.