Μνήμη - Εγκεφαλικές λειτουργίες

Ο εγκέφαλος είναι το μεγαλύτερο, σημαντικότερο και πιο πολύπλοκο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Μαζί με το νωτιαίο μυελό, αποτελεί μέρος του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό όλων των λειτουργιών του σώματος. Οι νευρώνες του εγκεφάλου, διαχωρίζονται σε επιμέρους περιοχές και είναι υπεύθυνοι για διαφορετικές λειτουργίες και δράσεις, όπως αναπνοή, αίσθηση, μνήμη, κίνηση κ.α.. Ως γνωστικές λειτουργίες ορίζονται...
Περισσότερα

112 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-45%
Health Aid BrainVit 60 tabs
-25%
Qualia Pharma Recolin 30 veg caps
-28%
MedMelon Flora FMD O-Krill 3 Brain Support 60 softgels
-40%
Power Health Classics Platinum Memo+ 30 caps & Δώρο Magnesium 10 eff tabs
-40%
Life Extension Gingko Biloba Certified Extract 120 mg 365 veg caps
-30%
Olympian Labs Wild Liza Vinpocetine 10 mg 60 caps
-35%
Lanes Bright Mind 10 caps/10 amps x 10 ml
-37%
Salus Floradix Epresat 250 ml & Floradix Magnesium 250 ml
-35%
Moller's Omega-3 Kids 36 gummies strawberry
Βαθμολογία:
5% of 5
-30%
Vitabiotics Wellkid Omega-3 plus vitamin D 60 chewable caps orange flavour
-35%
Quest Gingko Biloba 150 mg 60 & 30 tabs
-35%
Lamberts TurMemoric 60 tabs
-40%
Nature's Bounty Ginkgo Biloba 60 mg 60 tabs
-30%
Superfoods MemoAct Plus 30 caps
-50%
Vital Plus Q10 Memo 30 caps
Βαθμολογία:
3% of 5
-20%
Eviol Brain Function 30 softgels
Βαθμολογία:
5% of 5

112 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ο εγκέφαλος είναι το μεγαλύτερο, σημαντικότερο και πιο πολύπλοκο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Μαζί με το νωτιαίο μυελό, αποτελεί μέρος του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι υπεύθυνος για το συντονισμό όλων των λειτουργιών του σώματος. Οι νευρώνες του εγκεφάλου, διαχωρίζονται σε επιμέρους περιοχές και είναι υπεύθυνοι για διαφορετικές λειτουργίες και δράσεις, όπως αναπνοή, αίσθηση, μνήμη, κίνηση κ.α..

Ως γνωστικές λειτουργίες ορίζονται όλες οι νοητικές διαδικασίες που μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Η μνήμη αποτελεί μια από τις βασικότερες γνωστικές λειτουργίες και ορίζεται ως η ικανότητα του ανθρώπου να ανακαλεί εμπειρίες, πράγματα και γνώσεις.

Αίτια

Το γήρας, η αυξημένη πνευματική κόπωση, ο τρόπος ζωής καθώς και η διατροφή μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου, τις γνωστικές λειτουργίες και την ικανότητα απομνημόνευσης σε νέους και ηλικιωμένους. Καταστάσεις που σχετίζονται με προβλήματα μνήμης και γνωστικών δυσλειτουργιών είναι οι διαταραχές του ύπνου, η έλλειψη ορισμένων βιταμινών, η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, η χαμηλή οξυγόνωση του εγκεφάλου, το άγχος, η κατάθλιψη, η νόσος Alzheimer κ.α..

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιοξειδωτική δράση (Ουμπικινόλη, Turmeric, Ωμέγα 3, Μουρουνέλαιο, Φασκόμηλο, Βασιλικός Πολτός). Ο εγκέφαλος και τα νευρικά κύτταρα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στη δράση των ελευθέρων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες, βελτιώνουν την ικανότητα μνήμης και τις γνωστικές λειτουργίες, ενώ συμβάλλουν και στη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου σε μικρές ηλικίες.
  • Νευρική λειτουργία (Χολίνη, Ινοσιτόλη, Phosphatidyl Serine Bacopa, DMAE, Φαινυλαλανίνη, Σαφράν, Καρνιτίνη). Βοηθούν στη σύνθεση νευροδιαβιαστών και στην καλή εγκεφαλική και νευρική λειτουργία. Ενισχύουν την ικανότητα μνήμης, συγκέντρωσης, σκέψης, συνείδησης, ενώ συμβάλλουν και στην υγεία των περιφερικών νεύρων σε περιπτώσεις νευροπάθειας.
  • Κυκλοφορικό σύστημα (Ginkgo Biloba, Korean Panax Ginseng, Gotu Kola). Συμβάλλουν στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα εγκεφαλικά αγγεία, στην καλύτερη οξυγόνωση των ιστών και στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών. Βοηθούν σε περιπτώσεις απώλειας μνήμης, συγκέντρωσης και γενικότερα των νοητικών δυσλειτουργιών που οφείλονται σε μειωμένη αιμάτωση και οξυγόνωση του εγκεφάλου.