Λεύκη

Η λεύκη αποτελεί μια δερματική αυτοάνοση πάθηση η οποία προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος είτε σε συγκεκριμένες περιοχές (τμηματική ή εντοπισμένη λεύκη) ή σε όλο το σώμα (γενικευμένη). Οφείλεται σε βλάβη ή καταστροφή των μελανινοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της χρωστική του δέρματος, της μελανίνης. Αίτια Τα ακριβή αίτια της λεύκης δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Πιστεύεται ότι είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα,...
Περισσότερα

8 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Nature's Plus Copper 3 mg amino acid chelate 90 tabs
-35%
Lamberts L-Phenylalanine 500 mg 60 caps
-35%
Solgar DLPA DL-Phenylalanine 500mg 50 veg.caps
-35%
Solgar L-Phenylalanine 500 mg  50 veg.caps
-35%
Solgar Chelated Copper  2.5 mg 100 tabs
-30%
Nature's Plus PABA 1000 mg Sustained Release 60 tabs
-45%
Now PABA 500 mg (Para-aminobenzoic Acid) 100 caps
-35%
Solgar PABA 550 mg 100 veg. caps

8 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η λεύκη αποτελεί μια δερματική αυτοάνοση πάθηση η οποία προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος είτε σε συγκεκριμένες περιοχές (τμηματική ή εντοπισμένη λεύκη) ή σε όλο το σώμα (γενικευμένη). Οφείλεται σε βλάβη ή καταστροφή των μελανινοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της χρωστική του δέρματος, της μελανίνης.

Αίτια

Τα ακριβή αίτια της λεύκης δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Πιστεύεται ότι είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, καθώς ο οργανισμός επιτίθεται και καταστρέφει τα μελανινοκύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα να επέρχεται αποχρωματισμός. Άλλα συμπτώματα αποτελούν η πρόωρη λεύκανση των μαλλιών, ο αποχρωματισμός ορισμένων βλεννογόνων, του αμφιβληστροειδή και των βλεφάρων.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει τη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής τα οποία μειώνουν το ρυθμό εξάπλωσης της λεύκης, ενισχύουν τη δράση των μελανινοκυττάρων, αυξάνοντας την παραγωγή μελανίνης, προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία των κυττάρων του δέρματος ενώ επιπλέον ενισχύουν το δερματικό φραγμό.

  • Βότανα (Ginkgo Biloba, Green Tea)
  • Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (PABA, Xαλκός, Βιταμίνη Β12, Φολικό οξύ, Φαινυλαλανίνη)