Λεύκη

Η λεύκη αποτελεί μια δερματική αυτοάνοση πάθηση η οποία προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος είτε σε συγκεκριμένες περιοχές (τμηματική ή εντοπισμένη λεύκη) ή σε όλο το σώμα (γενικευμένη). Οφείλεται σε βλάβη ή καταστροφή των μελανινοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της χρωστική του δέρματος, της μελανίνης. Αίτια Τα ακριβή αίτια της λεύκης δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Πιστεύεται ότι είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα,...
Περισσότερα

9 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-45%
Now PABA 500 mg (Para-aminobenzoic Acid) 100 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Solgar Chelated Copper  2.5 mg 100 tabs
-35%
Solgar DLPA DL-Phenylalanine 500mg 50 veg.caps
-30%
Nature's Plus Copper 3 mg amino acid chelate 90 tabs
-35%
Solgar L-Phenylalanine 500 mg 50 veg.caps
-35%
Lamberts L-Phenylalanine 500 mg 60 caps
-35%
Solgar PABA 550 mg 100 veg. caps
-30%
Nature's Plus PABA 1000 mg Sustained Release 60 tabs
-25%
Fagron Pigmerise MD liposomal cream 50 ml

9 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η λεύκη αποτελεί μια δερματική αυτοάνοση πάθηση η οποία προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος είτε σε συγκεκριμένες περιοχές (τμηματική ή εντοπισμένη λεύκη) ή σε όλο το σώμα (γενικευμένη). Οφείλεται σε βλάβη ή καταστροφή των μελανινοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της χρωστική του δέρματος, της μελανίνης.

Αίτια

Τα ακριβή αίτια της λεύκης δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Πιστεύεται ότι είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, καθώς ο οργανισμός επιτίθεται και καταστρέφει τα μελανινοκύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα να επέρχεται αποχρωματισμός. Άλλα συμπτώματα αποτελούν η πρόωρη λεύκανση των μαλλιών, ο αποχρωματισμός ορισμένων βλεννογόνων, του αμφιβληστροειδή και των βλεφάρων.

Αντιμετώπιση

Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει την εφαρμογή δερματλογικών τεχνικών που μειώνουν το ρυθμό εξάπλωσης της λεύκης, ενισχύουν τη δράση των μελανινοκυττάρων, αυξάνοντας την παραγωγή μελανίνης, προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία των κυττάρων του δέρματος ενώ επιπλέον ενισχύουν το δερματικό φραγμό.

Συμπληρώματα διατροφής

Ορισμένες βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα (PABA, Xαλκός, Βιταμίνη Β12, Φολικό οξύ, Φαινυλαλανίνη) έχουν θεωρηθεί επιβοηθητικά στην αντιμετώπιση της λεύκης.