Λακτόζη Δυσπεψία

32 48 96
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα αναζήτησης

32 48 96
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα αναζήτησης

Πληροφορίες - Λακτόζη Δυσπεψία

Ως δυσανεξία στη λακτόζη χαρακτηρίζεται η μειωμένη ικανότητα του οργανισμού να μεταβολίζει τη λακτόζη, λόγω μειωμένης δραστικότητας ενός ενζύμου, της λακτάσης. Σύμφωνα με μελέτες 2 στα 3 άτομα, παρουσιάζουν κάποια βαθμού δυσανεξία στη λακτόζη, ωστόσο, δεν αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία.

Αίτια

Η λακτόζη αποτελεί έναν τύπο σακχάρου ο οποίος εμπεριέχεται κυρίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ σε μικρότερες συγκεντρώσεις βρίσκεται στα τυροκομικά ή σε προϊόντα που έχουν υποστεί κάποιου βαθμού ζύμωση. Η λακτάση αποτελεί το υπεύθυνο ένζυμο για τη διάσπαση της λακτόζης. Μειωμένη δραστικότητα ή παντελής έλλειψη του ενζύμου λακτάση, έχει ως αποτέλεσμα η λακτόζη να μην πέπτεται στο λεπτό έντερο αλλά να αφομοιώνεται από τα βακτήρια του παχέος εντέρου. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μια σειρά από ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως τυμπανισμός, δυσφορία, κοιλιακός πόνος, κολικός, διάρροια κ.α..

Διατροφή

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη δυσανεξία στη λακτόζη, παρά μόνο συντηρητική αντιμετώπιση με αποφυγή ή περιορισμό της κατανάλωσης λακτόζης μέσω των τροφών. Συστήνεται η κατανάλωση τροφίμων με τη σήμανση "Lactose free" ή "Ελεύθερο λακτόζης".

Το ένζυμο λακτάση βελτιώνει την πέψη της λακτόζης σε άτομα που έχουν δυσκολία στην πέψη της λακτόζης (δυσανεξία στη λακτόζη). Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες