Λακτόζη Δυσπεψία

Ως δυσανεξία στη λακτόζη χαρακτηρίζεται η μειωμένη ικανότητα του οργανισμού να μεταβολίζει τη λακτόζη, λόγω μειωμένης δραστικότητας ενός ενζύμου, της λακτάσης. Σύμφωνα με μελέτες 2 στα 3 άτομα, παρουσιάζουν κάποια βαθμού δυσανεξία στη λακτόζη, ωστόσο, δεν αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία. Αίτια Η λακτόζη αποτελεί έναν τύπο σακχάρου ο οποίος εμπεριέχεται κυρίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ σε μικρότερες συγκεντρώσεις βρίσκεται...
Περισσότερα

13 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-40%
Doctor's Formulas Tialac 60 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Lamberts Lactase Complex 350 mg (9000FCC) 60 tabs
-15%
Metapharm Merosyn Disanex-Komplex 30 tabs
-10%
Lacteeze Drops 7 ml
-35%
Solgar Lactase 3500 30 wafers
-15%
Lacteeze 100 chewable tabs
-35%
Quest Lactase 30 tabs
-40%
Holistic Med Bacteflora Lact 30 veggie caps
-15%
Lacteeze 10 chewable tabs
-15%
Lacteeze Children's 100 chewable tabs strawberry
-45%
Now Dairy Digest complete 90 vcaps
-15%
Unipharma Lacto fix 5000 FCC 25 chewable tabs
-40%
Holistic Med Bacteflora Lact 10 veggie caps
Βαθμολογία:
5% of 5

13 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως δυσανεξία στη λακτόζη χαρακτηρίζεται η μειωμένη ικανότητα του οργανισμού να μεταβολίζει τη λακτόζη, λόγω μειωμένης δραστικότητας ενός ενζύμου, της λακτάσης. Σύμφωνα με μελέτες 2 στα 3 άτομα, παρουσιάζουν κάποια βαθμού δυσανεξία στη λακτόζη, ωστόσο, δεν αποτελεί μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία.

Αίτια

Η λακτόζη αποτελεί έναν τύπο σακχάρου ο οποίος εμπεριέχεται κυρίως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ σε μικρότερες συγκεντρώσεις βρίσκεται στα τυροκομικά ή σε προϊόντα που έχουν υποστεί κάποιου βαθμού ζύμωση. Η λακτάση αποτελεί το υπεύθυνο ένζυμο για τη διάσπαση της λακτόζης. Μειωμένη δραστικότητα ή παντελής έλλειψη του ενζύμου λακτάση, έχει ως αποτέλεσμα η λακτόζη να μην πέπτεται στο λεπτό έντερο αλλά να αφομοιώνεται από τα βακτήρια του παχέος εντέρου. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μια σειρά από ανεπιθύμητα συμπτώματα όπως τυμπανισμός, δυσφορία, κοιλιακός πόνος, κολικός, διάρροια κ.α..

Αντιμετώπιση

Διατροφή

Δεν υπάρχει θεραπεία για τη δυσανεξία στη λακτόζη, παρά μόνο συντηρητική αντιμετώπιση με αποφυγή ή περιορισμό της κατανάλωσης λακτόζης μέσω των τροφών. Συστήνεται η κατανάλωση τροφίμων με τη σήμανση "Lactose free" ή "Ελεύθερο λακτόζης".

Συμπληρώματα διατροφής

Συμπληρώματα διατροφής με το ένζυμο λακτάσης ή με μίγμα πεπτικών ενζύμων, τα οποία διευκολύνουν την πέψη και αφομοίωση της λακτόζης. Η λήψη του γίνεται πριν τη λήψη τροφίμου που περιέχει λακτόζη και είναι ανάλογη με τη ποσότητα λακτόζης που θα καταναλωθεί.