Κόλπου Ξηρότητα

Η κολπική ξηρότητα αποτελεί μια κοινή κατάσταση υγείας κυρίως στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και οφείλεται στη μείωση των εκκρίσεων του κόλπου. Το αποτέλεσμα της κολπικής ξηρότητας είναι η μειωμένη ελαστικότητα του κολπικού τοιχώματος, η διαταραχή του κολπικού pH, το αυξημένο αίσθημα καύσου, ο κνησμός, το τσούξιμο στην ούρηση και πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή. Αίτια Η κολπική ξηρότητα τις περισσότερες φορές οφείλεται σε...
Περισσότερα

14 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Frezyderm Aqua Care Vaginal Gel 50 ml
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-35%
Intermed Eva Moist long acting 9 vag appl
-35%
Intermed Eva Moist 50 gr 9 vag appl
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Intermed Eva Vagil 60 ml
-35%
Intermed Eva Restore gel 9 vag appl
Βαθμολογία:
4% of 5
-25%
Epsilon Health Vidermina Intim Mucus 30 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Intermed Eva Restore 10 vag ovules
-38%
Froika Zetasin Jelly 90 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Viogenesis Vagrofem Forte 80 caps
-13%
Gynofit Κολπική Ενυδατική Γέλη 6x5ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-30%
Yes VM natural vaginal moisturiser 100 ml
-30%
Yes VM natural vaginal moisturiser 6 applicators x 5 ml
-5%
Help Pharmaceuticals i for me 7 κολπικά υπόθετα υαλουρονικού οξέος
-10%
Heremco SiLoffGyn Vaginal cream gel 30 ml

14 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Κόλπου Ξηρότητα

Η κολπική ξηρότητα αποτελεί μια κοινή κατάσταση υγείας κυρίως στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και οφείλεται στη μείωση των εκκρίσεων του κόλπου. Το αποτέλεσμα της κολπικής ξηρότητας είναι η μειωμένη ελαστικότητα του κολπικού τοιχώματος, η διαταραχή του κολπικού pH, το αυξημένο αίσθημα καύσου, ο κνησμός, το τσούξιμο στην ούρηση και πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή.

Αίτια

Η κολπική ξηρότητα τις περισσότερες φορές οφείλεται σε διαταραχή των φυλετικών ορμονών (οιστρογόνα) που λαμβάνει χώρα κυρίως μετά την εμμηνόπαυση. Άλλες αιτίες είναι η υστερεκτομή, ορισμένες αντικαρκινικές θεραπείες, ο τοκετός, ο θηλασμός, το κάπνισμα, η υπερβολική καθαριότητα με μη-ειδικά καθαριστικά κ.α.. Πολλές φορές η κολπική ξηρότητα είναι αποτέλεσμα της κολπικής ατροφίας, μιας φλεγμονώδους κατάστασης που χαρακτηρίζεται από λέπτυνση του κολπικού τοιχώματος, αιμορραγία και εξελκώσεις.

Αντιμετώπιση

Η ξηρότητα του κόλπου δεν αποτελεί μία μόνιμη κατάσταση, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί και να αναστραφεί με τη χρήση ειδικών προϊόντων περιποίησης.

Συμπληρώματα διατροφής

Φόρμουλες συστατικών με βότανα και ιχνοστοιχεία που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και ως φυτικά υποκατάστατα των οιστρογόνων (φυτοοιστρογόνα), μειώνοντας έτσι την ένταση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Τοπικές θεραπείες

Περιέχουν υγραντικές, ενυδατικές και λιπαντικές ουσίες που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της υγρασίας του κόλπου, στην ενίσχυση και θρέψη του κολπικού βλεννογόνου καθώς και στη διατήρηση της κολπικής χλωρίδας (pH). Διακρίνονται σε:

  • Κολπικά υπόθετα
  • Κολπικές γέλες