Κολίτιδα Ελκώδης

H ελκώδης κολίτιδα αποτελεί μια ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του παχέος εντέρου. Τα συνήθη συμπτώματα της νόσου είναι η εμφάνιση διάρροιας, η αιμορραγία και η εμφάνιση έλκους και φλεγμονής στο βλεννογόνο του παχέος εντέρου και στο ορθό. Αίτια  Αποτελεί μια νόσο με γενετικό υπόβαθρο, η οποία μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής...
Περισσότερα

32 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-25%
Now Sports L-Glutamine 1000 mg 120 caps
-25%
Now Sports L-Glutamine 1500 mg 90 tabs
-25%
Viogenesis L-Glutamine powder 250 gr
-35%
Solgar L-Glutamine 1000 mg 60 veg.tabs
-45%
Now Cat's Claw Extract Concetrated 60 Vcaps
-45%
Now L-Glutamine 500 mg 120 caps
-25%
Now Sports L-Glutamine 454 gr
-35%
Solgar L-Glutamine Powder 200 gr
-45%
Now Cat's Claw 500 mg 100 caps
-34%
Health Sign L-Glutamine 125 gr
Βαθμολογία:
90%
-35%
Solgar Boswellia Resin Extract 60 veg. caps
-10%
Higher Nature Glutamine Amino Acid 90 caps
-20%
Bionat Colonlife 10 tabs/10 caps
-45%
Now Boswellia Extract 500 mg 90 softgels
-25%
Aboca Colilen IBS 96 caps
-40%
Himalaya Boswellia Joint Wellness 60 veg caps
Βαθμολογία:
40%

32 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

H ελκώδης κολίτιδα αποτελεί μια ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του παχέος εντέρου. Τα συνήθη συμπτώματα της νόσου είναι η εμφάνιση διάρροιας, η αιμορραγία και η εμφάνιση έλκους και φλεγμονής στο βλεννογόνο του παχέος εντέρου και στο ορθό.

Αίτια 

Αποτελεί μια νόσο με γενετικό υπόβαθρο, η οποία μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής και διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως διατροφή, κάπνισμα, βάρος και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Χαρακτηρίζεται από διάρροια με ή χωρίς αποβολή βλέννας στα κόπρανα, κοιλιακό πόνο, τεινεσμό, απώλεια βάρους και πυρετό και μπορεί να οδηγήσει σε στένωση του ορθού, αρθροπάθειες, φλεγμονώδεις καταστάσεις ματιών και στόματος, ακόμη και καρκίνο. Παρουσιάζει περιόδους ύφεσης και έξαρσης.

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Συστήνεται διακοπή του καπνίσματος και περιορισμός των φυτικών ινών και των γαλακτοκομικών προϊόντων, εφόσον η λακτόζη δεν είναι ανεκτή. Επιπλέον, η άφθονη κατανάλωση υγρών, η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων καθώς και η αποφυγή τροφίμων που προκαλούν φούσκωμα η ενόχληση φαίνεται να ωφελούν. Η διατροφή μπορεί να διαφοροποιείται στις περιόδους έξαρσης και ύφεσης.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Γλουταμίνη (Glutamine). Αμινοξύ το οποίο απορροφάται άμεσα και χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας για τα κύτταρα του εντέρου. Προστατεύει από την ατροφία του εντερικού βλεννογόνου, βελτιώνοντας την ακεραιότητα του πεπτικού συστήματος.
  • Προβιοτικά (Probiotics). Φιλικά ως προς τον οργανισμό βακτήρια, τα οποία ενισχύουν τη μικροβιακή μικροχλωρίδα του εντέρου, συμβάλλουν στη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και εξομαλύνουν τις γαστρεντερικές διαταραχές (διάρροια ή δυσκοιλιότητα).
  • Αντιφλεγμονώδεις ουσίες. (Ωμέγα 3, Cat's Claw, Boswellia, Τurmeric). Ουσίες και βότανα με αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες κατάλληλα για φλεγμονές του πεπτικού συστήματος.
  • Ειδικά συμπληρώματα. Βασίζονται σε μοριακά σύμπλοκα τα οποία ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της ελκώδους κολίτιδας και δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας του βλεννογόνου του εντέρου από ερεθιστικές ουσίες της διατροφής 
  • Πολυβιταμινούχες φόρμουλες. Συστήνονται για την κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικά συστατικά και της ανεπάρκειας που προκύπτει λόγω δυσαπορρόφησης (λιποδιαλυτές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία).