Κολίτιδα Ελκώδης

H ελκώδης κολίτιδα αποτελεί μια ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του παχέος εντέρου. Τα συνήθη συμπτώματα της νόσου είναι η εμφάνιση διάρροιας, η αιμορραγία και η εμφάνιση έλκους και φλεγμονής στο βλεννογόνο του παχέος εντέρου και στο ορθό. Αίτια  Αποτελεί μια νόσο με γενετικό υπόβαθρο, η οποία μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 30

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-34% Health Sign L-Glutamine 125 gr
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-34% Am Health Vivomixx 450 billion 10 sachets
Βαθμολογία:
4.85% of 5
-34% Am Health Vivomixx 112 billion 10 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts L-Glutamine powder 500 gr
Βαθμολογία:
4% of 5
-5% Natural Doctor L-Glutamine Chios Mastiha 90 v.caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-25% Viogenesis L-Glutamine powder 250 gr
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts L-Glutamine 500 mg 90 caps
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-20% Bionat Colonlife 10 tabs/10 caps
-35% Solgar Boswellia Resin Extract 60 veg. caps
-21% Metapharm Vitosyn Boswelit 60caps
-50% Now Boswellia Extract 500 mg 90 softgels
-15% Metapharm D-Vital Weihrauch Vital 30 caps
-25% Himalaya Boswellia Joint Wellness 60 veg caps
Βαθμολογία:
2% of 5
-35% Solgar L-Glutamine 500 mg 50 veg.caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-38% Nature's Plus Boswellin 300 mg 60 veg.caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Solgar L-Glutamine Powder 200 gr

ΠροΪόντα 1-16 από 30

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Κολίτιδα Ελκώδης

H ελκώδης κολίτιδα αποτελεί μια ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο του παχέος εντέρου. Τα συνήθη συμπτώματα της νόσου είναι η εμφάνιση διάρροιας, η αιμορραγία και η εμφάνιση έλκους και φλεγμονής στο βλεννογόνο του παχέος εντέρου και στο ορθό.

Αίτια 

Αποτελεί μια νόσο με γενετικό υπόβαθρο, η οποία μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ σε μεγάλο βαθμό επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής και διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως διατροφή, κάπνισμα, σωματικό βάρος και παθογόνους μικροοργανισμούς.

Χαρακτηρίζεται από διάρροια με ή χωρίς αποβολή βλέννας στα κόπρανα, κοιλιακό πόνο, τεινεσμό, απώλεια βάρους και πυρετό και μπορεί να οδηγήσει σε στένωση του ορθού, αρθροπάθειες, φλεγμονώδεις καταστάσεις ματιών και στόματος, ακόμη και καρκίνο. Παρουσιάζει περιόδους ύφεσης και έξαρσης.

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Συστήνεται διακοπή του καπνίσματος και περιορισμός των φυτικών ινών και των γαλακτοκομικών προϊόντων, εφόσον η λακτόζη δεν είναι ανεκτή. Επιπλέον, η άφθονη κατανάλωση υγρών, η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων καθώς και η αποφυγή τροφίμων που προκαλούν φούσκωμα η ενόχληση φαίνεται να ωφελούν. Η διατροφή μπορεί να διαφοροποιείται στις περιόδους έξαρσης και ύφεσης.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Γλουταμίνη (Glutamine). Αμινοξύ το οποίο χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας για τα κύτταρα του εντέρου. Προστατεύει από την ατροφία του εντερικού βλεννογόνου, βελτιώνοντας την ακεραιότητα του.
  • Προβιοτικά (Probiotics). Φιλικά ως προς τον οργανισμό βακτήρια, τα οποία ενισχύουν τη μικροβιακή μικροχλωρίδα του εντέρου, συμβάλλουν στη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και εξομαλύνουν τις γαστρεντερικές διαταραχές (διάρροια ή δυσκοιλιότητα).
  • Αντιφλεγμονώδεις ουσίες. (Ωμέγα 3, Cat's Claw, Boswellia, Τurmeric). Ουσίες και βότανα με αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες κατάλληλα για φλεγμονές του πεπτικού συστήματος.
  • Ειδικά συμπληρώματα με πολυσακχαρίτες/φυτικές ίνες. Βασίζονται σε μοριακά σύμπλοκα τα οποία ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της ελκώδους κολίτιδας και δημιουργούν ένα φιλμ προστασίας του βλεννογόνου του εντέρου από ερεθιστικές ουσίες. 
  • Πολυβιταμινούχες φόρμουλες. Συστήνονται για την κάλυψη των αναγκών σε θρεπτικά συστατικά και της ανεπάρκειας που προκύπτει λόγω δυσαπορρόφησης (λιποδιαλυτές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία).