Κιρσοί - Φλεβίτιδα

Ως κιρσοί, ή αλλιώς γνωστοί και ως φλεβίτιδα, είναι η διόγκωση των υποδόριων φλεβών (επιμύκυνση ή διαπλάτυνση), λόγω κακής ροής του αίματος στις φλέβες και λόγω λέπτυνσης των αγγειακών φλεβικών τοιχωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι το αίμα να λιμνάζει μέσα στις φλέβες και έτσι να υπάρχει σταδιακά διόγκωση φλεβών, και αλλαγή της δομής τους (ελικοειδής μορφή). Οι ευρυαγγείες αποτελούν το πρώτο στάδιο...
Περισσότερα

47 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-10%
Natto NKCP 125 mg 3 x 60 tabs
-25%
Specchiasol Horse Chestnut 50 ml
-30%
Epsilon Health Diosmin 45 tabs
Βαθμολογία:
100%
-50%
Now Gotu Kola 450 mg 100 caps
-25%
Cosval Variton complex 20 tabs
-33%
Pharmaline Venolen Idrogel 40 ml
-35%
Remescar cream 50 ml
Βαθμολογία:
60%
-12%
Maria Treben Hippokastanea creme 50 ml
Βαθμολογία:
100%
-50%
Now Horse Chestnut 300 mg Extract 20% 90 caps
-25%
Cosval Variton dermo gel 100 ml
-15%
EthicSport Capillarex 900 mg 30 tabs
-20%
Dexsil Veins gel 100 ml
-25%
Specchiasol Vitalven 5 Gel 100 ml
-30%
Bionat Troxiven Retard 20 tabs
-35%
Remescar Spider Veins Instant cream 50 ml
-45%
Doctor's Formulas Diosmex 30 caps

47 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως κιρσοί, ή αλλιώς γνωστοί και ως φλεβίτιδα, είναι η διόγκωση των υποδόριων φλεβών (επιμύκυνση ή διαπλάτυνση), λόγω κακής ροής του αίματος στις φλέβες και λόγω λέπτυνσης των αγγειακών φλεβικών τοιχωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι το αίμα να λιμνάζει μέσα στις φλέβες και έτσι να υπάρχει σταδιακά διόγκωση φλεβών, και αλλαγή της δομής τους (ελικοειδής μορφή).

Οι ευρυαγγείες αποτελούν το πρώτο στάδιο της εμφάνισης κιρσών και είναι δείγμα κακού κυκλοφορικού. Τα συμπτώματα των κιρσών είναι κράμπες, πόνος, κάψιμο και αυξημένο αίσθημα κούρασης, συμπτώματα τα οποία επιδεινώνονται με τη ζέστη, την κατάκλιση και την καθιστική θέση.

Αίτια

Τα αίτια εμφάνισης κιρσών ποικίλουν. Τις περισσότερες φορές αποδίδονται σε ορμονολογικά αίτια. Παράγοντες που επιδεινώνουν την εμφάνισή τους είναι η παχυσαρκία, η μεγάλης διάρκειας καθιστική θέση, η πολύωρη ορθοστασία, η εγκυμοσύνη, ενώ τις περισσότερες φορές είναι κληρονομικοί.

Αντιμετώπιση

Κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης

Βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και χρησιμοποιούνται για πρόληψη, για θεραπευτικούς σκοπούς ή μετά από χειρουργικές επεμβάσεις για αποφυγή θρόμβωσης. Διακρίνονται με βάση το βαθμό συμπιεσης σε κλάση 1 (18-25 mmHg) και κλάση 2 (25-35mmHg).

Συμπληρώματα διατροφής

  • Φλεβοτονική - αντιοξειδωτική δράση (Πυκνογενόλη,¬ Grape Seed, Billbery, Βιταμίνη C, Rutin). Ουσίες που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία των αγγείων και λειτουργούν προστατευτικά ως προς το επιθήλιο. Μειώνουν τις οξειδωτικές βλάβες και τη φλεγμονή των αιμοφόρων αγγείων και των τριχοειδών. Βελτιώνουν το φλεβικό τόνο, μειώνουν τη στασιμότητα του αίματος και βοηθούν στην αντιμετώπιση των κιρσών.
  • Ενίσχυση αγγειακού τοιχωμάτος (Gotu Kola, Κόκκινη Άμπελος, Horse Chestnut, Butcher’s Broom, Διοσμίνη, Εσπεριδίνη) Δυναμώνουν και αυξάνουν την ανθεκτικότητα των αγγειακών τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων. Συμβάλλουν στη δομική σταθερότητα των φλεβών, μειώνουν την εμφάνιση οιδήματος και βοηθούν στην επιστροφή του αίματος που συσσωρεύεται στα άκρα. Διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μειώνουν τη διαπερατότητα των αγγείων.

Τοπικές κρέμες

Περιέχουν εκχυλίσματα βοτάνων τα οποία ανακουφίζουν από τα συμπτώματα των κιρσών, τον πόνο, την κούραση και το αίσθημα καύσου. Βελτιώνουν το φλεβικό τόνο και συμβάλλουν στη μείωση των οιδημάτων.