Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια από κοινή ψυχική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο αντίληψης, τα συναισθήματα ακόμη και τον τρόπο δράσης ενός ατόμου. Χαρακτηρίζεται από κακή διάθεση, αρνητικά συναισθήματα, απουσία ενδιαφέροντος, χαμηλή αυτοπεποίθηση, αλλαγές στην όρεξη που συνοδεύονται από μείωση ή αύξηση του σωματικού βάρους, δυσκολία συγκέντρωσης κ.α.. Αίτια Η παθοφυσιολογία της κατάθλιψης είναι ετερογενής και περιλαμβάνει βιοχημικές μεταβολές στον εγκέφαλο,...
Περισσότερα

53 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-40%
Power Health Platinum Range Think Positive 30 caps
-45%
Medichrom Bio Psychoril 30 tabs
-30%
Nature's Plus Bio-DH Micronized 60 caps
-35%
Life Extension SAMe 200 mg 30 enteric coated tabs
-45%
Now L-Tryptophan 500 mg 60 vcaps
-20%
NutraLead St. Jonh's Wort 20 eff tabs
-45%
Now 7-Keto 25 mg (DHEA) 90 Vcaps
-45%
Now Dopa Mucuna 90 caps
-10%
Higher Nature Positive Outlook with B Vits & Amino Acids 30 caps
-25%
Cosval Relaxina Plus 15 ml
-40%
Health Aid St. John's Wort Extract Liquid 50 ml
Βαθμολογία:
100%
-45%
Now St. John's Wort 300 mg 100 caps
-40%
Nature's Bounty 5-HTP 50 mg με Νιασίνη & Βιταμίνη Β6 60 caps
Βαθμολογία:
100%
-25%
Viogenesis Hilarem 30 double lozenges
-25%
Viogenesis SAM-e Plus 200 mg 60 tabs
-25%
Viogenesis L-Tyrosin 500 mg 100 caps

53 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η κατάθλιψη είναι μια από κοινή ψυχική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο αντίληψης, τα συναισθήματα ακόμη και τον τρόπο δράσης ενός ατόμου. Χαρακτηρίζεται από κακή διάθεση, αρνητικά συναισθήματα, απουσία ενδιαφέροντος, χαμηλή αυτοπεποίθηση, αλλαγές στην όρεξη που συνοδεύονται από μείωση ή αύξηση του σωματικού βάρους, δυσκολία συγκέντρωσης κ.α..

Αίτια

Η παθοφυσιολογία της κατάθλιψης είναι ετερογενής και περιλαμβάνει βιοχημικές μεταβολές στον εγκέφαλο, γενετική προδιάθεση, περιβαλλοντικούς καθώς και ατομικούς παράγοντες. Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη μείζουσας κατάθλιψης αποτελούν οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή ενός ατόμου, κάποιο ψυχικό η σωματικό τραύμα, το άγχος, η κακοποίηση κ.α..

Αντιμετώπιση

Η κατάθλιψη μπορεί να θεραπευτεί. Η θεραπεία περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία η οποία μπορεί να συνδυάζεται ή όχι με φαρμακοθεραπεία ή/και συμπληρώματα διατροφής.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Παραγωγή/δράση νευροδιαβιβαστών [5-HTP, Τυροσίνη, St John’s Wort, SAMe, Σαφράν, Ωμέγα 3 (DHA)]. Ουσίες που επιδρούν στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών και επηρεάζουν έμμεσα ή άμεσα τη συμπεριφορά και τη διάθεση του ατόμου. Συμμετέχουν στη σύνθεση σεροτονίνης και ντοπαμίνης, δύο από τους σημαντικότερους νευροδιαβιβαστές που δρουν στον εγκέφαλο και επηρεάζουν τον τρόπο αντίληψης, δράσης και συμπεριφοράς του ατόμου. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.