Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι μια από κοινή ψυχική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο αντίληψης, τα συναισθήματα ακόμη και τον τρόπο δράσης ενός ατόμου. Χαρακτηρίζεται από κακή διάθεση, αρνητικά συναισθήματα, απουσία ενδιαφέροντος, χαμηλή αυτοπεποίθηση, αλλαγές στην όρεξη που συνοδεύονται από μείωση ή αύξηση του σωματικού βάρους, δυσκολία συγκέντρωσης κ.α.. Αίτια Η παθοφυσιολογία της κατάθλιψης είναι ετερογενής και περιλαμβάνει βιοχημικές μεταβολές στον εγκέφαλο,...
Περισσότερα

63 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
Enecta Premium Hemp Extract 1000 mg 10% CBD 30 caps
-15%
Agan Eusensia No Depress 30 vcaps
-25%
Viogenesis Tryptophan Safran Plus 30 caps
-25%
Ainsworths Dr.Bach Harmonic Balance 21 ml
-15%
Metapharm Novophyt Deprenov 30 caps
Βαθμολογία:
100%
-45%
Now 7-Keto 100 mg (DHEA) 30 Vcaps
-25%
Viogenesis Hilarem 30 double lozenges
-40%
Nature's Bounty 5-HTP 50 mg με Νιασίνη & Βιταμίνη Β6 60 caps
Βαθμολογία:
100%
-45%
Medichrom Bio Psychoril 30 tabs
-30%
Nature's Plus Bio-DH Micronized 60 caps
-35%
Life Extension SAMe 200 mg 30 enteric coated tabs
-45%
Now L-Tryptophan 500 mg 60 vcaps
-20%
NutraLead St. Jonh's Wort 20 eff tabs
-45%
Now 7-Keto 25 mg (DHEA) 90 Vcaps
-12%
AMS DHEA 25 mg 60 tablets
Βαθμολογία:
92%
-35%
Doctor's Formulas SAMe S-Adenosyl-Methionine 30 caps
Βαθμολογία:
80%

63 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η κατάθλιψη είναι μια από κοινή ψυχική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο αντίληψης, τα συναισθήματα ακόμη και τον τρόπο δράσης ενός ατόμου. Χαρακτηρίζεται από κακή διάθεση, αρνητικά συναισθήματα, απουσία ενδιαφέροντος, χαμηλή αυτοπεποίθηση, αλλαγές στην όρεξη που συνοδεύονται από μείωση ή αύξηση του σωματικού βάρους, δυσκολία συγκέντρωσης κ.α..

Αίτια

Η παθοφυσιολογία της κατάθλιψης είναι ετερογενής και περιλαμβάνει βιοχημικές μεταβολές στον εγκέφαλο, γενετική προδιάθεση, περιβαλλοντικούς καθώς και ατομικούς παράγοντες. Παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη μείζουσας κατάθλιψης αποτελούν οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή ενός ατόμου, κάποιο ψυχικό η σωματικό τραύμα, το άγχος, η κακοποίηση κ.α..

Αντιμετώπιση

Η κατάθλιψη μπορεί να θεραπευτεί. Η θεραπεία περιλαμβάνει ψυχοθεραπεία η οποία μπορεί να συνδυάζεται ή όχι με φαρμακοθεραπεία ή/και συμπληρώματα διατροφής.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Παραγωγή/δράση νευροδιαβιβαστών [5-HTP, Τυροσίνη, St John’s Wort, SAMe, Σαφράν, Ωμέγα 3 (DHA)]. Ουσίες που επιδρούν στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών και επηρεάζουν έμμεσα ή άμεσα τη συμπεριφορά και τη διάθεση του ατόμου. Συμμετέχουν στη σύνθεση σεροτονίνης και ντοπαμίνης, δύο από τους σημαντικότερους νευροδιαβιβαστές που δρουν στον εγκέφαλο και επηρεάζουν τον τρόπο αντίληψης, δράσης και συμπεριφοράς του ατόμου. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.