Καρδιά - Κυκλοφορικό

Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελεί από τα πιο σημαντικά συστήματα του οργανισμού. Πολλές φορές αναφέρεται και ως καρδιαγγειακό σύστημα και είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά και ανακύκλωση του αίματος στον οργανισμό, τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, την οξυγόνωση των ιστών, καθώς και την αποβολή των άχρηστων για τα κύτταρα ουσιών. Αποτελείται από την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία (φλέβες, αρτηρίες,...
Περισσότερα

283 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Cod Liver Oil 100 softgels
-45%
Now Grape Seed Antioxidant 60 mg 90 Vcaps
-35%
Solgar Pycnogenol 30 mg 30 veg.caps
-35%
Solgar Pycnogenol 30 mg 60 veg.caps
-35%
Solgar Rutin 500 mg 50 tabs
-35%
Solgar Coenzyme Q-10 30 mg 30 veg.caps
Βαθμολογία:
80%
-35%
Solgar Coenzyme Q-10 30 mg 60 veg.caps
Βαθμολογία:
80%
-35%
Solgar Coenzyme Q-10 30 mg 90 veg.caps
-35%
Solgar Coenzyme Q-10 60 mg 30 veg.caps
Βαθμολογία:
80%
-35%
Solgar Coenzyme Q-10 60 mg 60 veg.caps
-35%
Solgar Coenzyme Q-10 100 mg 30 veg.caps
-35%
Solgar Coenzyme Q-10 200 mg 30 veg.caps
-35%
Solgar Nutri-Nano CoQ-10  3.1x 50 softgels
-35%
Solgar Resveratrol 100 mg 60 veg.caps
-35%
Solgar Fish Oil Concentrate 1000 mg 60 softgels
-35%
Solgar Flaxseed Oil Cold Pressed 1250 mg 100 softgels

283 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελεί από τα πιο σημαντικά συστήματα του οργανισμού. Πολλές φορές αναφέρεται και ως καρδιαγγειακό σύστημα και είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά και ανακύκλωση του αίματος στον οργανισμό, τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, την οξυγόνωση των ιστών, καθώς και την αποβολή των άχρηστων για τα κύτταρα ουσιών. Αποτελείται από την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία (φλέβες, αρτηρίες, τριχοειδή αγγεία) και το αίμα.

Αίτια

Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την πρώτη αιτία νοσηρότητα και θνησιμότητας παγκοσμίως. Οι πιο κοινές καρδιακές παθήσεις είναι αθηροσκλήρωση, αρτηριοσκλήρωσης, έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και περιφερική αρτηριακή νόσος. Οι κυριότεροι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου είναι ο ανθυγιεινός τρόπος διατροφής, η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητα, η υπέρταση, ο διαβήτης, η υπερλιπιδαιμία καθώς και το κάπνισμα. Μη τροποποιήσιμοι παράγοντες καρδιαγειακού κινδύνου αποτελούν η ηλικία, το φύλο και η κληρονομικότητα.

Αντιμετώπιση

Η καρδιαγγειακή υγεία εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων όπως τον τρόπο ζωής, τη διατροφή καθώς και το γενετικό υπόβαθρο του κάθε ατόμου.

Διατροφή και τρόπος ζωής

Άτομα με κληρονομικότητα ή αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο συστήνεται να διακόψουν το κάπνισμα, να αποκτήσουνένα υγιές σωματικό βάρος, να εντάξουν συστηματικά την κίνηση ή την άσκηση στην καθημερινότητά τους και κυρίως να βελτιώσουν τη διατροφή τους.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Πηκτικότητα αίματος (Ναττοκινάση, Μουρουνέλαιο, Ωμέγα 3, Ένζυμα , Butchers Broom). Στοχεύουν στη βελτίωση του ιξώδους του αίματος, αποτρέπουν τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και την δημιουργία θρομβώσεων και αθηροσκλήρωσης.
  • Αρτηριακή πίεση (Σκόρδο, Hawthorn). Καρδιοτονωτικά βότανα τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση προκαλώντας αγγειοδιαστολή. Επιπλέον μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης, προλαμβάνοντας την αθηρωμάτωση.
  • Προστασία αγγείων (Billbery, Ρουτίνη, Κουερσετίνη, Grape Seed, Ουμπικινόλη, CoQ10). Βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία στα αγγεία και στα τριχοειδή, προστατεύουν το επιθήλιο των αγγείων και δρουν καρδιοπροστατευτικά. Επιπλέον, εξουδετερώνουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, ως αντιοξειδωτικές ουσίες, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες.
  • Αθηρωματική πλάκα (Πυκνογενόλη, Olive Leaf, Ρεσβερατρόλη, Βιταμίνη E). Ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος, προστατεύουν το επιθήλιο και δρουν καρδιοπροστατευτικά. Προλαμβάνουν την οξείδωση της LDL χοληστερίνης, τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας και αθηροσκλήρωσης