Καρδιά - Κυκλοφορικό

Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα του οργανισμού. Πολλές φορές αναφέρεται και ως καρδιαγγειακό σύστημα και είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά και ανακύκλωση του αίματος στον οργανισμό, τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, την οξυγόνωση των ιστών. Αποτελείται από την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία (φλέβες, αρτηρίες, τριχοειδή αγγεία) και το αίμα. Αίτια Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 286

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-33% Lamberts Ubiquinol 100 mg 60 caps
Βαθμολογία:
4.9% of 5
-35% Moller's Omega-3 Forte 150 caps
Βαθμολογία:
4.6% of 5
-35% Moller's Cod Liver Oil Tutti Frutti 250 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Moller's Cod Liver Oil Lemon 250 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts Pure Orac Omega 120 caps
Βαθμολογία:
4.65% of 5
-35% Moller's Cod Liver Oil Natural 250 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-35% Lamberts Pure Fish Oil 1100 mg 180 caps
-20% Eviol Omega-3 30 soft gels
Βαθμολογία:
4% of 5
-45% Health Aid Omegazon 750 mg 120 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-45% Doctor's Formulas Esakor 90 Softgels
-25% Himalaya Abana 60 tabs
-35% Solgar Ubiquinol 100 mg 50 softgels
Βαθμολογία:
4% of 5
-57% Medichrom Bio OmegaFarm Omega 3,6,7,9  30 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts Cod Liver Oil 1000 mg 180 caps
Βαθμολογία:
4.25% of 5
-43% Health Aid Conergy CoQ-10 30 mg Economy 90 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-57% Medichrom Murol orange flavour 250 ml
Βαθμολογία:
5% of 5

ΠροΪόντα 1-16 από 286

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Καρδιά - Κυκλοφορικό

Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα του οργανισμού. Πολλές φορές αναφέρεται και ως καρδιαγγειακό σύστημα και είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά και ανακύκλωση του αίματος στον οργανισμό, τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, την οξυγόνωση των ιστών. Αποτελείται από την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία (φλέβες, αρτηρίες, τριχοειδή αγγεία) και το αίμα.

Αίτια

Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την πρώτη αιτία νοσηρότητα και θνησιμότητας παγκοσμίως. Οι πιο κοινές καρδιακές παθήσεις είναι αθηροσκλήρωση, αρτηριοσκλήρωσης, έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και περιφερική αρτηριακή νόσος. Οι κυριότεροι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου είναι ο ανθυγιεινός τρόπος διατροφής, η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητα, η υπέρταση, ο διαβήτης, η υπερλιπιδαιμία καθώς και το κάπνισμα. Μη τροποποιήσιμοι παράγοντες καρδιαγειακού κινδύνου αποτελούν η ηλικία, το φύλο και η κληρονομικότητα.

Αντιμετώπιση

Η καρδιαγγειακή υγεία εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων όπως τον τρόπο ζωής, τη διατροφή καθώς και το γενετικό υπόβαθρο του κάθε ατόμου.

Διατροφή και τρόπος ζωής

Άτομα με κληρονομικότητα ή αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο συστήνεται να διακόψουν το κάπνισμα, να αποκτήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος, να εντάξουν συστηματικά την κίνηση ή την άσκηση στην καθημερινότητά τους και κυρίως να βελτιώσουν τη διατροφή τους με τροφές χαμηλές σε λιπαρά και νάτριο, με παράλληλη κατανάλωση τροφίμων ολικής άλεσης φρούτων και λαχανικών/.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Πηκτικότητα αίματος (Ναττοκινάση, Μουρουνέλαιο, Ωμέγα 3, Ένζυμα , Butchers Broom). Στοχεύουν στη βελτίωση του ιξώδους του αίματος, αποτρέπουν τη συσσώρευση αιμοπεταλίων και την δημιουργία θρομβώσεων και αθηροσκλήρωσης.
  • Αρτηριακή πίεση (Σκόρδο, Hawthorn). Καρδιοτονωτικά βότανα τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση προκαλώντας αγγειοδιαστολή. Επιπλέον μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης, προλαμβάνοντας την αθηρωμάτωση.
  • Προστασία αγγείων (Billbery, Ρουτίνη, Κουερσετίνη, Grape Seed, Ουμπικινόλη, CoQ10). Βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία στα αγγεία και στα τριχοειδή, προστατεύουν το επιθήλιο των αγγείων και δρουν καρδιοπροστατευτικά. Επιπλέον, εξουδετερώνουν τη δράση των ελευθέρων ριζών, ως αντιοξειδωτικές ουσίες, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες.
  • Αθηρωματική πλάκα (Πυκνογενόλη, Olive Leaf, Ρεσβερατρόλη, Βιταμίνη E). Ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Βελτιώνουν τη κυκλοφορία του αίματος, προστατεύουν το επιθήλιο και δρουν καρδιοπροστατευτικά. Προλαμβάνουν την οξείδωση της LDL χοληστερίνης, τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας και αθηροσκλήρωσης