Ήπαρ

Το συκώτι ή αλλιώς ήπαρ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όργανα του οργανισμού. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ρόλων, ανάμεσα στους οποίους είναι η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, η αποτοξίνωση του αίματος και καλή κυκλοφορία, η εξισορρόπηση των επιπέδων ορμονών, η σύνθεση πρωτεϊνών, η αποθήκευση βιταμινών και μετάλλων καθώς και η πέψη των τροφών.  Αίτια Η δράση του...
Περισσότερα

74 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar L-Methionine 500 mg 30 veg.caps
Βαθμολογία:
80%
-35%
Solgar Taurine 500 mg 50 veg.caps
-35%
Solgar Choline 350 mg 100 veg.caps
-35%
Solgar Choline Inositol 250/250 mg 50 veg.caps
-35%
Solgar Inositol 500mg 50 veg.caps
-35%
Solgar Dandelion Root 100 veg.caps
-35%
Solgar Milk Thistle 50 veg.caps
-35%
Solgar Milk Thistle 100 veg.caps
Βαθμολογία:
100%
-35%
Solgar Milk Thistle Herb & Seed Extract  60 veg. caps
-35%
Solgar Sfp Milk Thistle/ Dandelion Complex 50 veg.caps
Βαθμολογία:
100%
-30%
Nature's Plus Choline & Inositol 500/500 mg  60 tabs
-28%
MedMelon Flora FMD Milk Thistle Plus 60 caps
Βαθμολογία:
80%
-35%
Lamberts L-Methionine 500 mg 60 caps
-35%
Lamberts Taurine 500 mg 60 caps
-35%
Lamberts Milk Thistle 8500 mg 90 tabs
-40%
Himalaya Liv 52 100 tabs
Βαθμολογία:
80%

74 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το συκώτι ή αλλιώς ήπαρ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όργανα του οργανισμού. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ρόλων, ανάμεσα στους οποίους είναι η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, η αποτοξίνωση του αίματος και καλή κυκλοφορία, η εξισορρόπηση των επιπέδων ορμονών, η σύνθεση πρωτεϊνών, η αποθήκευση βιταμινών και μετάλλων καθώς και η πέψη των τροφών. 

Αίτια

Η δράση του ήπατος είναι απαραίτητη για τη ζωή και υποστηρίζει σχεδόν τη λειτουργία όλων των υπόλοιπων οργάνων του σώματος. Καθώς το συκώτι αποτελεί κεντρικό σημείο του μεταβολισμού, οποιαδήποτε δυσλειτουργία έχει αντίκτυπο στην υγεία. Συχνότερες καταστάσεις υγείας που συνδέονται με την υγεία του ήπατος είναι η στεάτωση του ήπατος (αλκοολικής ή μή αιτιολογίας), η κίρρωση, η χολόσταση, οι ηπατίτιδες κ.α.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Βότανα (Milk Thistle, Dandelium). Στοχεύουν στην αποτοξίνωση και καλύτερη λειτουργία του ήπατος. Διαθέτουν ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες, συμβάλλουν την αποβολή τοξινών, στην ταχύτερη αναγέννηση του ήπατος, ενώ προλαμβάνουν την εμφάνισης χολόλιθων.
  • Αμινοξέα και ιχνοστοιχεία (Μεθειονίνη, Ταυρίνη, Χολίνη, Ινοσιτόλη). Λιποτροπικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη διαχείριση του λίπους των τροφών και της χοληστερίνης. Συμμετέχουν στη παραγωγή χολικών οξέων και λεκιθίνης, ενώ βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος.
  • Αντιοξειδωτική προστασία (Γλουταθειόνη, NAC, Βιταμίνη Ε, Συνένζυμο Q10, Ρεσβερατρόλη). Προσφέρουν προστασία των κυττάρων του ήπατος από οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, προστατεύουν την LDL χοληστερίνη από οξείδωση, ενώ μειώνουν την τοξική επίδραση των βαρέων μετάλλων.
  • Ωμέγα 3. Διαθέτουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και συμμετέχουν στη μείωση της λιπώδους διήθησης του ήπατος. Βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων ορού και βελτιώνουν τη δράση της ινσουλίνης.
  • SAMe. Συμμετέχει στην παραγωγή ορμονών, στη διατήρηση και ανάπτυξη της κυτταρικής μεμβράνης, στη νευρική λειτουργία, στην έκφραση γονιδίων καθώς και στη σύνθεση αντιοξειδωτικών ενώσεων.