Ήπαρ

Το συκώτι ή αλλιώς ήπαρ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όργανα του οργανισμού. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ρόλων, ανάμεσα στους οποίους είναι η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, η αποτοξίνωση του αίματος και καλή κυκλοφορία, η εξισορρόπηση των επιπέδων ορμονών, η σύνθεση πρωτεϊνών, η αποθήκευση βιταμινών και μετάλλων καθώς και η πέψη των τροφών.  Αίτια Η δράση του...
Περισσότερα

72 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-10%
Nicapur Hepaverde 100 60 caps
-30%
Nature's Plus AgeLoss Liver Support 90 caps
-45%
Now Taurine 1000 mg free form 100 caps
-30%
Terra Nova Dandelion Artichoke Cysteine Complex 50 veg caps
-45%
Now Siliphos Milk Thistle extract 90 Vcaps
-35%
Lamberts NAC N-Acetyl Cysteine 600 mg 90 caps
Βαθμολογία:
100%
-25%
Pro Natura Hepavit 60 caps
-45%
Doctor's Formulas Stealiver 30 caps
-30%
Superfoods Γαϊδουράγκαθο 50 caps
-45%
Now Choline & Inositol 250/250 mg 100 caps
-45%
Now Milk Thistle/Silymarin 150 mg plus Turmeric 60 Vcaps
-45%
Now Dandelion Root 500 mg 100 caps
-45%
Now SAMe 100 mg Vegetarian Enteric Coated 30 tabs
-45%
Now Liver Refresh 90 caps
Βαθμολογία:
80%
-45%
Now NAC 600 mg N-Acetyl Cysteine w/Selenium & Molybdenium 100 caps
-45%
Now L-Methionine 500 mg 100 caps

72 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το συκώτι ή αλλιώς ήπαρ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όργανα του οργανισμού. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ρόλων, ανάμεσα στους οποίους είναι η σωστή λειτουργία του μεταβολισμού, η αποτοξίνωση του αίματος και καλή κυκλοφορία, η εξισορρόπηση των επιπέδων ορμονών, η σύνθεση πρωτεϊνών, η αποθήκευση βιταμινών και μετάλλων καθώς και η πέψη των τροφών. 

Αίτια

Η δράση του ήπατος είναι απαραίτητη για τη ζωή και υποστηρίζει σχεδόν τη λειτουργία όλων των υπόλοιπων οργάνων του σώματος. Καθώς το συκώτι αποτελεί κεντρικό σημείο του μεταβολισμού, οποιαδήποτε δυσλειτουργία έχει αντίκτυπο στην υγεία. Συχνότερες καταστάσεις υγείας που συνδέονται με την υγεία του ήπατος είναι η στεάτωση του ήπατος (αλκοολικής ή μή αιτιολογίας), η κίρρωση, η χολόσταση, οι ηπατίτιδες κ.α.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Βότανα (Milk Thistle, Dandelium). Στοχεύουν στην αποτοξίνωση και καλύτερη λειτουργία του ήπατος. Διαθέτουν ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες, συμβάλλουν την αποβολή τοξινών, στην ταχύτερη αναγέννηση του ήπατος, ενώ προλαμβάνουν την εμφάνισης χολόλιθων.
  • Αμινοξέα και ιχνοστοιχεία (Μεθειονίνη, Ταυρίνη, Χολίνη, Ινοσιτόλη). Λιποτροπικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη διαχείριση του λίπους των τροφών και της χοληστερίνης. Συμμετέχουν στη παραγωγή χολικών οξέων και λεκιθίνης, ενώ βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος.
  • Αντιοξειδωτική προστασία (Γλουταθειόνη, NAC, Βιταμίνη Ε, Συνένζυμο Q10, Ρεσβερατρόλη). Προσφέρουν προστασία των κυττάρων του ήπατος από οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, προστατεύουν την LDL χοληστερίνη από οξείδωση, ενώ μειώνουν την τοξική επίδραση των βαρέων μετάλλων.
  • Ωμέγα 3. Διαθέτουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και συμμετέχουν στη μείωση της λιπώδους διήθησης του ήπατος. Βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων ορού και βελτιώνουν τη δράση της ινσουλίνης.
  • SAMe. Συμμετέχει στην παραγωγή ορμονών, στη διατήρηση και ανάπτυξη της κυτταρικής μεμβράνης, στη νευρική λειτουργία, στην έκφραση γονιδίων καθώς και στη σύνθεση αντιοξειδωτικών ενώσεων.